2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Doro PhoneEasy 341 és 409 - a svéd modell

Kicsit felpörgött a nagyimobilok piaca, egyből három új készüléket kaptunk, melyből most kettővel ismerkedünk meg közelebbről.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A mai hihetetlen technikai fejlődésben csak kapkodjuk a fejünket a rengeteg új mobil után. Jönnek egyre-másra a nagyobb, színesebb és persze érintős kijelzők, a több megapixeles kamerák, gigabájtnyi memóriák és épp az ajtón kopogtatnak a kétmagos processzorok. Még nekünk, a témát napi szinten követőknek sincs könnyű dolgunk. Van azonban egy réteg, melyet ezek a modern dolgok hidegen hagynak, azonban magát a mobiltelefont, mint eszközt nem utasítják el. Az idősek korosztálya ez, akik bár többségében szeretik a vezeték nélküli kommunikációt, ám a funkciókkal túlzsúfolt, számukra rendkívül bonyolult készülékektől erősen ódzkodnak, megjegyzem, jogosan.

Doro PhoneEasy 341gsm
[+]

Mára szerencsére többen is felismerték ezt, mi több, vannak kifejezetten az idősek számára mobilt gyártó cégek. Közülük errefelé talán a legismertebb az Emporia (TalkPremium és Elegance teszt), de a kínai myPhone is rendelkezik ilyen típussal. Most viszont nem tőlük, hanem a Doro kínálatából kaptunk három készüléket, amiből kettővel foglalkozunk jelen cikkben. A svéd gyártó nem csak mobilt gyárt, viszont minden termékük az idősek számára készül, speciális igények alapján. Hazánkban eddig csak a HandleEasy 326 került be szolgáltatói kínálatba, a Telenor (akkor még Pannon) árulta egy ideig.

Doro PhoneEasy 409gsm
[+]

A Smartshoptól érkezett két készülék doboza a rajta lévő képeket és feliratokat levéve teljesen egyforma (és a harmadiké is ilyen). A kissé túlméretezett tárolóban a készüléken felül egy hálózati töltőt, egy vezetékes headsetet és egy nyakakasztót találunk. Továbbá kapunk egy igen vaskos használatit, ami annak köszönhető, hogy a magyar mellett vagy még hat másik nyelven is tartalmazza a szükséges információkat.

Doro PhoneEasy 341gsm
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.