2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

LG Wine Smart - felhozták a pincéből

Kagyló- és okostelefon egy készülékben – a szerény felszereltségű LG mobil különleges jövevény, amely bennünk is számos emléket felidézett. Aztán megláttuk az árát.

Hirdetés

Bevezető

Legutóbb a Samsung Galaxy Golden kapcsán merengtünk vissza a régi kor árnya felé, és bizony, mindegyikünknek volt kedvenc kagylótelefonja, nekem például a Bog által ajánlott LG L600V. A flipes mobilokban az volt a menő (nyilván azon túl, hogy jackbaueresen össze lehetett csapni), hogy a vastagságukat leszámítva kifejezetten aprónak voltak mondhatók, és mivel sok esetben kívülre és belülre is jutott egy kijelző, minden állapotban praktikus maradt a használatuk.

Flipes telefon érkezett az LG-től
Flipes telefon érkezett az LG-től [+]

Aztán jöttek az érintőkijelzős okostelefonok, és hirtelen okafogyottá váltak a nyomógombok, a kijelzőnövelés pedig még inkább betett a kagylótelefonoknak, hiszen képzeljük csak egy, hogy egy hathüvelykes megjelenítőt kicsapva és a fülhöz emelve milyen messze kerül a mikrofon az ember ajkaitól, és akkor az egykezes használat nehézségeiről még nem is beszéltünk. A trendek viszont nem egyenlőek az sokszínű igényekkel, és alighanem komolyabb felmérések előzték meg a Samsung és az LG részéről kagylós okostelefonjaik piacra dobását.

Régi emlékeket idéz fel az androidos LG Wine Smart
Régi emlékeket idéz fel az androidos LG Wine Smart [+]

És miért ne? Senki nem mondhatja meg annak, aki szereti a kis méreteket, a nagy nyomógombokat vagy az összecsukott állapotban magasabb szintű képernyővédelmet, hogy álljon be a mezítelen kijelzős óriástelefonok sorába, és szerencsére nem is kell. Az LG Wine Smart 117,6 x 58,7 milliméteres paramétereivel odaszúr a piacnak, amely már öthüvelykes képátló felett is szájára veszi a „mini” jelzőt, amikor nyilvánvalóan nem az. Helye van tehát az összecsukható okostelefonoknak, még ha olyan méretesek is, mint a QWERTY gombsoros BlackBerry Priv, és érdekes tény, hogy ezek manapság rendre Androidot futtatnak, a Wine Smart például 5.1.1-es verziót.

Műbőr mintázatot kapott kívülről az LG Wine Smart
Műbőr mintázatot kapott kívülről az LG Wine Smart [+]

Az LG-s kagylótelefon a szokásos fehér fedelű, piros belsejű dobozzal vásárolható meg, amelyből valóban egy különleges készülék varázsolható elő, hiszen se elöl, se hátul nincs rajta kijelző, hacsak a tartalmak megjelenítése céljából szét nem nyitjuk. Alóla hagyományos kialakítású mikrofonos füles, papíralapú leírás, microUSB kábel és egy 0,85 amperes töltőfej bukkan elő, ha a csomagolás mélyére nézünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.