A hangerő legyen veletek

Hirdetés

WEP300 headset

Hála a Samsungos srácoknak, egy nagy halom (pontosan két kis szatyornyi) kiegészítő hullott az ölünkbe. Első alanyként egy WEP300 headsetet sikerült kiemelnem a csomagból. Az eszköz egy alapfunkciókra képes 2.0-s Bluetooth füles, amely igen "designos" külsőt kapott. Hol van már az a korszak, amikor a headsetek óriásiak voltak? Ez az eszköz is kisméretű, és a fülünkbe dugva megtartja saját súlyát, nincs szükség extra tartozékokra ehhez.

A kis apróság dobozában egyedül a kisméretű töltőt és a kézikönyvet találtam, amely ugyan magyarul nem tud, de nem is lesz szükségünk erre, ha a Samsung gyári párosító kódját tudjuk (0000). Örültem volna, ha a fülbe illeszkedő részhez kapunk cserefejet, ugyanis így jóval megnyújthatták volna az élettartalmát. Külsőre a headset teljesen modern. Hosszított formával rendelkezik, de még így sem nyúlik túl a fülünkön, az ezüstös szín pedig a hölgyeknek biztosan tetszeni fog. Hangerőszabályozó, illetve egy multifunkciós gomb található rajta, amely képes a hívásokat elutasítani/fogadni, aktiválni a hangparancsokat, valamint a legutoljára tárcsázott hívást megismételni. Ezen felül egy aprócska led jelzi a kapcsolatot, de igen kis fényerővel és diszkréten villog, ráadásul a fül felé lévő részen kapott helyet, így nem kell aggódnunk, hogy UFO módjára fognak ránk lesni, sőt ez a ledes jelzés ki is kapcsolható.

A viseléséről és a használatról mindenképpen érdemes néhány szót ejtenem. Az első pillanattól magabiztosan állt a fülemben és nem éreztem úgy, hogy onnan ki tudna esni. Sajnos a külső hangokat teljes mértékben kizárja, de pont emiatt szól remekül és tisztán a telefonpartner hangja még a legnagyobb hangzavarban is. A mikrofonnal kapcsolatban annyit mondhatunk el, hogy a túloldalon egyértelműen lehet hallani, hogy ki vagyunk hangosítva, vagy headseten beszélünk, de nem tér el ebben a többi középkategóriás modelltől a minősége. Papíron 5 órás beszélgetésre és 80 óra készenlétre képes a WEP300. Ezt megcáfolni nem nagyon tudom, ugyanis 2 napos használat és körülbelül 3-4 óra telefonálás után sem kérte a töltőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés