Hirdetés

Garmin nüvi 5000 - a nagyképű

Hirdetés

Bevezető

Nehéz helyzetben vagyok. Amikor megkaptam tesztünk alanyát, az addig a szerkesztőségben járt legnagyobb kijelzővel felszerelt navinak minősült. Persze rögtön jöttek az ötletek, hogy hogyan lovagolom majd meg ezt a fegyvertényt, aztán egyéb bokros teendőim miatt szokatlanul hosszúra nyúlt a tesztperiódus, így Bog jól beelőzött a Thinknavival, rögtön le is aratva az előbb említett dicső címet - mármint a legnagyobb naviról tesztet író szerző becses címét. A kontrasztot erősíti, hogy az ő viszonylag kisebb, ám sportosabb Toyotájának szélvédőjét sokkal nagyobb mértékben takarta ki az előbb említett szörnyeteg, mint az én középkategóriás vasamét.

Garmin nüvi 5000

Félreértés ne essék, a Garmin a maga 5,2" átmérőjével nem mindennapi darab, a Stampfenbachstrasse ismerős zsarujai valószínűleg szívgörcsöt kapnának, ha meglátnák, hogy ekkora darabot kitakarok a kilátásból, igaz arrafelé más normákkal találkozik az emberfia sok más szempontból is. Sokat gondolkodtam azon, hogy mi viszi arra a jó nevű gyártót, hogy ilyen navit piacra dobjon, elvégre az igazi hardcore navisok úgyis laptoppal navigálnak, de a használat során aztán igazán jó baráttá vált nagyképű legény sok jó tulajdonságot tudott felmutatni.

Garmin nüvi 5000

Magáról a cégről már bőven tettem említést eddigi tesztjeim során, az alkalmazás pedig jó ismerősként köszön vissza. Persze ha átgondoljuk, kinek is lehet érdekes egy ilyen cucc, akkor rögtön jönnek sorban az ötletek: kamionosok, buszosok, hummeres shrekek, szabvány konzumidióták, egyszóval mindenki, akinek vagy szüksége van az extra jól olvashatóságra, vagy pedig egyszerűen feltűnési viszketegségben szenved. Mindkét táborban vannak rendesen - és mivel nem sok ellenfél indul a böszme-bajnokságban, így piaci szempontból is teljesen logikus húzás a nüvi 5000.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés