Nokia 230 Dual SIM - egyszerűen bonyolult

Bevezető, tartozékok

Az okostelefonok néhány röpke év alatt elsöpörték a piacról és ezzel együtt a vevők látómezejéből is a hagyományos, nyomógombos, zárt operációs rendszerrel dolgozó mobiltelefonokat. A tavalyi év során mindösszesen négy darab ilyen készülék járt nálunk, miközben az okostelefonok folyamatosan adták egymásnak a kilincset: százas nagyságrendben lehet gondolni a 2015-ben általunk tesztelt okostelefonokra, amik javarészt Android operációs rendszert futtattak. Éppen ezért volt meglepő, amikor befutott hozzánk a Nokia 230, a Microsoft égisze alatt készülő, Series 30+ platformon működő mobiltelefon.

Hagyományos, nyomógombos telefonok egymás között: a Nokia 230 mellett a Cat B30 és a tizennegyedik születésnapjára készülő Nokia 7650.
Hagyományos, nyomógombos telefonok egymás között: a Nokia 230 mellett a Cat B30 és a tizennegyedik születésnapjára készülő Nokia 7650. [+]

Jó ideje nem járt nálunk Nokia névvel fémjelzett eszköz (a legutóbbi az N1 volt), hiszen a Lumia okostelefonok Microsoft néven futnak, a megállapodás szerint azonban csak az okostelefonokra aggathatják az ablakos lógót, táblagépek és mobiltelefonok továbbra is meg fognak jelenni a híres finn gyártó fémjelzésével. A 230 pedig a legújabb, 20 000 forint alatt elérhető, kétkártyás modell, aminek fő vonzerői a hagyományos kialakítás, az alumínium hátlap, az elöl-hátul villanóval támogatott kamera, az operációs rendszer és a jól csengő márkanév lehetnek.

A dobozon ott figyel a Microsoft logo is.
A dobozon ott figyel a Microsoft logo is. [+]

Hozzánk az XXL GSM-nek köszönhetően jutott el a kis Nokia, a Microsoft feliratot is önmagán hordozó dobozban szegényes felszereltséggel találkoztunk, a mobilon és az akkumulátorán kívül csupán egy kis leírást és egy teljesen hagyományos, nem szétszedhető, microUSB-s hálózati töltőt találunk. A fekete/sötétszürke szín kimondottan komor, de létezik belőle fehér/világosszürke változat is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 130 - egyszerűen vége

    Hétezer forintért, nyomógombos számbillentyűkkel és két SIM-foglalattal érhető el a Nokia filléres mobiltelefonja, ami nem okos, ellenben igen apró.

  • Nokia 225 Dual SIM - hagyományokat követ

    Még mindig a Nokia az, aki a legtöbbet foglalkozik a hagyományos készülékekkel, teszalanyunk egy nyomógombos mobil, ami kiválóan teszi a dolgát - ha nincs sok elvárásunk.

Hirdetés