Hirdetés

Anycool T718+ - gegparádé

Hirdetés

Bevezető

Nem ez az első kínai telefon, ami betette a "lábát" szerkesztőségünkbe. Az utóbbi időben emelkedik az Európába eljutó ilyen kütyük száma. A Bog által említett aranybánya kifogyhatatlannak tűnik, gondoskodva ezzel vidám perceink számának növekedéséről. Szükség is van erre, mert a kínai gyártók nem szolgáltatnak szórakoztató sajtóközleményekket, sőt, európai szemmel nézve leginkább semmi egyéb információt sem - pedig ezek a kütyük nyilvánvalóan nem a fészerben készülnek, tehát az apparátus ezen része azért megvan valahol. Nevezzük meg a forrást: NeoDigi.

Anycool T817+
[+]

Egy jó barátom most jött haza Kínából, ahol közel egy hónapot töltött el. Mondja is, hogy bizony ő az emberek kezében leginkább Nokiákat és Motorolákat látott, nem is tudja, hogy ki használja ott a kínai telefonokat. Beszéljük ezt Boggal, mire ő felteszi a kérdést: Biztosan Nokiák voltak azok? Na igen a kínai telefonok jelentős része sima hamisítvány, persze működnek azok, csakúgy, mint a 10 dollárért beszerezhető replika Rolexek is. Olvastam, hogy repülőgépek gyártása is szerepel a kínai ötéves tervben. Rettegek, mert ennek a sablonnak megfelelően simán legyártják majd a 737-es Boeingeket is - hogy az anyaga nem ugyanaz, meg az a kis elektronika nem olyan benne, persze nem számít... Másrészt mondogatják, hogy annak idején Korea is így kezdte, aztán amikor a másolás ment, elkezdtek önállóan is fejleszteni. Az eredményt tudjuk.

Anycool T817+
[+]

A T718+ tervezésekor a gegcsapat formában volt. Kezdjük a doboz tervezőinek poénjaival: A telefon egy iPhone-ra hajazó formájú téglatestben érkezik, persze a rajta szereplő információdömping azonnal elárulja származását. A legfontosabb üzenetnek a "TV sync recording"-ot gondolták, bár tudnám, mire gondolhattak ezzel. Oldalt Samsungos módra piktogramok próbálják a legfontosabb funkciókat megmutatni, a doboz alján pedig fícsörlista szerepel. Apró baki, hogy a kamera tulajdonságainál szerepel a 30W+200W érték, bár ez igazából bárhol lehetne, mindenhol röhejes. Persze minden dual, a kártyáktól a készenléten át a Bluetooth-ig.

Anycool T718+

A dobozban USB-miniUSB kábel, töltő; ez utóbbi rendkívül univerzális, önmagában képes az akkumulátor töltésére, de az USB kábel csatlakoztatásával a telefonban lévő energiaforrás is tölthető vele. Itt hívnám fel a többi gyártó figyelmét, másoknak is lehetnek jó ötleteik. A kézikönyvet modern Ludas magazin gyanánt is használhatják azok, akik tudnak angolul. A tervezők nem tudnak, ez a szórakozás alapja, a kézikönyv láthatóan fordítógéppel született, kábé úgy, mint annak idején a Yamada DVD játékos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés