Több információ az Apple Watch üzemidejéről

Az Apple Watch bejelentésekor szinte semmilyen információt nem tudhattunk meg a kütyü üzemidejéről, a későbbiekben is csak annyit nyilatkozott az almás vállalat, hogy éjszakánként azért majd tölteni kell újdonságukat. Egészen mostanáig kellett várni kézzelfogható adatokra, mely a 9to5Mac egyik forrásának köszönhető. A fejlesztésben részt vevő úriember elmondása szerint az Apple erőteljes processzorral és nagy felbontású kijelzővel szerelte fel okosóráját, amik nyilván elég energiaéhes komponensek.

A motorháztető alatt található S1 chip teljesítménye egyébként az A5-höz közelít (ez van például az iPhone 4S-ben). Az almás vállalat célja az volt, hogy 2,5 - 4 óra aktív, valamint 19 óra kombinált használatot bírjon ki a Watch. A forrás szerint konkretizálta is a cégen belül az elvárásokat az Apple, harmadik féltől származó, processzorigényes játékoknál lenne minimum érték a 2,5 óra, a kijelzőidő pedig minden más kevésbé megterhelő programnál 3 óra alá nem eshet.

A számok ugyan elsőre kevésnek tűnnek, ám egyáltalán nem azok, sajnos még az a helyzet, hogy egy napnál tovább aktív használat mellett kevés okosóra bírja, ráadásul az Apple sok mindent szeretne működtetni majd eszközén. Egyelőre 3000 tesztpéldányt nyomogatnak a fejlesztők, akik remélhetőleg azért még az előbb leírtaknál is többet tudnak kisajtolni az aprócska akkumulátorból.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés