Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • herrká

    senior tag

    Sziasztok! Segítséget, tanácsot kérnék, remélem jó helyen teszem fel a kérdést!
    Akáclombos kisfaluba költöztünk nemrég, ahol sajnos csak a "tréhom" szolgáltatása érhető el. 250 megás netet vásároltunk, ez a max itt. Ehhez egy Sagemcom fast 3686 v2 tipusú routert adtak. Vezetéken nincs is gond, de a wifi jel nagyon gyenge! L alakú, többségében vályogból épült ház. Az L tövében, az előszobában van elhelyezve a router. A routertől "légvonalban" kb 5-6 méterre lévő ponton - a fiam szobájában, szinte nincs wifi jel! Igaz egy kb 50cm-es vályog fal félig, másik felében egy üveges ajtó takarja a "légvonalas rálátást".
    Ajánlottak wifi jelerősítőt. De azt úgy kellene elhelyezni, ahol még elég erős a wifi jel. Ez nem működik, mivel szabad konnektor a router mellett van csak. A fiam szobájában pedig az említett 50cm-es fal mögött...
    Ajánlottak valami Powerline adaptert. Ahogy látom, az inkább vezetékes netet biztosít. A wifit is tudó már 25-30 ezer... Ennyit nem szeretnék most karácsony előtt kiadni erre!
    Olvastam még wifi repeater, range extender stb eszközökről, de sajnos nagyon nem értek hozzá, hogy melyik mire jó? Valami "bedugom és már működik is" lenne jó.
    Van valami megbízható és főleg olcsó opció a wifi jel erősítésére? Akár ebay, Ali is szóba jöhet, pár hét nem a világ!
    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák