Motorola G13 - extrák nélkül, de nem féláron

A Motorola G sorozata elvileg eggyel komolyabb, mint az E-vel jelzett modellek, a G13 azonban éppen csak egy szinttel van fentebb, mint a belépő.

Bevezető

A G13-nak nincs közvetlen elődje. Sem G12, sem G11 nem készült, a legolcsóbb G-modellek között a G10-et fogjuk megtalálni kerek két évvel ezelőttről. Ez eddig annyiban abszolút érthető és védhető hiányosság volt, hogy az E-vel fémjelzett, elvileg olcsóbb széria tudásban rácsúszott volna egy alacsonyra pozícionált G-cuccra. Mivel az E40 már egy másfél éves motyó és egyelőre nem kapott utódot, ezért nem volt ördögtől való, hogy a nagyon hasonló képességű G13 megjelenjen, de annyiban elszámolták magukat, hogy az olyan piacokon, mint amilyen hazai is, az E40 még mindig kapható, ráadásul olcsóbban, mint a friss G13.


[+]

Nem leszek népszerű motorolás berkekben, de mivel az E40 az elmúlt másfél évben egy darab főverziós frissítést nem kapott, vagyis még mindig Android 11 dolgozik rajta, ezért a G13-nak mégis van előnye, hiszen ez Android 13-mal került piacra, ami két szempontból is gáz. Egyrészt ha az E40-et ennyire magára hagyta a Motorola, akkor ugyanez a veszély nagyon is számottevő a G13 kapcsán, másrészt ha pedig direkt csinálják így, hogy a frissebb modellek felé tereljék a népet, az igazán suttyó dolog. A G-sorozat frissítési ütemtervét közzétette a Motorola, ott elvileg a G32 például megkapja a friss rendszert, de a G22 már nem, vagyis ez is eléggé arra utal, hogy a G13-ra nem jön majd frissebb OS, amit persze lehet védeni azzal, hogy hé, ez egy 60 lepedős telefon, de vannak gyártók (Nokia, Samsung), akik ezt a kategóriát sem veszik kutyába (bocs, Csutka kutyám), ráadásul egy közel vegytiszta Androidot frissíteni nehogy már olyan iszonyú megerőltető legyen.


[+]

Na, most jól megmondtam a frankót, biztos teljesen összetört a Motorola teljes vezetősége, de itt a komoly sirámoknak nagyjából vége is szakad, mert bár a G13 nyilván nem egy csúcsmodell, de úgy egyébként ennyi pénzért megadja mindazt, amit mások is tudnak nyújtani, plusz van benne sztereó hangszóró például, amint a Redmi 120 lepedőért sem tud kínálni, az alapkiszerelés is 4 GB RAM-ot kínál, a kijelző 90 Hz-es, az előlapi kamera pedig tud Full HD felbontású videót rögzíteni. Ezek persze nem okvetlenül ritkák ebben a szegmensben, csak úgy egyszerre nem feltétlenül fordulnak elő a konkurens modelleknél, ugyanakkor tudok olyat is mondani, amit a G13 nem nyújt (ultraszéles kamera), a versenytársak viszont igen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés