Oukitel K10000 - a falu bikája

Bevezető, tartozékok

Napjainkban az okostelefonok legnagyobb problémáját jelenti az üzemidő. A kijelzők már évek óta gyönyörűek, a mobilos kamerák egyre inkább képesek kiváltani a kompakt fényképezőgépeket, a hardverek egyre erősebbek, az adatkommunikáció terén sem lehet komoly panaszunk, egy dolog viszont nem fejlődik: még mindig naponta kell töltenünk a mobilt. Sajnos el kell fogadnunk, hogy a lítiumos technológiának komoly korlátai vannak, ha egy kecses mobilba tesszük ezeket. Ezen a téren tehát egy teljesen új technológia kellene az áttöréshez, viszont amíg az elektromos autókban is lítiumos az akkumulátor, és még kísérleti szinten sem hallunk sokat új technológiákról, addig bizony jó eséllyel minden este vagy minden második nap elő kell vennünk a hálózati töltőt.

Az LG G3 nem kimondottan vastag telefon, de az Oukitel mellett szinte bármi pengevékonynak tűnik.
Az LG G3 nem kimondottan vastag telefon, de az Oukitel mellett szinte bármi pengevékonynak tűnik. [+]

Az akkumulátorok kapacitását persze lehet növelni, a lítium-polimer telepek formájával pedig tudnak trükközni a gyártók, de a fizika sajnos makacs dolog, egy két-három nap stabil üzemidővel bíró mobil már csak túlméretezett készülékház és gyenge hardver kombinációjával érhető el. Ezt nyilvánvalóan az Oukitel is tudta, amikor nekiállt a valaha volt legnagyobb akksival felszerelt mobil előállításának, de ez valószínűleg nem igazán érdekelte őket, hiszen a K10000-rel valami olyat értek el, amire nagyon rég volt példa: olyan készüléket hoztak létre, amit még a harmadik, etetés nélküli nap után sem dugtam töltőre, közben pedig teljesen biztos voltam abban, hogy a következő 24 órát még gond nélkül kihúzza a telep.

Egyszerű, de jól felszerelt a doboz, a headseten kívül semmit nem hiányolhatunk.
Egyszerű, de jól felszerelt a doboz, a headseten kívül semmit nem hiányolhatunk. [+]

A fekete színű dobozban viszonylag sok tartozék ücsörög a telefon környékén, kapunk hálózati töltőt, microUSB kábelt, SIM tűt, a gyári, gond nélkül használható fólián kívül egy tartalék fényes kijelzővédőt, használati utasítást, illetve egy USB OTG-átalakítót. Az OTG segítségével nem csak perifériákat csatlakoztathatunk, hanem más mobilokat is feltölthetünk, de még azt is kinézném belőle, hogy egy lemerült akkumulátorú kocsit is képes lenne bebikázni, bár a hátlapján lévő bikafejjel gondolom nem erre akartak utalni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés