Doro 326 - nagy gomb, kis tudás

Bevezető

Click to read in English!

A Doro márka nem túl ismert idehaza. Pedig van weboldaluk is, ahol kiderül, hogy nem csak mobiltelefonokkal foglalkoznak, hanem vezetékes készülékekkel és egyéb elektronika kütyükkel is (headset, fm transmitter, stb). Először egy Handleplus 324-et akart küldeni a GSM Takács, de miután azt már ITT Easy5 néven teszteltük, ezért a HandleEasy 326-ot kaptuk meg, ami első ránézésre komolyabb eszköznek tűnik, mondjuk elsősorban azért, mert nem csak öt gomb van rajta.

Doro 326

Mindkét készülék egyfajta megoldást akar adni a könnyen használható mobiltelefonok örök problémájára, advanced nagymamák a gyártó szerint (s a weboldalon található kép alapján) erre nyergelnek át, ha a vonalas készüléknél modernebb – de legalábbis hordozhatóbb – eszközre vágynak. Ugyanezen elv mentén az óvodából kinövő gyermek is célcsoport lehet, bár a tapasztalat azt mutatja, hogy ebben a korban már igen innovatívan használják a fiatalok a bonyolultabb telefonokat is.

Doro 326

Maradjunk tehát az idősebb korosztálynál, s próbáljuk magunkat beleképzelni a gyártó helyébe. Mire van szüksége ennek a célcsoportnak? Valami egyszerűre, könnyen használhatóra, de talán a legfontosabb: jól látható készülékre. Ezt a Doro nem feltétlenül teljesíti tökéletes hatékonysággal, mert bár a gombok, illetve a felaratok hatalmasak, a kijelző viszont 5-6 évvel ezelőtt lowend Motorola készülékek világát idézi vissza. Mi fontos még? Hosszú készenléti idő, primitív menürendszer, könnyű tárcsázási lehetőség és izmos hangerő. Tüstént megvizsgáljuk, hogy ezekből mit tud nyújtani a Doro HandleEasy 326.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés