73 millió iPhone az utolsó negyedévben

Néhány héttel ezelőtt még az UBS befektetőcégnél kalkuláltak, hogy körülbelül 69 millió iPhone-t értékesített az Apple a decemberrel záruló utolsó negyedévben, a vállalat pedig általában nem szokott mellélőni az ilyen jósolgatásokkal kapcsolatban. Most Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője nyilatkozott az ügyben, aki körülbelül 73 milliós darabszámot vár majd a hivatalos bejelentéstől, amibe 42 millió iPhone 6 és 16 millió iPhone 6 Plus tartozik.

Ez egyébként 43,1 százalékos éves, valamint 85,4 százalékos negyedéves növekedést jelent. Természetesen Kuo a következő negyedéves prognózisa már egy kicsit visszafogott számokat tartalmaz, nagyjából 61,6 millió eladott iPhone-t vár, ami hiába lenne 15,6 százalékos visszaesés a most lezáruló három hónaphoz képest, még így is elég biztatóan hangzik. Az iPadek sem maradtak ki a szórásból, a számolgatások szerint 21,4 millió táblagép talált gazdára, ami 73,8 százalékos emelkedés lenne a Q3-hoz képest. Kuo még jelentésében szót ejtett az Apple Watch-ról, aminek bejelentését márciusra tette, és 2,8 millió leszállított okosórára számít 2015 első negyedévében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPad Air 2 - kis levegővétel

    Nincs könnyű dolga az Apple-nek, ha a táblagépük fejlesztéséről van szó, de azért mindig megoldják a feladatot. A második generációs Air is nagyon jó lett.

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés