Hirdetés

Redmi Note 9 - azt nyújtja, amit ígér

Óriási meglepetés, ha egy alap Redmi Note modell nem sikerül jól. Majd meg is fogunk lepődni, ha ez bekövetkezik. Most inkább az a kérdés, hogy mennyivel tud többet a Note 9, mint a Note 8T.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Adatkommunikáció terén is történt előrelépés, bár nem sok, de az 5.0-s Bluetoothnak akkor is örülünk. Maradt a Google Pay kompatibilis NFC, az infra vezérlő, az OTG és MTP képes Type-C csatlakozó, a WiFi továbbra is 802.11a/b/g/n/ac szabványon, két sávon kapcsolódik Direct, HotSpot és Display funkciókkal, a navigációt pedig a GPS (A-GPS), GLONASS és BeiDou rendszerein kívül kiegészítették a Galileóval is. A tárhelybővítésről sem kell lemondani két nanoSIM használata esetén, három slot van, minden elfér, de az alapértelmezett 128 GB belső tárhely sem kevés. Szenzorosan is teljesen felszerelt az eszköz: fény- és közelségérzékelő, gyorsulásmérő, tájoló, giroszenzor, hangszenzor és mágneses érzékelő is adott.


[+]

Az akkumulátor jelentősen nőtt, így már 5020 mAh-val gazdálkodik a rendszer, alapvetően jó hatásfokkal. Közepesnél picit magasabb fényerő mellett, offline videózni körülbelül 16 órát tudunk, egy átlagos nap pedig gond nélkül ki kell jöjjön ebből a kapacitásból. A készülék 18 wattos gyorstöltést tud értelmezni, a Xiaomi pedig nem csak elvi lehetőségként biztosítja külön megvásárolható kiegészítővel, hanem bele is teszi a dobozba a 22,5 wattos adaptert. Ezt továbbra is értékeljük, főleg ebben az árkategóriában. Ahogy a maximum 9 wattos vezetékes töltésmegosztást.

Értékelés: Redmi Note 9
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 10 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

Összefoglaló

Tulajdonképpen a Redmi Note 9 megint egy kitűnő, de annál kevésbé izgalmas készülék lett. Pont úgy néz ki, ahogy manapság egy készüléknek ki kell néznie, az anyagminőség kitűnő, hiába plasztik, az árkategóriában kiváló teljesítményt nyújt (a Huawei P40 Lite-on meg nincs Google), összességében pedig egy kiegyensúlyozott, hétköznapi felhasználásra és némi játékra is megfelelő választás, ha kicsit magasabb grafikus igényeink vannak, mint egy pasziánsz. Semmi különös nincs benne, 85 ezer forintért viszont megbízható teljesítményt és olyan extrákat kapunk, amiket jobbára csak a Xiaomi kínál. Például az infra vezérlő vagy a füles nélkül működő FM-rádió. A felhasználói felület roppant kellemes, a multimédiás képességek teljesen elfogadhatók, az üzemidő korrekt, van gyorstöltés és töltésmegosztás, a dual SIM mellett elfér a microSD kártya, nem mintha az alap 128 GB ne lenne nagyvonalú; a Bluetooth és a GPS modem szintet lépett, nem spóroltak a szenzorokkal, a biometrikus azonosítás mindkét módja kitűnően és megbízhatóan működik, a modern megjelenés (kameralyuk, még keskenyebb kávák) és a fenti apróságok, kiegészítve a legfrissebb Androiddal és MIUI 11-el pedig pont megérnek tíz ezer pénzt a szintén NFC-vel szerelt Redmi Note 8T-vel szemben, ha éppen ebben a kategóriában gondolkodunk. Bár a Note 8T jelen pillanatban akciós, úgyhogy húsz ezerről kell dönteni, ami viszont már teljes mértékben egyéni megfontolás tárgyát képezi egyedi prioritások alapján. De az akciók nem tartanak örökké, úgyhogy a Redmi Note 9 teljes lelki nyugalommal ajánlott.

AliceWake

Redmi Note 9

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Redmi Note 8T - T-modell

    Remek készülék folytatja a Redmik sikerszériáját, aminek egy tulajdonsága sem eredeti, az ára mégis emlékezetessé teszi.

  • Redmi 8 - nyolcadszorra is

    Továbbra is zseniális üzemidő és korrekt hardveres felhozatal jellemzi az itthon is elérhető olcsó Redmit, végre Type-C-s felület jutott a jack mellé, de a legtöbb ismert kompromisszum továbbra is él.

Hirdetés