Hirdetés

Emporia Elegance - a kék fény fiatalít

Bevezetés

Tavalyi történet volt, amikor az osztrák illetőségű Emporia betette lábát kis hazánkba, és a Talk Premium modellel elindult a magyar forgalmazás is – ebben elsősorban a T-Mobile volt partner. Akkor még számunkra is ismeretlen volt a márka, de amikor idén februárban a barcelonai MWC-n ütköztünk nem aprócska standjukba, akkor már régi ismerősként üdvözöltük egymást és meg is tekinthettük a cég még piacra nem került telefonjait.

Hirdetés

Kettő ilyen volt, egy ütésálló, amire még várnunk kell, illetve jelen tesztünk alanya, az Elegance. Az Emporia azért speciális telefongyártó, mert egy házaspár alapította, azt felismerve, hogy a rohamléptekben fejlődő mobilkommunikációs iparág egyszerűen elrohan az idősebb felhasználók mellett, szinte esélyt sem adva nekik, hogy az alapfunkciókat könnyedén használhassák ők is. Persze minden nagy gyártó készít alapmobilokat, de ezek nem figyelnek az idősebbek problémáira, akik jó láthatóságot, egyetlen gombos használatot és minimális menürendszert igényelnek.

Emporia Elegance
[+]

Az Emporia készülékek Kínában készülnek. Fontos viszont, hogy az osztrákok nagyon komolyan ugráltatják a gyártósoron dolgozókat, csak akkor veszik át a termékeket és kezdik meg a forgalmazást, ha minden összállt. Ez nem csak az összeszerelési minőséget érinti, hanem a menü nyelvezetét, a feliratok méretét, mindig minden kifér a képernyőre. Apróságok ezek, de elősegítik azt, hogy a felhasználónak ne kelljen azon töprengenie, hogy most épp mit is üzen a készülék.

Emporia Elegance
[+]

Az Emporia arról is gondoskodik, hogy a vásárlók annak ellenére is úgy érezzék, hogy komoly, értéket képviselő tárgyat tartanak a kezükben, hogy nagyon objektíven nézve ez mégiscsak csupán egy jól átgondolt, de alapfunkciós cucc. A csomagolás minősége és kivitelezése a legnívósabb vonalat képviseli, nagy, szellős doboz, plüssel borított elválasztó elemen fekszik a készülék, jókora a használtai útmutató is, amely hatalmas betűkkel íródott. Látszik, hogy a cég vezetői minden apróság esetén szem előtt próbálják tartani a megcélzott felhasználói csoport igényeit.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilharc az idősek otthonában

    Egyszerre lép a hazai piacra két olyan készülék, amelyek kifejezetten az idősebb korosztályt célozzák. Összeveszik-e nagymama és nagypapa?

Hirdetés