Felvásárol a Motorola


Ron Garriques

A Motorola Inc. pénteken bejelentette, hogy felvásárolja a BlackBerry területen versenytársának számító Good Technology Inc.-t, de a szerződés gazdasági részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az egyezmény tovább erősíti a világ második legnagyobb kézi készülékeket gyártó cégének azon törekvését, hogy még több üzleti célú mobil eszközt kínáljon, hiszen nemrég, szeptemberben vásárolták meg 3,9 milliárd dollárért a Symbol Technologies Inc.-t, a hordozható vonalkód-leolvasók és speciális hordozható számítógépek gyártóját.


Danny Shader

A szoftvereket és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó Good Technology bekebelezése egy újabb szegmenssel egészíti ki a Motorola gyártói tevékenységét: „Ez az akvizíció a Motorolának mint a mobil eszközök egyik vezető piaci szereplőjének tovább erősíti a pozícióját, ugyanakkor mind a vállalkozói, mind az egyéni fogyasztóknak új megoldásokat kínál majd” – nyilatkozta Ron Garriques, a Motorola mobil eszközöket gyártó részlegének elnöke.

Danny Shader, a Good Technology vezetője is úgy vélekedik, hogy számukra a Motorola ideális partner, mely a leghíresebb márkák közé tartozik, s világszerte hatalmas kereskedelmi hálózattal rendelkezik. A Good Technology a jövőben is folytatni fogja a nem Motorola termékek támogatását – tette hozzá mindehhez Juli Burda, a Motorola szóvivője. Az egyesülési eljárás 2007 elején fejeződik majd be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés