Hirdetés

iPhone szerviz blog: A hatékony iPhone tok vásárlás forgatókönyve

Az adathalászok manapság nem csupán a különböző hollywoodi filmgyártó cégek honlapját törik fel. A minap került ki a világhálóra az iPhoneSzervizBuda.hu csapata első filmes törekvéseinek forgatókönyv vázlata, melyet az alábbiakban tárunk olvasóink elé. Ha lehet hinni a híreszteléseknek, a főszereplők casting felvételei jelenleg is zajlanak, a Bölcső utcában ezért nem kisebb nevek fordulnak meg napról napra, mint Brad Pitt, Matthew McConaughey, Scarlett Johansson vagy Winona Ryder.

Kezdőkép

A film szereplői kitalált alakok, a valósággal való bárminemű egyezés csupán a véletlen műve, a műsorban szakzsargonok hangzanak el, megtekintését nemtől, családi állapottól függetlenül minden korosztálynak nyugodt szívvel ajánljuk!

Első jelenet - Ballisztikus védelem

Borostás, munkavédelmi felszerelésbe öltözött középkorú férfi 8:48-kor már az iPhoneSzervizBuda.hu üzletének bejárati ajtaja előtt ácsorog, sűrűn pillant ütésálló órájára, a nyitásra vár. A nyitást követően elmondja, hogy a Boráros téri építkezésen tevékenykedő dolgozóinak szeretne strapabíró iPhone 6 tokot vásárolni. Az eladó részletes tájékoztatót tart a jelenet főszereplőjének arról, hogy milyen iPhone védőtokot ajánl neki. A tájékoztatóban a következők hangzottak el:

A készülék könnyű és kényelmes tárolásának érdekében fontos, hogy karcsú kivitelezésű, vékony iPhone tokot válasszunk, hiszen így a készülék zsebben is elfér. Emellett elengedhetetlen a gumírozott kialakítás, amelynek hatására a telefon fogása stabil, használat során nem csúszik ki a kézből.


[+]

Néhány extrém védelmet nyújtó iPhone tok rendelkezik bizonyos számú záró-kapoccsal, melyek a könnyű felhelyezésen és eltávolításon felül a szoros, stabil tartást is garantálják. Igénybevételtől és a munkafolyamatok során a telefonra leselkedő veszélyektől függően érdemes masszív anyagból készült, ütés- és cseppálló iPhone tokot választani, melyet a gyártók elő- és hátlapi védőfóliával is elláttak. Ügyelni kell továbbá a tok belsejének kialakítására is. A legtöbb komoly védelmet nyújtó tok belseje is párnázott, gumírozott, így a különböző iPhone készülékek a tok használata során nem karcolódnak meg, illetve leejtés során is kevesebb energia éri őket.


[+]

Amennyiben bizonyos munkafolyamatok során szeretnénk iPhone-unkat megóvni a különböző karcolásoktól, kopástól, porosodástól, a kijelzőre és a készülék belsejébe kerülő szennyeződésektől, illetve ütésektől, leejtés során keletkezett sérülésektől, esetleg beázástól, előtérbe kell helyeznünk a 360 fokban védő iPhone tok funkcionális jellemzőit annak esztétikai vonatkozásaival szemben.

Védelem: 9/10

Küllem: 6/10

Az érdeklődő elégedetten távozik az üzletből, tulajdonában néhány masszív védelmet nyújtó ballisztikus iPhone 6 tokkal. Óvatosan vezet, anyósülésen a munkavédelmi sisak, kesztyűtartóban a védőtokok, vezetés közben pedig feleségére gondol, aki időközben már biztosan elvitte a gyerekeket az óvodába.

Második jelenet - Anyai ösztönök

Délelőtt 9:14 perckor egy kedves, jó kisugárzású, határozott hölgy jelenik meg az iPhoneSzervizBuda.hu boltjának bejáratánál. Belépéskor vidáman köszön és a pultra helyezi iPhone 6 Plus készülékét, amelyet a férjétől kapott karácsonyra, hogy nagyobb kijelzőn élvezhesse a családi képeket és videókat. Elmeséli, hogy Lilike tegnap leverte az asztalról a készüléket, Ádámka pedig nekivezette a távirányítós autóját. A készülék szerencsére apróbb sérülésekkel megúszta, de a jövőre való tekintettel szeretne egy "gyermekbiztos iPhone tokot" vásárolni.

Az eladó tájékoztatása szerint ahhoz, hogy olyan iPhone tokot válasszunk, mely a munkában és a háztartásban való mindennapi feladatok során egyaránt teljes körű védelmet nyújt készülékünk számára, a következőkre érdemes odafigyelni. Vannak kifejezetten ilyen célokra kifejlesztett stílusos hibrid iPhone 6 Plus védőtokok. Egyes ütésálló iPhone tokok bár rugalmas anyagból készülnek, mégis masszív védelmet biztosítanak készülékeink számára.


[+]

A könnyed, vékony iPhone 6 tok megfelelő választás, hiszen használata közben a készülék nem veszít eleganciájából, illetve továbbra is elfér egy kisebb válltáskában is. Ügyelnünk kell arra, hogy gumírozott iPhone 6 Plus tokot vásároljunk, ugyanis így egy esetleges leejtést követően a tok több energiát nyel el, ezenfelül pedig használat során nem csúszik ki a kezünkből. Mivel több esetben a készülékbe kerülő különböző szennyeződések a meghibásodás okai, igyekezzünk olyan tokot vásárolni, melynek csatlakozói  de legalább a gombjai  egy plusz műanyag fedővel vannak ellátva, így elkerülve a gombok és portok, vagy rosszabb esetben az alaplapi IC-k meghibásodását.

Nagy előnye továbbá ezeknek a hibrid iPhone tokoknak, hogy teljesen körülölelik a készüléket, védve a keretet, a sarkakat és a peremeket. Egy rugalmas, mégis masszív iPhone 6 Plus tok a kijelző védelmét is biztosítja, de erősebb igénybevételnél ajánlott egy edzett üveg felhelyezése is.

A legtöbb rugalmas iPhone tok bár ultravékony kialakítású, mégis ellenáll a hétköznapi igénybevételnek. Az eladó által ajánlott, részben áttetsző iPhone tok csíkos mintázattal van ellátva, így kihangsúlyozva az iPhone 6 Plus elegáns formáját és színösszeállítását. De a hátlap titkos fegyvere valójában az, hogy extra erős polikarbonátból készült, mely a 6 Plus meghajlása ellen is jól véd.


[+]

Védelem: 7/10

Küllem: 7/10

A fiatal anyuka birtokában az ultravékony iPhone 6 Plus tokkal boldogan siet munkába annak tudatában, hogy a hétvégi ebéd főzésekor sem az önfeledten játszadozó gyerekek, sem a rántott húsra szánt liszt nem fog kárt okozni készülékében, és még a munkahelyi barátnők is megcsodálják készüléke töretlen eleganciáját.

Harmadik jelenet - A tőzsdecápa

Az iPhoneSzervizBuda.hu szaküzletébe 12:54-kor egy magas, jólfésült, sötétbarna hajú öltönyös úriember érkezik és kellemes baritonján megszólítja az eladót, tudna-e neki segíteni abban, hogy egy hatékony védelmet nyújtó, de mégis elegáns iPhone 6 tokot találjon. A boltban dolgozó fiatal férfi egy elegáns bőr iPhone tokot ajánl az érdeklődőnek.

Az eladó szerint az igazán elegáns iPhone tokoknak minőségi bőrből kell készülniük. Letisztult, kifinomult üzleti megjelenést kölcsönöz, ha mappajellegű tokot választunk, egy egyszerű patentos lezáró szíjjal, valamint bankkártya-, névjegykártya- és papírpénztartó zsebekkel. Az ilyen kiegészítők egyik legfőbb jellemzője a karcsú kialakítás, a mikroszálas bélés, valamint bőrborításra erősített vékony keret, amibe bele lehet pattintani a készüléket.


[+]

Az eladó feltételezve, hogy az üzletember munkája és az azzal kapcsolatos üzleti megbeszélések során csak kis mértékben veszélyezteti készüléke épségét (pl.: apró karcolások, porosodás és egyéb szennyeződések) úgy látja, a megjelenés fontosabb, mint a védelem maga.

Kihangsúlyozza, hogy a vékony bőr iPhone tok könnyedén elfér akár egy zakó belső zsebében, ezen kívül irattartó és pénztárca funkciókkal is rendelkezik, valamint óvja a készüléket a szennyeződések és kisebb mechanikai behatások következményében előforduló meghibásodásoktól és a tok mikroszálas bélésének köszönhetően nem karcolja a készüléket sem.


[+]

Elmondja továbbá, hogy amennyiben a flipes bőrtok nem felel meg az úr ízlésének, választhat egy egyszerű, belebújtatós bőr iPhone tokot is, amely nagyobb arányban védi a készüléket a szennyeződésektől, ráadásul az eredeti bőr iPhone tok nem is tágul, így attól sem kell tartanunk, hogy a telefon kicsúszik belőle.


[+]

A bőr iPhone tokok egyetlen hátrányaként csupán a telefon utazás közbeni GPS használatát említi, hiszen ilyenkor a készüléket ki kell vennünk a bőr iPhone tokból.

Védelem: 8/10

Küllem: 10/10

Amíg az eladó kiállítja az ÁFÁ-s számlát, az elegáns úriember belehelyezi készülékét és iratait újonnan vásárolt vékony bőr iPhone tokjába, majd előkeresi autója kulcsait, illedelmesen elköszön és elhajt.

Negyedik jelenet - Sportos védelem

A késő délutáni órákban egy sportos, sztreccs edzőruhába és futócipőbe öltözött fiatal hölgy kocog be a bolt ajtaján. Nagyokat fújtatva köszön, elnézést kér és arról érdekelődik, kapható-e esetleg olyan masszív iPhone 5S tok melyet nyugodt szívvel használhat hétvégi kirándulások során a hegyekben, illetve a férje által kedvelt horgászós hétvégék során is. Az eladó egy extrém felhasználás mellett is kiváló védelmet nyújtó, sportos iPhone tokot ajánl.

A tanácsadó szakmai tapasztalatai alapján fontosnak tartja, hogy a tok iPhone 5S-re való illeszkedése csavarokkal rögzíthető legyen, így a készülék biztosan nem fog kiesni a tokból. Azon kívül, hogy gumírozott, kemény iPhone tokot javasol, kihangsúlyozza, hogy a tok belsejét tekintve ugyanez a gumírozott kialakítás a legcélszerűbb, hiszen így a készüléket a tok maga sem fogja felsérteni. Elengedhetetlen továbbá a 360 fokos védelmet biztosító kialakítás. Javaslata szerint az említett igényeknek megfelelően sportos, kellemes fogadást biztosító matt iPhone tokot érdemes választani, mely nem csúszik ki a használó kezéből és a zsíros szennyeződések sem ragadnak meg a tok felületén.


[+]

Amennyiben különböző erdei túrák, hegymászások, horgászat és egyéb sporttevékenységek során is szeretnénk készülékünket biztonságban tudni, ügyelnünk kell arra, hogy olyan ütés- és cseppálló iPhone 5S tokot válasszunk, melynek portjai, csatlakozói és gombjai egyaránt el vannak látva egy fedőlappal, mely megakadályozza a beázások és szennyeződések telefonba kerülése során előforduló meghibásodásokat.

Az eladó által ajánlott PX 360 iPhone 5S tokhoz univerzális segédeszközként is használható beépített sörnyitó és vonalzó, valamint ajándék kijelzővédő fólia és egy a tokra erősíthető karabiner is jár, mely a teljes körű iPhone védelmet nyújtó tokot biztonságosabban hordozhatóvá teszi.


[+]

Védelem: 9/10

Küllem: 5/10

A fiatal hölgy elégedett mosollyal nyugtázza a hallottakat és kettőt kér az ajánlott tokból. Hazafelé azon gondolkodik, milyen instrukciókkal lássa el gyermekeit azzal kapcsolatban, hogyan viselkedjenek az első, szülők nélkül töltött hétvégéjük alkalmával.

Ötödik jelenet - Egynyári kaland

Az iPhoneSzervizBuda.hu fáradt munkatársa már épp a bolt napi zárására készül, amikor is egy fiatal pár toppan be az üzletbe. Elhadarják, hogy a szülők egy egész hétvégét a város közelében lévő hegyi tavon fognak eltölteni, ők pedig strandok és belvárosi szórakozóhelyek látogatásával kívánják tölteni az egész hétvégéjüket. Félnek azonban, hogy a buli hevében megsérülne imádott iPhone 6 készülékük és arra kérik a pultban álló eladót, segítsen nekik kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Az eladó szerint ilyen esetekben a tok külleme és védelmi erősségei egyaránt fontos tényezők. Elsődleges szempontnak tartja, hogy olyan 360 fokos védelmet nyújtó iPhone 6 tokot válasszanak, mely a telefon gombjait egy műanyag fedőlappal óvják az esetleges szennyeződésektől, porosodástól  ez a strandokon és a szórakozóhelyeken egyaránt jól jöhet. Kiválaszt, majd az érdeklődő fiatal pár elé helyez egy elegáns, divatos iPhone 6 tokot.


[+]

A kiegészítő egy merev polikarbonát testből és magasfényű, krómozott lezárórészből tevődik össze. Elmondása szerint a kiegészítő kellemes, puha iPhone védőtok benyomását kelti. Belső- és külső gumírozott kialakításának köszönhetően a tok a leejtések során keletkező rezgések nagy részét elnyeli, továbbá magabiztos, stabil fogást kölcsönöz.  Ez az elegáns, polikarbonát és króm stílusú iPhone tok formabontó megjelenésének köszönhetően biztosan a nyáréji bulik főattrakciója lesz.


[+]

Az eladó felhívja azonban a fiatalok figyelmét, hogy a tok alsó részén könnyedén meglátszanak a zsíros ujjlenyomatok, valamint arra is, hogy erősebb mechanikai hatások következtében a készülék sérülhet, így ügyeljenek arra, hogy iPhone készüléküket továbbra se ejtsék a járdaszegélyre az éjszakai busz után rohanva.

Védelem: 7/10

Küllem: 9/10

A fiatalok, miután megvásárolták a készülékük számára megfelelő védelmet nyújtó iPhone tokokat, megköszönték a segítséget és kéz a kézben, sietve távoztak, hogy el ne késsenek a hamarosan kezdődő koncertről.

Vége

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, reméljük, élvezték a produkciót, melynek létrejöttét a számos iPhone tokot és egyéb iPhone kiegészítőt felsorakoztató iPhoneSzervizBuda.hu webshop részlegének stábja tette lehetővé. A film tanulsága, hogy mindenki találhat a maga számára megfelelő iPhone védelmet, csupán annak kell tudatában lennie, hogy a munkája és a mindennapi teendői során milyen veszélyeknek teszi ki készülékét, illetve mennyire tartja fontosnak, hogy újonnan beszerzett kiegészítője divatos és egyedi legyen. A szem a lélek, az iPhone tok pedig tulajdonosa stílusának tükre.

Az iPhoneSzervizBuda.hu csapata

Azóta történt

Előzmények