Hirdetés

Biztonságosabbá válik a vakok és gyengénlátók közlekedése

A TIER és a Lazarillo együttműködésének köszönhetően, hiszen a budapesti Mobi pontok is bekerülnek az vakok és gyengénlátók közlekedését segítő adatbázisba.

A TIER járművek parkolóhelyei is bekerülnek a vakok és gyengénlátók városi közlekedését segítő Lazarillo alkalmazás adatbázisába. A TIER és a Lazarillo együttműködése nyomán a rendszer jelzi a felhasználók számára a budapesti Mobi pontok geolokációját, így a közlekedés minden szereplőjének még biztonságosabb hellyé válhat a főváros.


[+]

A TIER a biztonságos közlekedés feltételeinek és szabályozási kereteinek megteremtéséért a kezdetektől együttműködik a fővárosi hatóságokkal. A vállalat a budapesti technológiai központjában folyamatosan fejleszti az alkalmazást és annak különböző funkcióit, hogy megfeleljenek az aktuális forgalmi és parkolási szabályozásoknak. A Magyarországon bevezetett parkolási zónák megkönnyítik a helyadatok feltüntetését a Lazarillo alkalmazásban, így a vakok és gyengénlátók mindennapi közlekedése is egyszerűbbé válhat, hiszen az app mostantól képes lesz óvatosságra figyelmeztetni a felhasználókat, amikor mikromobilitási ponthoz közelednek. Az együttműködés keretében a Lazarillo megosztja a TIER szakembereivel a felhasználók leggyakoribb útvonalainak összegzését is. A helyi hatóságok ezután a TIER ajánlásai alapján úgy módosíthatják a parkolási zónák határait vagy a sebességkorlátozásokat, hogy azok még inkább segítsék a látássérültek közlekedését.


[+]

„Célunk, hogy a TIER-rel közösen tegyük Budapesten biztonságosabbá a városi utazásokat. A mobilitási pontok integrációjának köszönhetően a vakok és gyengénlátók részletesebb információt kaphatnak a környezetükről, így kényelmesebbé válhat számukra a közlekedés, később pedig a felhasználók visszajelzései alapján még pontosabbá válhat a helyzetjelzés.” – mondta el René Espinoza, a Lazarillo alapító ügyvezetője.

Előzmények