Huawei Mate X2 - ablak a multiverzumra

Igazi multitasking király a Huawei új hajlítható hibridje, csak most befele csukódik.

Hirdetés

Videó, multimédia

A Mate X2 főkamerája képes 4K felvételre 60 fpssel, és a remek képélesség mellé jófajta dinamika, fókusz és fehéregyensúly jár, némi optikai és elektronikus képstabilizálással, de az eléggé izgága: mozgás és forgás közben emiatt kicsit „rángat” a felvétel.

Mindjárt jobb a mozgáskiegyensúlyozás 4K 30 fpsre váltva: remek a stabilizálás, és a főkamera kitűnő felvétele mellé beszáll az ultraszéles inkább átlagos részletekkel és fókuszteljesítménnyel – a széleknél nem annyira tuti a rajzolat. Sokkal jobb a 3x-os zoomkamera minősége, csak nem tökéletes a stabilizálás, míg 10x-es optikai nagyítást kizárólag állvánnyal érdemes választani, mert nem elég a hardveres mozgáskiegyensúlyozás.

A másik dolog, amire rá kellene nézni, az a Huawei csúcsmobilok sztereó hangminősége. Ami éppenséggel nem katasztrófa, de nemcsak tisztábbat hallani a piacon, a gyártó valamiért jellemzően rátol a mély hangokra, így beszédem és a városi morajlás és mélyebb, tompább és nyomottabb a kelleténél, plusz mintha valamennyi zajszűrés is aktív volna. Ezt vagy úgy, ahogy van, ki kéne kapcsolni az audiozoommal egyetemben, vagy a profi módban felkínálni a tömörítetlen, szűretlen, nyers és tiszta hangfelvételt. Minél előbb, visszamenőleg az elmúlt két év csúcskészüléke esetében.

Este a főkamera jófajta 4K felvételt lő: a részletek, a dinamika és a stabilizálás is a helyén, míg az ultraszéles bármilyen meglepetést elkerülve, sokkal visszafogottabb minőséggel dolgozik. A 3x-os zoomkamera újfent felhúzza az összképet: rengeteg a részlet kellő fényforrás esetében, csak a stabilizálás lehetne eggyel jobb. Az biztos, hogy hiába irigykedik a Huawei fotós képességeire az Apple, a Samsung vagy a Xiaomi, mindhárman előrébb járnak videóminőségben, a Z Fold2-nél még a Flex mód is rátesz erre egy lapáttal.


[+]

A lejátszásra viszont semmi panasz, mert bár a 3,5 milliméteres jack kimenet kimaradt, jó minőségű a sztereó hangszórópár, amely főleg közép- és magas tartományban domborít. A négyzetes belső panel persze nem ideális szélesvásznú videókhoz, de azért élvezet rajta mozizni, főleg HDR támogatással és tökéletes feketékkel.

[+]

Bár van a Huawei-nek saját zene- és videólejátszója online tartalomajánlóval, a legtöbb formátum, kódolás vagy a feliratok meghajtásához célszerű egy VLC Playert beszerezni. Megvan a Widevine L1 CDM védelem, hogy a Netflix HD-ban és HDR-ben streameljen, bár egyelőre az amerikai szolgáltató ezt nem engedélyezte. Egy Vanced telepítésével mindenesetre nézhetők a YouTube 4K és HDR videói is, teljes pompájukban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés