Mennyire jó a Google Pixel kamerája? Mintafotók és videók árulkodnak

A keresőóriás büszkén hirdeti, hogy a Pixel és a Pixel XL az eddigi legjobb DxOMark Mobile pontszámot érte el. Íme, néhány mintafotó és videó, hogy mindenki maga mondjon ítéletet.

Hirdetés

A tegnapi Made by Google esemény két főszereplője kétségtelenül a hasonló megjelenésű és felszereltségű Pixel és a Pixel XL okostelefon volt. Mindkettő Snapdragon 821-es SoC-t kapott 4 gigabájt RAM-mal és 32/128 gigabájtos tárhelyopciókkal, illetve fém/üveg házzal és 8/12,3 megapixeles kamerákkal. Az utóbbi Sony IMX378 típusú szenzorral és f/2-es rekeszértékű lencsével rendelkezik, a fókuszálást PDAF és lézeres rendszer segíti, a fényt a sötétben a dupla ledes villanó nyújtja, és akad a mobiloknak egy-két különleges trükkje.


[+]

A több felvételt összedolgozó HDR+ immáron alapból aktív a gyári kameraszoftvert használva, így jó eséllyel már nappal, este pedig biztosan gyors egymásutánban rögzített képekből rak össze a rendszer egy nagyobb dinamikájú és zajmentes fotót. Mindez egyébként már tavaly, a Nexus 6P esetében jól működött, a Google csak tovább fejlesztette. Este, hosszú záridő helyett is inkább több rövidebb expozíciós idejű kép készül, és mindezeket pillanat alatt összegyúrja a hardver, bár az AZ Camerával és Camera2-es társaival nyilván megkerülhető a HDR+ és elérhető a DNG RAW-ba való mentés is.


[+]

Bár a 4048 x 3036 pixelen rögzítő kamera optikai képstabilizátort nem kapott (a méretes, 1/2,3 hüvelykes szenzorral és a hozzá passzoló lencsével egyszerűen nem fért volna bele az OIS modul a 8,5 milliméter vastag készülékházba, kamerapúp nélkül), a videofelvételeknél elektronikus képstabilizálás segít a kézremegéseket kiegyensúlyozni. Ez valamekkora minőség- és látószögvesztéssel mindenképpen jár, viszont a Google megoldása másodpercenként kétszáz mintát vesz a giroszkóptól, hogy a lehető  legpontosabban kompenzáljon a bemozdulások, dőlések és döntések azonnali kiküszöbölésére. Az elérhető legnagyobb videofelbontás egyébként 4K 30 fpssel.


[+]

Az itt közölt, teljes méretű fotókat a Phandroid szerezte be a Pixel mobilok mintái közül, viszont kiszúrta, hogy a legtöbb fotó átesett a VSCO vagy a Snapseed valamiféle feldolgozásán. Minket természetesen az érintetlen JPG és DNG minőség érdekel majd, és már várjuk a lehetőséget, amikor szokásos helyszíneken a Pixel mobilokat is bevethetjük. Addig tessék az itt megosztott, hivatalos fotókkal beérni, illetve az alábbi, gyaloglás közben rögzített videóval. Bal oldalon egy stabilizátor nélküli kamera, jobb oldalon pedig a Pixel EIS megoldása látható gyakorlatban.

A HTC idő közben megerősítette a pletykákat: bár a Pixel mobilok a Google tervezőasztaláról érkeztek, azokat a legendás tajvani vállalat gyártja. A Google pedig azt tette világossá: az igencsak drága Pixel termékekkel lezárult egy korszak, többé nem készülnek Nexus típusjelzésű referenciamobilok.

Azóta történt

Előzmények

  • A Google szerint a hangvezérlésé a jövő

    Az otthoni eszközök királya a Google Home, ami végre csattanós választ adhat az Amazon Echóra. Jön a 4K felbontásra képes Chromecast is.

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés