Huawei Ascend D quad XL - csak összerakták

Bevezető

Amikor a tavalyi Mobile World Congress alkalmával a Huawei bemutatta új készülékeit, pontosan lehetett látni, hogy a gyártó igyekszik kilépni abból a szerepből, hogy olcsó, alsóbb és középkategóriás modellekkel jeleskedik csak a piacon. A barcelonai felhozatalból az igen vékony P1 időben meg is jelent, de volt két csúcsgép is. A tabletek között versenyző MediaPad FHD már járt nálunk, a négymagos okostelefon azonban csak nem akart piacra kerülni, rengeteget dolgoztak rajta a Huawei mérnökei, mire végre a hazai képviselet oda merte adni a kezünkbe, ráadásul rögtön a combosabb akkumulátorral szerelt XL változatot kaptuk meg.

Huawei Ascend D quad
[+]

Ez viszont azt is jelenti, hogy a mostani piacon a Huawei üdvöskéjének olyan nagyágyúkkal kéne megküzdenie, mint a Galaxy S III, a HTC One X, az Asus Padfone 2, vagy az LG Optimus 4X. És akkor még a Nexus 4-et nem is említettük. Ez a mezőny pedig igencsak erős, ráadásul a felsoroltakból több eszköz már fél évnél is régebb óta kapható, azaz a D quad XL jelentős hátrányból indul(na), ezért aztán nem is lesz elérhető a világ minden táján, a jelenlegi információk alapján itthon sem kerül be szolgáltatói kínálatba.

Huawei Ascend D quad
[+]

Ha én lennék a Huawei (idétlen keresztnév, szóval örülök, hogy nincs így), akkor biztos, hogy megpróbálnám a végletekig lefaragni a D quad XL árát, hogy egy kövér százalékkal olcsóbban adhassam a portékámat, hiszen a jelenlegi négymagos mezőny minden tagját ismertebb nevű gyártók rakják össze, tehát valamivel villantani kell. Mivel a hardver nem jobb (de nem is rosszabb), mint a többieké, ezért vagy olyan szolgáltatáskínálatot kell beletenni, amitől mindenki padlót fog, vagy olyan designra van szükség, amitől leesik az áll, vagy csak simán baromi olcsón kell adni, hogy a potenciális vásárlók eljátszhassanak a gondolattal, hogy ekkora eltérés miatt már nem ragaszkodnak a márkanévhez. A gond leginkább az, hogy a fentiek közül egyik sem teljesül, a D quad XL egy tisztességesen összerakott gép, de semmiben nem alkot kiemelkedőt. Viszont jól jelzi, hogy ha lassan is, de a Huawei képes csúcstelefont is összerakni, megvan a mérnöki tudás, de sokkal több erőforrásra lenne szükség, hogy időben léphessenek, és be kell látni, hogy a márkának nincs meg az a presztízse, ami a vezető gyártóknál adott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Ismeretlen ismerős

    Sajnos a Huawei Ascend D quad hivatalosan nem jelent meg a magyar piacon, ám mi sikeresen megkaparintottunk egy példányt a gyártó tavalyi csúcsmodelljéből.

Hirdetés