Hirdetés

Heroes: The Official Mobile Game

Heroes

Filmekből készült játékokkal már nem csak a PC-s piacon van tele a padlás, hanem a mobilos is. Azonban talán ez az első alkalom, hogy egy sorozathoz köthető játék kizárólag mobilra jelenik meg. Nyílván sok köze nem lehet az eredetihez, csak a franchise (illetve licensz) rendszer egyik újabb szemetébe futhatunk bele, de nem tudtam megállni, hogy az egyik kedvenc sorozatomból készült játékról ne írjak. De nem is rossz!

11 pályán keresztül kell harcolnunk a végső célért a gonosz ellen, akit a sorozat első évadában és a játékban is Sylar személyesít meg. Az első két pályán Nikit irányítjuk a „szabadítsuk ki Mikah-t a gonosz las vegasi kezei közül” projekt során. Niki speciális erejével a pályán lévő összes ellenfelet egyszerre eliminálhatjuk, ha túl soknak bizonyulna a ránk támadó maffiózók hada. A küldetés során könnyen elbánhatunk az ellenfelekkel a tereptárgyak segítségével, dobozokat, székeket és nyerőgépeket vagdoshatunk hozzájuk. A következő pályán Hiroval kell követnünk Andot és a klasszikus, a sorozatban is látott iskoláslány-megmentős jelenetet kell eljátszanunk. Itt Hiro az utcán rájön, hogy neki Hanso kardjára van szüksége, így a következő pályán a múzeumban már ezért küzdünk. Itt némi stílusváltás következik, ugyanis az eddig látott durrbele módszer helyett átmegyünk lopakodó üzemmódba, hiszen speciális erőnk segítségével meg tudjuk állítani az időt, így kikerülhetjük a mozgó lézer-érzékelőket és a sétálgató teremőröket. Ha átvészeltük a múzeumot, akkor az utcára kerülünk, ahol Peterrel kell röpködnünk mindenfelé akadályokat kerülgetve, illetve némi gyalogos Sylar üldözésbe is belekeveredünk. Peter képessége egyébként érdekes, tárgyakat tud levitálni, ennek segítségével számtalan akadályon keresztüljuthatunk. Ha mindez megvolt, és túléljük Sylar reagálását is az üldözésre, akkor visszaugrunk Hirohoz, hogy befejezze a kard megszerzését. Ha a kard már a birtokunkban van, elugrunk a jövőbe megmenteni saját magunkat, majd Peterrel megküzdünk a gonosz Sylarrel.

A történet röviden a fenti. A játékmenet egyértelműen hasonlít a Spiderman 3-ban is sikeresnek mondható balról jobbra scrollozós stílushoz. Általában 2-4 ellenféllel kell egyszerre harcolnunk, ez szinte minden esetben kimerül annyiban, hogy a középső gombot püföljük, esetleg leadunk 3-4 lövést egy puskából, vagy elnyomjuk a speciális képességünket. Szerencsére néha ügyességi részekkel is megszakad a játék (Hiro és Peter küldetései), de főgonoszból meglepően kevés van, a Sylarral való csatat viszont komplikált, három fázisra osztott, mindegyikben más-más feladattal.

Heroes rajongók számára kötelező a játék, mások is jól fognak szórakozni vele. Sajnos a játékidő - mint általában a mobilos játékoknál - itt is rövidnek mondható, 1,5-2 óra alatt röhögve végig tudjuk játszani az egészet, újrajátszásra pedig nem sok esély, illetve kedv van.

Polacheck

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés