2018. május 23., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Nokia N97 - kicsit később nagyobbat üt

A kommunikátorok és az N széria közös csúcsmodellje feladhatja a leckét a konkurenciának.

Hird​et​és

Bevezető

Mindig nagy várakozással veszünk kézbe egy olyan készüléket, amelyről köztudott, hogy a gyártó belead apait-anyait, s amelynek megjelenését felhasználók és érdeklődők ezrei várják. A közelmúltból ilyen volt a Samsung Omnia, ilyen volt a Sony Ericsson X1, de a Nokia N95 is bőven ebbe a kategóriába tartozott. A világ vezető mobilgyártójának aktuális csúcsmodellje pedig elvileg a non plus ultra kell legyen, a jelenleg elérhető legnagyobb tudással és példát statuáló kezelhetőséggel.

Nokia N97
[+]

A Nokiánál tanultak az N96 csúfos bukásából. A gyengébbre vett processzor, a nagyrészt semmiféle újdonságot nem nyújtó menürendszer és funkcionalitás mellé hiába virított a burkolaton a finn gyártó neve, még így sem vált kelendővé az újdonság. Sokan megvették az N95 után, de csalódva cserélték le másra, jó esetben márkán belül maradva mondjuk N85-re. Így aztán az N97-et a finnek már egyáltalán nem óhajtották összecsapni, a megerősödő konkurencia (Samsung i8910, HTC gépek) miatt újra egy olyan dobásra volt szükségük, amely a Nokia szempontjából legalábbis, de helyreállítja a világ normális rendjét: a legjobb okostelefont a finnek készítik.

Nokia N97
[+]

Az N97-et tavaly december elején mutatták meg először a nagyközönségnek, azóta várjuk, hogy piacra is kerüljön. Fél évig ültek rajta, csiszolgatták, reszelgették, s most az MGSM.hu-tól rögtön egy magyar modellt kaptunk (hazai garancia, ékezetes karakterek), végleges, bolti példányt. A vásárló is ezt fogja a kezében tartani, ha kiperkálja a jelenlegi, 170 ezer forintos vételárat, az esetleges hibák, problémák nem egy bétás modell bajai, hanem egyelőre minden N97 sajátja. Márpedig hibák most is vannak, de a konklúziót majd az írás végén szűrjük le.

Nokia N97
[+]

Ez az árkategória (150 ezer forint feletti gépek) mostanában eléggé meglódult. A Touch Pro2, a Samsung i8910, a hamarosan Európába is érkező Palm Pré mellett az iPhone 3GS független verziója is ide fog bekúszni, úgyhogy sűrű a mezőny. Pontosan tudja ezt a Nokia is, ezért az E90 és az N95 házasításából olyan gépet tettek le az asztalra, amely nem csak fel tudja venni a lépést a többiekkel, de igyekeztek számos olyan tulajdonsággal is felvértezni, amely egyedivé is teszi a finn terméket. Sikerült? Nos, igen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rd​e​t​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.