H​ir​deté​s

2018. április 22., vasárnap

Gyorskeresés

Sz​pon​z​orun​k​

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

LG K10 4G - a külső nem minden

Kívülről mutatós, belülről viszont felszínes: az 5,3 hüvelykes LG K10 túl sok kompromisszumot köt egy nagyon sűrű árszegmensben.

Hir​d​e​té​s​

Bevezető

A G4 visszafogott sikere után nagy lendülettel kezdte meg az idei esztendőt az LG, amelytől nem idegen egy sor technikai újdonság és különlegesség korai piacra dobása, gondoljunk csak a tavalyi CES-en bemutatott G Flex 2-re, de a múlt év végén, második kijelzővel és ütésálló tulajdonságokkal elstartolt V10-et is meg lehet említeni. Az valószínűsíthető volt, hogy a „G Flex 3” nem fut be a 2016-os CES-re (kétévente szokott kijönni az új tag), ám üres kézzel mégsem állíthatott be a koreai óriás a Las Vegas-i eseményre, ahova ezúttal valami egészen egyedi helyett új, alsóbb szegmensekbe szánt termékcsaládját hozta el.

Az LG K10 küllemét a kerekded ívek határozzák meg
Az LG K10 küllemét a kerekded ívek határozzák meg [+]

A K-sorozatnak előbb az 5 (K7) és 5,3 hüvelykes változata mutatkozott be (K10), majd a K4 (4,5"), a K5 (5") és a K8 (5") következett, úgyhogy immáron öttagú a család, amely természetesen nem a 100 ezer forintos és afeletti csúcsmasinákkal kíván versenyre kelni, ehelyett a visszafogott árazáshoz próbál decens hardvert biztosítani. A középkategóriába pozicionált K10 esetében a 13 megapixeles hátlapi kamera, a HD kijelző és a másfél gigabájt RAM még hozza is az elvárt szintet, miközben küllemben kifejezetten tetszetős a masina. A négymagos rendszerchip és az Android 5.1-es rendszerverzió 2016 tavaszán viszont már nem tartozik az előnyös tulajdonságok közé, 60 ezer forint felett semmiképp.

A HD kijelző betekintési szögei hamar leverik a hangulatot
A HD kijelző betekintési szögei hamar leverik a hangulatot [+]

A K10 átlagos méretű papírdobozkában vásárolható meg, amelyen a kék és a fehér színek dominálnak, bármiféle csillogás nélkül. A csomagolásból előrántott készülék is sokkal inkább ízléses, mint bazári, hiába a dominál a műanyag. A doboz microUSB kábelt, hagyományos kialakítású mikrofonos fülest, 0,85 amperes töltőfejet és 2300 milliamperórás akkumulátort rejt, amely az előnyösen tapadó hátlap lepattintása után helyezhető a készülék gyomrába. Némi leírás és műanyag csomagolás zárja a tartozéklista sorát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rd​etés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.