Hirdetés

Eken M002 MID - tablet kínai módra

Bevezető

Az iPad november 30-tól kapható hazánkban, legolcsóbb verziója is majdnem 150 lepedőt kóstál. A Samsung Galaxy Tab is csak pár hete érhető el, függetlenül még többe kerül. A MID márkanevű kínai tablet pedig 30 ezer forintért vihető haza. Ilyen árkülönbség esetében az ember hajlandó elég sok dolgot elnézni, de tabletre ácsingózó, ám erre komolyan költeni nem óhajtó embertársaink azért nem árt, ha tisztában vannak azzal, hogy ennyi pénzért mit kaphatnak.

Eken M002
[+]

Mert azért nem véletlen, hogy a kínai tablet ára ennyire alacsony. Nyilvánvaló, hogy kompromisszumokat kell kötni, ugyanakkor fel is teheti magának mindenki a kérdést: mire használna egy tabletet? Mi az az élethelyzet, amiben kizárólag a tablet a megoldás, nem jó hozzá a notebook / netbook, vagy a nagy képernyős okostelefon? És persze most kisarkítottam a dolgot, de végeredményben a tablet nem fog hozni plusz funkcionalitást az életünkbe, ha van már notebook a birtokunkban, viszont most már több hetes használat után elmondhatom, hogy vannak pillanatok, amikor a tablet ugyan nem nélkülözhetetlen, de praktikus.

Eken M002
[+]

Fentiekből következik, hogy igen, használtam (és nem csak én) tesztünk hősét. Nem mondom, hogy minden együtt töltött perc maga volt a kéjmámor, sőt, jellemzően nem volt az, de ennek az is az oka, hogy mindent ki szerettem volna rajta próbálni. Pedig egy 30 lepedős tablet nem arra van, hogy mondjuk játsszunk rajta, az Angry Birds például megfektette az egészet. A 30 lepedős tablet leginkább arra van, hogy az ember netezgessen az ágyban, a kanapén, esetleg kaja közben. Meg arra van, hogy fotókat és videókat nézzen a fent nevezett helyeken és tevékenységek mellett.

Eken M002
[+]

Az igazsághoz tartozik, hogy a Neodigitől az M002 mellé kaptunk egy másik kínai eredetű tabletet is, mindenféle márkajelzés nélkül, leginkább röhögni, szerintem, mert másra nem volt jó. Mondjuk az már sokat elárul, hogy indításkor közölte, hogy 1.9-es Android fut rajta... az Eken termék legalább őszinte maradt az 1.6-os verziószámmal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés