HTC Desire 10 Lifestyle - a stílusnak súlyos ára van

A HTC középkategóriás(nak szánt) készüléke kellemes megjelenésű, a fülesre jutó hang kiváló, a hardver viszont megdöbbentően régi és gyenge, az árát meg feldolgozni sem tudjuk.

Bevezető, tartozékok

A HTC Desire sorozat két új tagja tavaly ősszel mutatkozott be, követve a csúcsmodell számozását HTC Desire 10 Lifestyle és Pro néven. A két új modell Chialin Chang, a HTC Smartphone and Connected Devices Business területének elnöke szerint a legjelentősebb megújulást jelentik a nem ok nélkül (lásd: HTC HD2) nagyra becsült Desire sorozat történetében. A középkategóriásnak szánt eszközök egyike az is, mármint középkategóriás. A Desire 10 Pro Helio P10-es lapka mellé 4 GB rendszermemóriát, 64 GB bővíthető tárhelyet, 20 megapixeles főkamerát és monó, de BoomSound hangredszert kapott, valamint ujjlenyomat-olvasóval is felszerelték.


[+]

A HTC 10 Lifestyle viszont minden tekintetben masszívan belépőszintű, elképesztően régi hardveres alapokon, valami felfoghatatlan összeggel az árcímkén. Ebből a szempontból lényegében mellékes, hogy a szűkös erőforrások ellenére meglepően jól optimalizálták a rendszert alapműködését. Az még talán csak hagyján, bár önmagában is kissé extrém, hogy időszámításunk szerint 2016-ban kiadnak egy idén már négy éves lapkakészletre épített, 32 bites konstrukciót 2 GB rendszermemóriával, de hogy mindezt 100 ezer forintos áron teszik, az egyszerűen feldolgozhatatlan.


[+]

A HTC Desire 10 Lifestyle lényegében egy unibody HTC Desire 630, pontosan ugyanazzal a hardverrel, ugyanazzal a kijelzőtechnológiával és felbontással, csak a nagyobb képátló miatt még alacsonyabb pixelsűrűséggel és rosszabb megjelenítéssel. Ugyanúgy műanyag házban, arányosan nagyobb akkumulátorral, plusz NFC. Alapvetően már a Desire 630-at is túlértékeltnek tartottunk, mármint az érte elkért helyi fizetőeszköz mennyiségét tekintve azzal együtt, hogy nem tragédia a készülék használata, de a Desire 10 Lifestyle már minden képzetet felülmúl. Mármint, az érte elkért helyi fizetőeszköz mennyiségét tekintve. Cserébe van értesítési LED. Egyébként nem lenne vele komolyabb baj, azt leszámítva, hogy az árazással konkrétan kiírta magát az ésszerű megfontolás fogalomköréből.


[+]

A csomagolás minősége vegyes megítélésű, alapvetően esztétikus a készülék kialakításával és egyedi részleteivel harmonizáló dizájn megjelentetése a dobozon, maga a doboz viszont nem kimondottan strapabíró, iszonyúan koszolódik attól is, ha ránézünk, valamint a készülékkel ellentétben igen gyenge anyagminőséget képvisel. Bár a koszolódás közös jellemző. Az arannyal szegélyezett, igen vékonyka doboztetőt leemelve nyilván a készülék lesz az első, amit megtalálunk. A szintén karton térelválasztó készüléktálcát kiemelve háromosztatú térben, fakkokba rendezve lapulnak a tartozékok a szürke papírelemek alatt. A legkisebben például a microUSB töltő- és adatkábel, míg a jobb oldalról lehet előszedni az 1,5 amperes hálózati töltőfejet, a mikrofonnal és felvevőgombbal ellátott headsetet, valamint egy igen praktikus, szürke függesztőpántot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • Bemutatkozott a Desire sorozat két új tagja

  A gyártó szerint az eddigi legjobb Desire készülékeket rakták össze, melyek méltóak az eredeti Desire örökségéhez.

 • HTC Desire 630 - a fröccsöntés új dimenziója

  Jó ötlet volt a HTC-től, hogy ismét egy fiatalosabb termékkel álljon elő, ám ez nem mentség a régi hardverre, a mono BoomSound hangszóró pedig kihagyott ziccer.

 • Okostelefonos kamerateszt (2016)

  Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

 • HTC 10 - tízpróba

  A tajvani gyártó leváltotta a One-szériát, és áprilisban bemutatta legújabb csúcsmodelljét, ami továbbfejlesztett UltraPixel kamerát, BoomSound hangszórópárt és felső kategóriás hardvert kapott.

Hirdetés