Ninebot Kickscooter F40E - azért nem egy Ferrari

A Segwayhez tartozó márka kínálatának közepéről halásztunk egy tesztpéldányt, ami drágább, mint a kínai konkurensek, de érezhető, hogy milyen szempontból nyújt többet.

Bevezető

A Ninebot amúgy szintén kínai, csak éppen beszállt a buliba a Segway. Azóta “powered by Segway” felirattal érkeznek a rollerek, miközben az eredeti befektetők között ott van a Xiaomi is, éppen ezért nem túlzottan meglepő, hogy a tesztre kapott F40E-n visszaköszönnek olyan részletek, amelyek Xiaomi modelleken is felbukkannak. Ám mivel ez a masina kicsivel többe kerül, mint 200 ezer forint, ezért nyilván az lesz a fő kérdés, hogy nyújt-e annyival többet, mint a Mi Electric Scooter 3, amely nemrég jelent meg itthon is és 20-25%-kal kedvezőbb árfekvésben van.


[+]

Ninebot márkanév alatt meglepően sokféle roller létezik, ember legyen a talpán, aki első blikkre ki tudja választani, hogy neki melyik lenne a jó. Szóval azt mondtuk a forgalmazónak, hogy adjon egy olyat, ami ár/érték kapcsán érvényes, adjon valami csúcsgépet (ez lett a G30Max, amiről majd később írunk tesztet), valamint kaptunk egy C10-et, amely kifejezetten gyerekeknek készült. Ez utóbbinak a teszteléséhez szükségszerű volt legalább egy gyerek is, az eredmény a lenti videón megtekinthető:

Az F30E viszont első blikkre egy tök átlagos roller. Ám azért van már tapasztalatunk egészes filléresnek tekinthető eszközök, combos, az európai követelményeknek semmiféle szempont alapján nem megfelelő gépek és persze a roppant népszerű Xiaomi modellek kapcsán is. A vásárlók zöme az első rollerét ár alapján választja, mindegyik 25 km/h-val megy az olcsóbb szegmensben maximum, a többi paraméterről pedig sokan azt vallják, hogy lényegtelen, egészen az első defektig, vagy egy rosszul sikerült fékezésig. Utána át lehet értékelni a kérdéskört, talán legyen belső nélküli a gumi, talán nem elég, ha ráállok a hátsó sárhányóra lassítás gyanánt, talán nem lenne rossz, ha nem nyeklene-nyaklana az egész szett — és ilyenkor már szóba kerülnek a valamivel drágább, de számos szempontból időtállóbb opciók.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Seat EXS KickScooter bemutató

    A spanyol autómárka neve alatt futó elektromos roller első-hátsó rugózással és defektmentességgel kecsegtet, ennek ellenére nem kompromisszummentes.

Hirdetés