Alcatel OneTouch Idol 3 (5.5) - körhinta

Hirdetés

Külső

A formaterv teljesen ugyanolyan, mint amilyet az Idol 3 (4.7) esetén láthattunk, annyi különbséggel, hogy főszereplőnk vékonyabb, de szélesebb és hosszúkásabb kistestvérénél, számokban kifejezve 152,7 x 75,1 x 7,4 milliméteres dimenziókról és 141 grammos tömegről beszélhetünk. Az anyaghasználat kiváló, nem csupán üveg és műanyag elemekből áll a masina, hanem bőven van fém is, így minőséget sugároz a phablet. Nagyon kellemes kézbe fogni, jól illeszkedik a tenyerünkbe, persze hozzá kell tenni, hogy egy kézzel már nem lehet egykönnyen használni, legalábbis ha el akarjük érni a képernyő átellenes pontját, akkor már nem tudjuk biztonságosan megmarkolni a mobilt. Az összeszerelési minőség tökéletes, semmiféle recsegő hangot nem bocsát ki a készülék, ha erősen elkezdjük nyomkodni.

Alcatel OneTouch Idol 3 (5.5)
[+]

Az előlap majdnem háromnegyedét az 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású IPS-LCD kijelző foglalja el. A 401 ppi-s képsűrűség túlmutat a kisebbik variáns 312 ppi-s értékén, mondani sem kell, hogy nagyon éles a kép, kiválóak a betekintési szögek, a fényerő pedig átlagon felüli. Mivel az Idol 3 modellek esetén összedolgozott a vállalat a Technicolorral, így főszereplőnk képernyőjének színvisszaadását és láthatóságát sem érheti kritika, napfényben minden tartalom jól látható, alig tükröződik a megjelenítő. Érdekes viszont, hogy az Idol 3 (4.7) minden téren túrszárnyalja a nagytestvér kijelzőjét, hogy hol a hiba, azt csak a gyártó tudja. Felül és alul találhatók a JBL sztereó előlapi hangszórók, amik nem csak a hangkibocsátás, hanem a beszédmikrofon és beszédhangszóró funkcióit is ellátják, így a készülék fejjel lefelé is használható. A felső rész ad otthont az értesítő lednek, a 8 megapixeles kamerának, valamint a fény- és távolságérzékelő szenzoroknak.

Alcatel OneTouch Idol 3 (5.5)
[+]

Kijelző-teszt
Mérés Alcatel OT Idol 3 (5.5) HTC Desire 820 Huawei Ascend G7 Meizu m1 note
Fehér fényerő 539 nit 391 nit 412 nit 466 nit
Fekete fényerő 0,56 nit 0,31 nit 0,48 nit 0,50 nit
Kontrasztarány 962:1 1261:1 859:1 932:1
Színhőmérséklet 7887 K 7318 K 7970 K 7114 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Az oldalsó keret fémből készült, a széleknél lecsiszolták, ami nagyon jól áll a mobilnak, bárkinek mutattam, teljesen el volt hűlve, hogy milyen szép kütyüt tartok a kezemben. A hangerőszabályzó billentyű a jobb oldalra került, a bal szélen pedig a bekapcsológombot lehet nyomogatni. Ennek elhelyezése már a kisidolnál sem volt optimális, egy ekkora tepsinél pedig pláne nem az, bár a dupla koppintásos képernyőfelébresztés valamelyest segít ezt a problémát áthidalni. A microSIM és a microSD foglalatok tálcája közvetlenül a bekapcsológomb szomszédságába került. Alul lelhető fel a microUSB csatlakozó, a szerkezet tetején a 3,5 milliméteres jack kimenet és a zajszűrő mikrofon foglalnak helyet.

Alcatel OneTouch Idol 3 (5.5)
[+]

A hátlap hiába készült műanyagból, a szálcsiszolt dizájn miatt vonzza a tekinteteket, ellenben az ujjlenyomatokat egyáltalán nem gyűjti össze. A bal felső sarokban látható a 13 megapixeles kamera, közvetlenül mellette pedig a ledes villanó helyezkedik el, középen a fényesre smirglizett Idol felirattal találkozunk. A borítást nem lehet levenni, így sajnos az akkumulátorhoz sem fogunk házilag hozzáférni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés