MWC2011: újdonságok a myPhone-tól

A rendszeres olvasóink által jól ismert myPhone idén képviseltette magát a barcelonai Mobile World Congress szakkiállításon is, így természetesen meglátogattuk a standjukat, ahol Filip Maksymiakkal, a cég exportért felelős igazgatójával beszélgettünk az új készülékekről, a magyar piacról és a cég terveiről.

Filip elmondta, hogy a két éve létező gyártó egyelőre nagyon elégedett saját teljesítményével, hiszen első évük során 100 000, tavaly pedig 200 000 készüléket értékesítettek; ezt a növekedési ütemet szeretnék tartani, jövőre 400 000 készülék eladása a cél, melyből 30 000 darabot hazánkban szeretnének eladni. A myPhone készülékek sikere több dologra vezethető vissza, semmiképp nem elhanyagolható az, hogy portékáik elég olcsónak számítanak, de ennek ellenére két év teljeskörű door-to-door garanciával érkeznek, azaz a készülékével elégedetlen ügyfélnek csupán egy telefonhívásába kerül az, hogy egy futár elvigye a telefonját, majd pár napon belül hozzon egy teljesen újat, mindenféle vizsgálódás és garanciális ügyintézés nélkül. Elég népszerűek a kétkártyás (dual-SIM) készülékek is, de talán azoknál is nagyobb sikereket érnek el az időseknek szóló készülékeikkel, melyek közül egyet mi is teszteltünk.

A gyártó három új készülékkel érkezett, melyeket elnézve egyértelműen látszik, hogy a myPhone túllépett a "minőségellenőrzött kínai termékeket szállító" cég szerepén. Az újdonságok egyedi és meglehetősen szép dizájnnal és személyre szabott felhasználói  felülettel rendelkeznek, ráadásul egy új készülékkategória is elindult az idei kiállításon: a myPhone mostantól az aktív életet élők számára is kínál készülékeket. Első ilyenjük a myPhone 5570 GT, mely egy 2,4 hüvelykes kijelzővel, 2 megapixeles kamerával, Bluetooth-szal, FM-rádióval, GPS-szel, zseblámpával, iránytűvel, hőmérővel és barométerrel felmértezett por- és cseppálló készülék, mely megfelel az IP55-ös szabványnak. A menürendszer teljesen egyedi, ám a GPS-vevő a bemutatott készülékben még nem működött; a cégnek azonban még van ideje, az eszközt ugyanis csak az év második felében fogják piacra dobni. Nem hivatalos információ, de az ár valószínűleg 25 000 forint környékére lesz belőve.

MyPhone 5010 Grip és 5570 GT
myPhone 5010 Grip és 5570 GT

Az egyszerűbb/időseknek szóló telefonok vonalán is van újdonság, mely myPhone 1080 DURO névre hallgat. Nagy gombjai, meglepően jó betekintési szöggel rendelkező színes kijelzője, 2 megapixeles kamerája van, rendelkezik segélykérő gombbal, zseblámpa funkcióval, szoftvere pedig beszél felhasználójához; egyelőre csak angolul és lengyelül, de hamarosan magyarul is fog. A harmadik újdonság a myPhone 3380 Midnight, mely a cég bástyája lesz az elkövetkezendő hónapokban, ugyanis egy meglehetősen szép kétkártyás modellről van szó. Kijelzője 2 hüvelykes képátlójú, kamerája VGA-felbontású, van benne FM-rádió, Bluetooth és zenelejátszó szoftver. Ennél többet nem tud, de Filip azt mondta, hogy az év második felében elképesztően vonzó áron fog forgalomba kerülni, úgyhogy sokat várnak tőle.

A myPhone véleményünk szerint egy érdekes cég a mobilgyártók között, akik végre kinőtték korábbi szerepüket, nem árasztják el a piacot ezer és egy készülékkel, cserébe azok, melyeket piacra dobnak, egyediek és kellemes minőségűek. A felhasználók szempontjából pedig fontos, hogy továbbra is a teljesen egyedülálló garanciális rendszerben és az olcsó árcímkékben hisznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés