Meizu m2 note - ár/érték bajnok újraértelmezve

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Adatkommunikációs fronton nincs okunk komoly panaszra, egyedül a 800 MHz-es LTE hiánya lehet sokaknak fájó, a Cat.4-es modem ugyanis kizárólag a 2600 MHz-es TDD-LTE szabványt, illetve 1800 és 2100 megahertzes FDD-LTE szabványt támogatja. 3G-n 42 Mbps az elérhető maximális letöltési sebesség. WiFi-ből kétcsatornás 802.11 a/b/g/n jár hotspot és direct funkciókkal. A microUSB csatlakozó 2.0-ás, az OTG pedig tökéletesen működött vele háttértárak és egyéb perifériák esetén is. Navigáláshoz a földi antennák, valamint A-GPS és GLONASS áll rendelkezésünkre. A pozíciószerzés viszonylag gyors volt, a jel stabilitásával sem volt gond, szabad ég alatt körülbelül 18 műholdat látott egyszerre az eszköz. NFC és az infra ezúttal sem került a repertoárba. A beszélgetési minőség tökéletesen rendben volt a tesztidőszak alatt, a dual SIM-es készülék kizárólag dual standby-ra képes, tehát ha az egyik kártyán hívást bonyolítunk, akkor a beszélgetés erejéig a másikkal lelépünk a hálózatról.

Meizu m2 note Screen Shot Meizu m2 note Screen Shot

A Meizu-féle böngésző nem olyan pörgős, mint a Google Chrome, sokszor lassabban tölti be az oldalakat, funkcionalitása pedig átlagosnak mondható: képes több lapot kezelni, a kezdőlapján láthatunk néhány általánosan népszerű linket (Google, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, Amazon, stb.), illetve az általunk leggyakrabban felkeresett weboldalakat is. Került bele inkognitó mód, éjszakai üzemmód, valamint beállíthatjuk, hogy minden honlapot asztali módban próbáljon betölteni.

Meizu m2 note
[+]

Értékelés: Meizu m2 note
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 7 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 7 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

Számos energiatakarékossági funkció rendelkezésünkre áll a 3100 mAh kapacitású akkumulátor üzemidejének meghosszabbítására, mi azonban gyakorlatilag csak a legpazarlóbb, nagy teljesítményű módot vettük igénybe, szerencsére még így is elég jó eredményt produkált a kütyü. Egész napos használat mellett 4 órányi kijelzőidővel számolva is bőven maradt benne estére 10-20 százaléknyi töltöttség, pedig alaposan kihasználtuk a funkcióit. A töltés ellenben nem villámgyors, körülbelül 2,5-3 óra szükséges a száz százalék eléréséhez, ha a teljesen lemerült állapotról indulunk.

55 000 forint. Nagy bajban lennénk, ha a phabletek közül ennél jobb kütyüt kellene ajánlanunk újonnan, ennyi pénzért, hazai garanciával és szervizháttérrel. Aki meg tud barátkozni az eszköz nagy méreteivel és a Meizu kezelőfelületével, annak a legjobb vétel lehet egy m2 note: az anyaghasználata korrekt, az összeszerelési minősége remek, a Full HD felbontású Sharp IGZO kijelző betekintési szögei helytállóak, decens maximális fényerővel bír és a fogyasztása sem túl magas. A hardver pont elegendő ehhez a pixelrengeteghez, a mindennapi használatban mindennemű döcögés nélkül fut a Flyme 4.5 az Android 5.1 alapjain, egyedül a játékok futtatásakor jöhetnek elő zavaróbb belassulások, akadások. A 13 megapixeles Samsung kamera ebben a kategóriában egészen egyedülállóan jól dolgozik, mindezeket pedig megkoronázza, hogy az akkumulátora is egészen jól bírja a strapát. Majdnem megkapta a legerősebb plecsninket a készülék, a 800 MHz-es LTE hiánya viszont problémás lehet, ezen kívül kimaradt az FM-rádió, az NFC és az infra, illetve megoldhatták volna úgy a microSD bővíthetőséget, hogy az ne menjen a dual SIM rovására, mert ez így sok felhasználó számára okozhat kényelmetlenséget. Fátylat rá, szépen mutat az az ajánlott plecsni is!

Meizu m2 note

szentkuti11

A tesztkészüléket az EuStock.hu küldte el nekünk, a vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Tízmillió előjegyzés az m2 note-ra

    Rendkívül sokan meg kívánják vásárolni a Meizu minden korábbinál kedvezőbb árú phabletjét, csak eddig tízmillió előjegyzés érkezett az m1 note utódjára.

  • Ilyen lehet a "Meizu m2 note"

    Az m1 note még alig pár hónapos, a nyáron mégis érkezhet a folytatás, amely küllemre jobban fog hasonlíthat a Meizu csúcskészülékeire, mint a fényes felületű első note phabletre.

  • Júniusban érkezhet a „Meizu m2 note"

    Még júniusban bemutatkozhat a nagysikerű Meizu m1 note utódja, ami az előzetesek alapján nem kap ujjlenyomat-olvasót.

Hirdetés