Hirdetés

MyPhone 1055 és 1060 - nyugdíjasklub

Hirdetés

Bevezető

Kihívóra akadt az Emporia. A korábbi kínai mamifonok nem voltak annyira meggyőzőek, a Doro által gyártott rettenet sem rúgahtott labdába, de a Speedshop most két MyPhone-t küldött, amikre persze nemigen gerjedtem eleinte, de aztán megváltozott a véleményem. Ez a két cucc végre komolyan vehető versenytársa lehet a nem csak itthon piacvezető Emporia számára, pedig az osztrák székhelyű cég sem tétlenkedik.

myPhone 1055 és 1060
[+]

Az összehasonlítás adja magát, ráadásul a család legidősebb tagja (a nagyanyó) nálunk is Emporia készülékkel villog, így képben is vagyunk, hogy mit szólna egy MyPhone termékhez jelenlegi telefonját ismerve. Az biztos, hogy az Emporia egy lépéssel előbbre tart, de ez a lépés az árszabást is érinti. Az osztrák érdekeltségű termékek újabb generációja már színes kijelzővel, letisztultabb formatervvel és igen nívós csomagban jut el a felhasználókhoz, míg a most próbált két MyPhone inkább az Emporia korábbi modelljeivel tudja csak felvenni a versenyt. Ez azonban nem baj, hiszen így árfekvésük is kellemesebb, a butább cucc 14 lepedő, a kissé táposabb termék 3 ezressel többet kóstál.

myPhone 1055
[+]

Mondhatjuk tehát, hogy hirtelen lett választék. Ez mindig jót tesz a piacnak, s most is várható, hogy az eddig megörökölt használt Nokiák és Sony Ericssonok után egyre több nagyszülő lesz majd birtokosa egy tényleg számukra tervezett eszköznek. Nyilván mi is tisztában vagyunk vele, hogy nem feltétlenül a célcsoport olvas minket, ugyanakkor a célcsoport lánya/fia, illetve unokája remélhetőleg idetalál majd, ha felötlik benne, hogy a nagyinak sem ártana egy mobil, ami mindig nála lehet. Szkeptikusokkal pedig megosztanám, hogy amikor a saját, külön bejáratú nagyanyám megkapta az Emporia készüléket, akkor fél óra elteltével, teljesen autodidakta módon jutott el odáig, hogy nem csak felhívott, hanem a beszélgetés alatt felhívta arra is a figyelmem, hogy mentsem el a számát, amit most a kijelzőn látok, mert ezen egyszerűbben fogom a jövőben elérni. Hajrá, digitális nagymamák!

myPhone 1060
[+]

A kínaiak nem mentek messze az ötletekért, bár bizonyára maguk is kitalálták volna, hogy egy idősebb felhasználónak mi a fontos, az Emporia modelljei láthatóan igen nagy benyomást tettek a tervezőkre, ami persze annyiban nem baj, hogy jótól nem bűn ötletet csórni. A megvalósítás pedig annak ellenére is tud különbözni, hogy persze az osztrák cég sem alpesi jódlizókkal szerelteti össze a készülékeket a harapnivalóan friss, hegyi levegőn, hanem Kínából származik itt is a termék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés