Hirdetés

Csökkentek a HTC bevételei, de a veszteségei is

Stábunk legendaként tekint a HTC-re, és a tajvaniak tavaly nagy reményekkel dobták piacra a megújulás jegyében átalakított, 10 névre keresztelt csúcskészüléket. A mutatós mobil azonban nem húzta ki a gyártót a gödörből, a VR-piac pedig egyszerűen nem indult be annyira, hogy a Vive eladásai kompenzálják a mobilszektor kieséseit, pedig nagyon jól sikerült. Ha pedig őszinték akarunk lenni, a nemrégiben Snapdragon 400-zal és 810-zel piacra dobott ajánlatok nagyon nem érezték, merre mozdult el a piac – semmiképpen a régi SoC-k újrahasznosítása felé.

Íme, az Ice White fantázianevű U Ultra
Az U Ultra az egyik olyan idei ajánlat, amelyhez a HTC nagy reményeket fűz [+]

Ami a 2016-os negyedik pénzügyi negyedévet illeti, a HTC 22,2 milliárd tajvani új dollár árbevételre tett szert, ami 211 milliárd forintot jelent. Ez 16%-kal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. A kiadások után ismét negatív nyereséggel volt kénytelen zárni a HTC, ám ezúttal „csak” 3,6 milliárd új dollár (34 milliárd forint) volt a pirosban, a veszteségek 500 millió új dollárral csökkentek (4,8 milliárd forint). A HTC idén a mutatós U Play és U Ultra mobilokkal indított, valamikor a HTC 10 utódja is érkezik, sőt: a Vive telefon név is felbukkant nem hivatalos és nem feltétlenül hiteles forrásokban, úgyhogy 2017-ben a patinás vállalat újra megpróbálhat felállni a padlóról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • HTC Desire 10 Lifestyle - a stílusnak súlyos ára van

    A HTC középkategóriás(nak szánt) készüléke kellemes megjelenésű, a fülesre jutó hang kiváló, a hardver viszont megdöbbentően régi és gyenge, az árát meg feldolgozni sem tudjuk.

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • HTC 10 - tízpróba

    A tajvani gyártó leváltotta a One-szériát, és áprilisban bemutatta legújabb csúcsmodelljét, ami továbbfejlesztett UltraPixel kamerát, BoomSound hangszórópárt és felső kategóriás hardvert kapott.

  • HTC Vive – álomból valóság

    Kipróbáltuk a HTC és a Valve által közösen fejlesztett virtuális valóságot, amely lehetővé teszi a térben való mozgást és a kezeink használatát is. Köröket ver mindenre, amit eddig láttunk.

Hirdetés