Bluetti AC60 - áram nehezített terepen

Újabb doboz jött a Bluettitől, ami hozza a gyártó akkumulátorai jellemző tudáslistát, de ezek mellett roppant ellenálló is.

Hirdetés

Szélesedő paletta

Az első Bluetti hordozható akku még számunkra is újdonság volt, teljes véletlen, hogy nem csak az EB70-et, hanem a legkisebb modellnek számító EB3A-t is ki tudtuk próbálni. Utána átnyergeltünk egy masszívabb berendezésre, az AC200 egy jóval komolyabb teljesítményű és kapacitású berendezés volt, ami komolyabb munkavégzést is lehetővé tett árammal nem ellátott területeken. Ezért aztán amikor bekopgott a futár az AC60-nal, amiről első blikkre csak az derült ki, hogy 600 wattos teljesítményt kínál 403 Wh-s akkumulátor mellett, akkor nem nagyon értettem, hogy miért kérnek érte több pénzt, mint az ilyen téren hasonló képességű EB55-ért.


[+]

Ám kiderült, hogy az AC60 tud olyasmit, amit az EB55 nem: egyrészt megfelel az IP65-ös szabványnak, tehát vízálló és porálló, másrészt pedig a kapacitását modulárisan lehet egy, vagy két B80-as külső akkumulátorral növelni. Szintén fontos aspektus, hogy nem kell egy buflák adaptert cipelni a fali aljzatból való töltéshez, mert ezt kvázi elrejtették a készülékházon belülre, egy sima tápkábel elég neki ahhoz, hogy 1 órán belül fel lehessen tölteni.


[+]

Mindez közben azt is jelzi, hogy ezeknek a hordozható külső akkumulátortáskáknak a piaca is kezd specializálódni. Most már eljutottak odáig a gyártók, hogy egy adott mérethez megfelelő teljesítményt és kapacitást kínáljanak, tovább kell lépni, hogy olyan termékek készüljenek, amik tudnak valami extrát. A Bluettinél ez a lépcső a stapabíróság irányába vezetett, ami alapvetően egy teljesen kézenfekvő irány egy olyan termékkategóriánál, amelyet jobbára kültéri használatra szánnak, az AC60 pedig meg is tud felelni az így meghatározott elvárásoknak. Viszont pont ezért nem olcsó ahhoz képest, hogy milyen kapacitást és milyen teljesítményt tud leadni, jelen pillanatban 700 dolláros áron kínálják a hivatalos boltban. De legalább ingyen kihozzák.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Bluetti AC2A - elektromos kis ülés

    A legkisebb Bluetti akku az EB3A utódja, annál valamivel olcsóbb, néhány ponton kevesebbet, máshol többet kínál. Küldtek hozzá hordozható napelemet is.

Előzmények

Hirdetés