Galaxy blog: Magyarországon is bemutatkozott a Galaxy S II

Bár hozzánk már tegnap eljutott, hivatalosan csak ma indult el magyarországi útjára a Samsung Galaxy S II, a koreai gyártó legújabb androidos csúcskészüléke. A Budapesten tartott sajtótájékoztatón Kunos Balázs, a cég mobil üzletágának vezetője beszélt a gyártó sikereiről és arról, hogy a Samsung már három éve a második nagyobb mobilgyártó, majd Gáspár József, a cég online marketingért felelős munkatársa mutatta be a csúcskészüléket. Mivel tapasztalatainkat már megosztottuk, most csak címszavakban térnénk ki a masinára:

  • Android 2.3 operációs rendszer
  • 4,3 hüvelykes képátlójú, 480 x 800 pixeles felbontású, kapacitív AMOLED Plus érintőkijelző Gorilla Glass-szal
  • 1,2 GHz-es kétmagos ARM Cortex-A9 processzor, Mali-400MP grafikus chip, 16/32 GB belső tárhely, 1 GB RAM
  • 21 Mbps-os HSDPA, 5,76 Mbps-os HSUPA, 802.11b/g/n WiFi, WiFi hotspot funkció, DLNA, Bluetooth 3.0, FM-rádió, TV-kimenet
  • FullHD videórögzítés, 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamera

A legkésőbb július elsején a boltok polcaira kerülő multimédiás szörnyeteg bemutatója után a koreai központban dolgozó Mr. Lee beszélt egy kicsit a Samsung Galaxy S WiFi 4.0 / 5.0 névre hallgató androidos zenelejátszórkól, melyekkel a cég egyértelműen az iPod touch babérjaira tör - a szám nyilván a kijelző képátlóját jelöli, külön modellekről van szó. Miután Jesul Lee elmondta, hogy épp Moszkvából érkezett, de itt sokkal jobban érzi magát, rátért a készülékre, melynek egyik legmeglepőbb eleme a 2500 mAh-s akkumulátor, mely az 1 GHz-es Hummingbird processzorral szerelt masinát 60 órán keresztül képes táplálni, amennyiben zenét hallgatunk - ez az idő videónézésnél 8 órára csökken, ami szintén nagyon korrekt, ahogy a DivX támogatás is az. Az eszközzel bővebben várhatóan a Prohardver és a Veletech.hu hasábjain fogunk foglalkozni.

Azóta történt

Előzmények