Hirdetés

Motoros Java játékok #1

Freestyle Moto-X II

Második tesztalanyunk már más stílus képviselője, egy 2 dimenziós freestyle motoros játék. Első ránézésre a PC-n népszerű ElastoMania juthat róla eszünkbe, ám itt más a koncepció, mivel itt nem almák gyűjtögetése, hanem extrém trükkök bemutatása a cél.

Belépéskor ez alkalommal sajnos nem választhatunk a hangokat illetően, ez egy rossz pont. A főmenüből első körben tehát érdemes az opciókba bemenni, majd kikapcsolni a gyenge minőségű hangokat. Érdekes viszont, hogy ugyanitt, pontosabban a jukeboxban választhatunk három zenének csúfolt prüntyögés közül. Ha végeztünk, érdemes rámennünk a play-re, és elkezdenünk a játékot.

A játékban található négy helyszín közül eleinte csak New York elérhető. Az egyes helyszíneken öt játékmód van: challenge, time attack, show off, show down, combo. Az elsőnél a pálya elején megadott trükköket kell végrehajtanunk. Itt jön a játék egyik legnagyobb pozitívuma: a pálya teljesítése előtt megnézhetünk egy demót arról, hogy pontosan mit is kell csinálnunk, ami azért jó, mert egyébként kicsit nehéz lenne rájönni arra, hogy mit is takar mondjuk a Tsunami. Két szint van, a profinál természetesen nehezebb trükköket kell végrehajtanunk, mint az amatőrnél, de már utóbbival is továbbléphetünk a következő kihívásra. A tuning kimerül a megvásárolható nitróban, melynek segítségével gyorsabban tudunk felhajtani az ugratókra - erre szükségünk is lesz a bonyolultabb trükk-kombinációk végrehajtásához.

Pályákból elég nagy a választék, de a rengeteg teljesítendő kihívásnak köszönhetően így is sokszor fogunk ugyanazokkal találkozni. A grafika erős közepes, kicsit rajzszerű, de a célnak megfelel. A hangok mint említettem gagyik, az irányítás viszont a műfajon belül jónak számít, bár maga a játék elég nehéz, de ettől függetlenül - vagy talán pont ezért - nagyon élvezetes. A műfaj kedvelőinek mindenképp ajánlott, a gyenge idegrendszerrel rendelkezők viszont messziről kerüljék el!

A cikk megírásával kapcsolatos segítségnyújtásért köszönet tomee-kának!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés