12,9 hüvelykes képernyőt kapott az iPad Pro

A szeptember mobilos szempontból az egyik legizgalmasabb hónap az évben. Eleve ott kezdődik a dolog, hogy az ősz beköszöntével lezajlik az IFA kiállítás Berlinben, ahol ugyan idén nem volt akkora nagy durranás  többek között azért sem, mert a Galaxy Note5-öt az eddigi évek trendjeivel ellentétben a Samsung már hamarabb bemutatta –, mégis számos érdekességről lerántották a leplet. Nem csak ez az egyetlen rendkívül lényeges esemény persze, hanem a szokásos Apple Keynote is, hiszen ilyenkor debütálnak az új generációs iPhone-ok. Az eseménynek a San Franciscói, maximum 7 ezer főt befogadni képes Bill Graham Civic Auditorium adott otthont.

Az iPad Pro legfőbb specifikációi
Az iPad Pro legfőbb specifikációi

Az első nagy durranást Tim Cook közölte, aki témát váltva az iPadre terelte a szót, majd ezzel fel is invitálta a pódiumra Phil Schillert, fókuszba került az új iPad Pro! A nagyobb, 12,9 hüvelykes, 4:3-as, 5,6 millió pixelt (2732 x 2048 képpont) megjelenítő Oxide-TFT kijelzőn jobb a multitasking, a játék, és a filmnézés, és az egyik (majdnem) felén elfér az iPad Air 2 megjelenítője, vagyis könnyebb lesz átalakítani az eddigi applikációkat. A belső nem más, mint a szintén friss, 64 bites Apple A9X processzor, ami az elődhöz képest kétszer nagyobb memória sávszélességgel rendelkezik. Az iPad Pro 360-szor nagyobb grafikai teljesítményre képes, mint az első generációs iPad, és kétszeres sebességet ígér, mint az Air 2.

Smart Keyboard
Smart Keyboard

Az üzemidő nem változott az eddigiekhez képest, átlagban továbbra is 10 órányi munkavégzésre elegendő az akkumulátor kapacitása. A 6,9 milliméteres vékonyság ellenére négy hangszóró került hátulra, a tökéletes sztereó élmény garantálására. Lesz hozzá Smart Keyboard (egy Smart Cover tok, csak van benne billentyűzet), ami a Smart Connectoron keresztül csatlakozik a táblagéphez. Sőt mi több, lesz Apple Pencil is, ami egy kifejezetten az új gép számára készített toll. Érdekes, anno még mennyire elutasították az ilyen kiegészítőket, most mégis előrukkoltak egy ilyennel...szegény Steve Jobs.

Az Apple Pencil
Az Apple Pencil

A rajzolás során egyébként kétszer érzékenyebben kezeli az érintéseket a panel, így pontosabb bevitelre lehet számítani. A toll a nyomás erősségét is képes felismerni, így vastagabb és vékonyabb vonalak is rajzolhatók. A tetején lesz egy Lightning csatlakozó, így a cucc közvetlenül a tabletről tölthető. Nem meglepő módon a programok is alkalmazkodnak majd, így a Mail vagy a Jegyzetelő még okosabb lett. És hoppá, ezután Kirk Königsbauer lépett elő a színfalak mögül, aki a Microsoftnál dolgozik, ő az Office-ért felelős igazgató. Volt is ezzel célja az Apple-nek, hiszen a redmondi cég irodai programcsomagja még nagyobb támogatást kap az iOS-ben, és az iOS 9 multitasking funkcióinak köszönhetően akár két dokumentumban is kényelmesen dolgozhatunk egymás mellett. Az Adobe Photoshopban is könnyebben lehet már dolgozni, ezt Eric Snowden (egy pillanatig megijedtem, hogy Edward az) demózta.

Az iPadek amerikai árai
Az iPadek amerikai árai

Az iPad Pro arany, szürke és fehér színekben lesz elérhető, a 32 GB-os modell 799, a 64 GB-os 949 a 128 GB-os pedig 1079 dolláros áron (fájó lesz majd ezeket az árakat forintban látni). Az Apple Pencil 99 dollárt kóstál, a Smart Keyboardért pedig 169 dollárt kérnek, a megjelenés novemberben várható. Lesz iPad mini 4 is (iPad Air 2-höz hasonló, de egy kicsit gyengébb belsővel), méghozzá 399 dollárért cserébe.

Az új iPhone-okról és a friss Apple TV-ről külön hírben számoltunk be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés