Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Prestigio Grace S5 LTE - farmerzsebbe való

Aranyszínben is nagyon jól néz ki a Prestigio ötvenezer forintos óriásmobilja, de a farmerkék egy igazi egyéniség. A beltartalom korrekt, viszont a konkurencia brutálisan erős.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Prestigio mobilokban alapvetően nem szoktunk csalódni, egyszerű, de kellemesen használható eszközöket szoktunk látni a ciprusi székhelyű gyártótól, viszont sajnos sem az árazás, sem semmi egyéb extra nem emeli ki ezeket a telefonokat az átlagból, így egyikből sem lett különösen ajánlható darab. A legemlékezetesebb Prestigio nálunk talán a 2014-es Grace volt, de ez egyrészt régi modell, másrészt a Gionee gyártósorain készült, a márkán kívül nem sok mindent adott hozzá a névadó. Mai tesztünk alanya a Grace S5 LTE, ami egy ötvenezer forint körüli áron kínált, MediaTek rendszerchipen alapuló, 5,5 hüvelykes kijelzővel ellátott óriásmobil.

Kifejezetten elegáns a Grace S5 LTE külseje, és a kijelző betekintési szögei is rendben vannak.
Kifejezetten elegáns a Grace S5 LTE külseje, és a kijelző betekintési szögei is rendben vannak. [+]

A tesztkészülékünk pont egy olyan piacra csöppent, ahol vérre menő harc folyik a vevők kegyeiért, a kínaiak brutálisan erősek ezen a téren: a Full HD kjelzős, 2 gigabájt RAM-mal ellátott Meizu m2 note egy igazán jól sikerült termék, erre pedig az ujjlenyomat-olvasós és fémházas riválisok rátesznek még egy lapáttal, gondolhatunk a házon belüli Meizu metalra, de akár a Xiaomi Redmi Note 3-ra és a LeTV Le 1s-re is. Persze ezeket az eszközöket többnyire macerás beszerezni, itthoni, áfás áruk pedig könnyen túlcsúszhat az ötvenezres határértéken, viszont adott esetben érdemes lehet ennyi áldozatot hozni értük: már a teszt elején borítékolható volt, hogy 720p kijelzőjével, műanyag házával, MediaTek MT6735 lapkájával és 1 gigabájt RAM-jával a Grace S5 LTE egy alacsonyabb ligában játszik.

Kék színnel világító értesítési led figyel a megjelenítő alatt.
Kék színnel világító értesítési led figyel a megjelenítő alatt. [+]

A fekete-piros színekben játszó doboz nem kimondottan feltűnő, de nagyon elegáns és a legfontosabb tartozékokat megtaláljuk benne: a mobilon kívül itt pihen az akkumulátor, egy kijelzővédő fólia, egy rövid használati utasítás, egy teljesen hagyományos, 1 amperes töltőfej, illetve egy még hagyományosabb microUSB kábel. A mobil nálunk arany színben járt, ami elég jól néz ki, kicsit emlékeztet a fent említett LeTV-re, viszont a többi szín is vagánynak tűnik, a feketén kívül egy farmerkék színű variáns érhető el, aminek a hátlapi mintázata is kimondottan farmeres, tényleg egyéniségnek néz ki, ami manapság egyre ritkábban fordul elő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.