Megérkezett a Huawei Y5 2019 is

A Lite-nak keresztelt Android Go készülék testvérmodellje is bemutatkozott, reméljük komolyabb teljesítménnyel, mint a tavalyi kiadás.

A tavalyi Huawei Y5, alias Honor 7S nem volt éppen egy kellemes élmény, az új modell 12 nanométeres, de továbbra is négymagos, maximum 2 GHz-es Helio A22-es szettje azért biztatóbb. A továbbra is 2 GB operatív memória viszont sajnálatos. A bővíthető belső tárhely legalább 32 GB-ra nőtt. Vagyis a 16 GB-os mellett elérhető ekkora tárhellyel is. Az igazi újdonság leginkább az 5,71 hüvelykesre terebélyesedett, csepp alakú szenzorszigettel kialakított, 1520 x 720 pixel felbontású kijelző, ami modern formát kölcsönöz a kifejezetten csinos, különleges burkolatú készüléknek.


[+]

Az Y5 (2019) alig nagyobb a Honor 7S-nél, a kijelzőnövekedés ellenére csak 147,13 x 70,78 x 8,45 milliméterre nőtt és elérhető bőrhatású kialakítással is, ami tulajdonképpen pont olyan, mint annak idején a Samsung Galaxy Note 3 hátlapja. Ettől még persze jól néz ki. A specifikáció egyébként nem sokat változott, maradt az 5 megapixeles előlapi szenzor és a 13 megapixeles, de már f/1,8 rekeszű szimpla hátlapi; a 3020 mAh-s akkumulátor is megegyezik, a hálózati képességeket pedig nem részletezi a termékoldal, nem tudjuk, hogy történt-e előrelépés, de az szemmel látható, hogy a microUSB portot még mindig nem cserélték le. Az ár és a megjelenés egyelőre nem ismert.

Előzmények

  • Bemutatkozott a Huawei Y5 Lite

    A cég második Android Go rendszerű mobilja szokásos módon visszafogott specifikációval, de kedvező áron érkezik.

  • Huawei Y5 (2018) bemutató

    A Huawei Y5 (2018) nem lesz újdonság, többek között már csak azért sem, mert pontosan ugyanez a modell fut Honor 7S címszó alatt is. Azért természetesen kipróbáltuk.

  • Honor 7S - inkább három, jóindulattal

    Ez a Honor jelenlegi kínálatának legolcsóbb modellje. Nem a legegyszerűbb mobilok között indul harcba, hanem egy kategóriával fentebb, de nem biztos, hogy elég a tudása.

Hirdetés