A Google szerint a hangvezérlésé a jövő

Chromecast Ultra, Google WiFi

Zenei téren támogatást kapott természetesen a Google Play Music, a Spotify, a Pandora, a TuneIn, az iHeartRadio és a YouTube Music is. A vásárlók a legteljesebb élmény érdekében a vásárlással féléves YouTube Red előfizetést is kapnak ajándékba, persze csak azokban az országokban, ahol a szolgáltatás már elérhető.

Hirdetés

A technikai demóban bemutatták, hogy a Google keresőjét használó rendszer akkor is tud segíteni, ha nem jut eszünkbe a meghallgatni kívánt szám címe, csak arra emlékszünk nagy vonalakban, hogy például melyik filmben hallottuk. A lejátszás történhet kizárólag az eszközön, de bevonhatjuk a Chromecastokat, illetve ha több Home egységgel rendelkezünk, akkor azokat is. Így relatív olcsó multiroom élményben lehet részünk. Sajnos sem a Red, sem a Google Home hazai bevezetéséről nincs információnk egyelőre.


(forrás: Google) [+]

Bejelentették még a Chromecast széria legújabb tagját, a Chromecast Ultrát. Ez egy 4K tartalmak (Netflix!) streamelésére is alkalmas apró eszköz, amiért az USA területén mindössze 69 dollárt kér a vállalat. Ahogy az elődök, ez az eszköz is HDMI-n keresztül kapcsolódik a tévéhez, microUSB-n az áramot szerzi be, rendelkezik viszont egy másik csatlakozóval, hogy vezetékes internetet is köthessünk rá - ami a magas felbontású tartalmak indokolttá is tesznek. Az új televíziók tulajdonosainak jó hír, hogy az Ultra támogatja a HDR technológiát és a Dolby Visiont is. A Google szerint közel kétszer, egészen pontosan 1,8x gyorsabban tölti be a tartalmakat az új eszköz, mint az elődmodell.


(forrás: Google) [+]

Szó esett még a Google WiFiről is, ami egy apró, de intelligens router/AP, amit modulárisan bővíthetünk a lakás vagy ház igényeihez mérten, az eszközök pedig önállóan adnak át egymásnak, és tesznek át másik csatornára, ha attól jobb lesz a kapcsolat. A dolog legszebb része, hogy eszközönként időlegesen letilthatóak bizonyos szolgáltatások, így "az ebédhez nem kell többé kikapcsolni az internetet, simán meg lehet szabadítani a gyerekeket a YouTube vagy a Facebook rabságából a családi étkezés idejére". Egy egység 129 dollárba kerül majd, hármat 299 dollárért ad a vállalat. A WiFi előrendelése novemberben kezdődhet meg, a kiszállítást pedig decemberre lőtte be a Google. A hibrid operációs rendszerről, az Andromedáról, új Google laptopról nem esett szó a Made by Google eseményen.

Azóta történt

Hirdetés