Realme GT Neo 3T - újramelegített pizza

Korrekt iparosmunka a Realme GT Neo 3T, viszont ha az elődhöz viszonyítjuk, akkor csak a töltés lett gyorsabb és egy generációval frissebb az operációs rendszer. Meg ebből van Dragon Ball Z különkiadás. Ami menő.

Bevezető, külső, doboz

Évek óta vannak híres és népszerű animék szereplőivel, jellemző színeivel vagy egyéb, a sorozatra utaló dologgal díszített mobilok, ám ezek nem gyakran hagyták el eddig Ázsiát. Csinált ilyet az Asus, az iQOO, a Nubia, a Redmi, az Oppo és a Realme is. A Gizmochina egy egész jó gyűjtést összeállított róluk, azon pedig ne tessék meglepődni, hogy a mai tesztünk alanya Realme GT Neo 2-ként szerepel a lap felsorolásában, mert a Neo 3T lényegében a tavalyi modell újracsomagolása 80 wattos töltővel a dobozban.

GT Neo 3T a kézben. Az alapértelmezett billentyűzet a GBoard.
GT Neo 3T a kézben. Az alapértelmezett billentyűzet a GBoard. [+]

A Realme magyar boltjában, ahonnan a tesztkészülék is érkezett, az alap GT Neo 3T 169 990 forintos áron kapható 8/128 GB-os kiszerelésben, a tesztelt Dragon Ball Z-es verzió viszont csak a 8/256 GB-os változatban érhető el, ezért 209 990 forintos árat kell fizetni. Nincs microSD-s tárhelybővítésre lehetőség, a telefon aljából tűvel kipattintható tálca csak két nanoSIM kártyát fogad. A Dragon Ball Z-es kiadásban egyébként még a SIM-tű is a legendás anime címével díszített.

SIM-tálca nyitó tű.
SIM-tálca nyitó tű. [+]

A doboz tartalma némileg eltér majd attól függően, hogy az extravagánsabb külsőt választja-e az ember. Ez a doboz ugyanis Goku különböző alakjaival van díszítve, a csomagban pedig jár egy gyűjtői kártya és pár matrica a Dragon Ball Z szereplőivel a telefon mellé. Plusz adott egy 80 wattos fali adapter, egy USB-A végű Type-C töltőkábel, maga a telefon és egy szilikon tok. Ami valamiért a fekete és a sárga színű modellek mellé átlátszó, de a Dragon Ball Z-es verzió sötétszürkét kapott, ami a telefonra rakva mindent eltakar a narancssárga kamerasziget kivételével a dizájnból.

A doboz és tartalma.
A doboz és tartalma. [+]

Ha a méreteket nézzük (162,9 x 75,8 x 8,65 mm), maradt minden a régiben, a GT Neo 2 milliméterre és grammra (194,5 g) megegyezik a GT Neo 3T-vel. A gombok, Type-C csatlakozó és kamerák elhelyezkedése is megegyezik, ahogy az alsó hangszórót multimédiásként kiegészítő, sztereó hatást imitáló beszédhangszóró helye is változatlan. A bal oldalon két hangerőgomb, a jobb oldalon pedig a bekapcsoló gomb található, utóbbi felülete kicsit recés, színe pedig narancssárga, ami pozitív apróság egyéniséget kölcsönözve a mobilnak.


[+]

Nem kell mondjuk félteni a GT Neo 3T ezen verzióját, ha egyéniségről van szó. Ahogy a GT Neo 3 versenycsíkjaival, így a Dragon Ball Z kiadás a Goku ruháját idéző kék-narancssárga színekkel és a Kakarotto néven született csillagharcos által első saját szimbólumként viselt, a magyarra bölcsességként vagy felvilágosulásként fordítható “悟” kandzsival van díszítve a hátlapon. A keret kék, a hátlap főként narancssárga, s ha jó szögben esik rá a fény, sötétebb narancsszín vonalak is megjelennek rajta.


[+]

A telefont kézben fogni kellemes, mert a hátlap szélei íveltek, a mobil súlyelosztása jó, méretéhez képest nem éreztem nehéznek 141 grammos telefonról érkezve sem, ebben a ház műanyagsága közrejátszik. Vízálló minősítés vagy vezeték nélküli töltés nincsen, a hátlapból kiálló kamerákon a tok felhelyezése nélkül pedig billegni fog a telefon.

[+]

Az ujjlenyomat-leolvasó a kijelzőbe integráltan kapott helyet, a kényelmesnél kicsit szerintem alacsonyabban.

Gyors és pontos a szenzor, de lehetne egy picikét magasabban.
Gyors és pontos a szenzor, de lehetne egy picikét magasabban. [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés