- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Mobil flották
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
nyomogattam chrome beállításait, mert nem tetszett benne a betűk simítása és véletlen rájöttem hogy lehet felgyorsítani a görgetést:
chrome://flags/#lcd-text-aa
LCD-szöveg vonalsimítása: kikapcsolvamég ezzel is lehet játszani, de az előbbi már elég a gyorsuláshoz:
chrome://flags/#disable-direct-write
DirectWrite tiltása: ezt kell engedélyeznisajnos ez utóbbinak van egy kis mellékhatása, mert a betűk közötti távolság néhol rossz lesz
ha mindkét opciót beállítjuk, akkor kb. olyan éles betűket kapunk mint IE-ben és a görgetés sebességét is eléggé megközelíti
az index-en lehet tesztelgetni, szerintem látványosan jobb lesz[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pengwin #4149 üzenetére
Két oldal szöveget szerettem volna megírni vele és erre sem volt képes. Ezek után hadd ne kísérletezgessek vele, nem azért írok le egy mondatot hogy a technika útvesztőiben végezze.
A Libre Office gyakorlatilag az Open Office újabb verziója, nem? Azt hiszem a felvásárlás után volt valami jogi probléma a névvel, ezért kellett új.
[ Szerkesztve ]
-
TedThomas
aktív tag
Én simán a wordtől is agyvérzést kapok, ha valamit írnom kell benne. A múltkor majdnem lebontottam a fél irodát, mert állandóan úgy húzott be dolgokat ahogy neki tetszik.
Akkor most az is szar?Notepad++ azt jó van
-
nexus6
aktív tag
-
tlac
nagyúr
-
Kasya
nagyúr
Erdeklodnek, hogy mi a velemenyetek a fentebb is emlitett Cube I7-rol?
Jol gondolom hogy ebben egy Core M-5Y10 van? Erdemesebb lenne inkabb egy Surface-t valasztani? Mennyire trottlingolhat vajon a Cube terheles alatt? -
törölt tag
válasz r3dsnake #4163 üzenetére
Most nagyon úgy tűnik, hogy a 7"-os tabok nagyra nőtt telefonok lesznek, szóval azok már egy úgy-ahogy korrekt alkalmazásboltból válogathatnak. Így már életképes szerintem.
Bár ha már Windows tabletet vesz az ember, akkor legyen rajta az asztali környezet is, én legalábbis így vagyok vele.
-
tjb007
nagyúr
Ugyanaz, mint a többi kínai tabletről. Papíron nagyon ígéretes, nagyon szuper, az ára is rendben van, a valóság viszont már más tészta.
A processzor viszont jó kérdés, mert a hivatalos forgalmazók oldalán 2GHz szerepel, ami ugye 5Y10, a hivatalos sajtóeseményen viszont már 2,6GHz-ről volt szó, ami meg ugye az 5Y70 (az IGP órajeléből kiindulva nem lehet az 5Y51, meg ezt elég későn is hoztál ki).Ahogyan azt a közmondás is tartja, „Járt utat a járatlanért el ne hagyj!”. Én inkább maradnék a Surface-nél, arról mindent lehet tudni, nem zsákbamacska. Elég nagy összegről van itt most szó ahhoz, hogy ne akarjál befürödni vele.
A másik lehetőség, hogy megvárod a teszteket, és az alapján döntesz. -
freelancer68
tag
Újabb dual boot-os tablet az Onda-tól.
Onda V116w Dual OS 11.6 Inch RAM 2GB Retina Screen Windows8 + Android 3G Tablet PC 64GB
-
Upo
addikt
válasz freelancer68 #4175 üzenetére
Nem rossz, bár dual boot nélkül (csak win) jobb lenne, ugye 32/32 jut mindegyiknek, elég az a hely, de nem bőséges, 64 a winnek jobb lenne.
Kíváncsi lennék hogy megbzható helyen mennyi az ára.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Biga123
addikt
Sziasztok.
Kezdek megőrülni a 7" os droidos tabimtól, erősen gondolkozom egy Win 8.1 es tabin.
Tulképp ahogy visszaolvastam ezek teljes értékű Win-t futtatnak?
Mire kell esetleg odafigyelni a vásárlásnál? láttam pár helyen már 35-körül 8"os (elég no-name) példányokat .
Belefuthatok még RT-s darabokba ? Vagy ez csak Nokiára jellemző? A többi már mind 8.1 -es ?[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Biga123 #4178 üzenetére
Teljes értékű windowst futtatnak, igen, tehát van desktop, illetve futnak az "asztali" windowsos programok is. (Az RT-t el kell felejteni, drága és nem jó. Zsákutca, döglött kutya, halott ügy...)
Ha böngészésen kívül másra is szeretnéd használni, akkor csakis 2 GB RAM-os, legalább 32 GB tárhelyes példányokat nézegessél, min. 1280x800 felbontással. Az echte kínaiak - az előbbi specifikációkkal - nem biztos hogy annyival olcsóbbak, mint amit a hazai garanciális háttér, szupport hiánya ér.
Szerintem úgy 60k-tól felfelé vannak normális darabok újonnan, normális, hazai garanciával.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Upo
addikt
válasz Biga123 #4178 üzenetére
Engem is érdekel win8.1 tablet. RT-s már nem nagyon lesz, nézni kell a leírást.
Az én szempontjaim:Képernyő felbontás: minimum 1280x800, vannak 1024x768-asok, ezek alatta vannak az MS ajánlott csempés felbontásnak, kínlódás, "hackelt" vga driverrel 1280-as felbontásra méretez át, a kis betűk szinte olvashatatlanok (pl. Allview 7-es tablet, van topikja is). Szerintem ez a leg fajsúlyosabb kritérium, semmiképp nem vállalnám az 1024x768-as tabot.
Tárhely: minimum 32GB, a 16-os épp arra elég hogy a windows update-k ráférjenek, ha valaki mazochista akkor el lehet vele lavírozni, de állandó a küzdelem a tárhellyel. Amiket olvastam, a felhasználók többnyire csempés appokat használnak, és ezeket nem lehet sd-re telepíteni, csak a belső tárhelyre. A desktop alkalmazások mehetnek kártyára, a telepítő amikor kéri a telepítés helyét akkor át kell állítani a D:-ra (vagy ami az SD), és úgy telepíteni. Csak tartalomfogyasztásra elég lehet, szkájp, fészbúk felkerül, engribördsz és társai, némi küzdelem árán felkerülnek, és utána csak használva van akkor ennek tudatában vállalható.
Figyelem! Egyre elterjedtebbek a dual os tabok (win8.1+android), elsőre jól hangzik, de érdemes meggondolni. Ott a tárhelyet felezik a két rendszer között, tehát a dualos 32GB-os tableten kapunk 16GB windows élményt !!! Úgyhogy olyanból a 64GB-os a 32GB windows!!!RAM: 1GB memóriával is állítólag egész jól mennek a tabok (persze új korában kevéssé szemetelt rendszerrel), én azért 2GB minimummal nézek majd. Számomra a tárhely azért fontosabb mint a ram, ha korlátozottak az anyagiak akkor inkább vennék 1GB/32GB tabot mint 2GB/16GB-ot.
Dedikált töltő port: Ez nekem fontos, sok tab olyan hogy az OTG és a töltő port ugyanaz a micro usb aljzat, OTG használatakor ezért nem lehet tölteni. Létezik olyan adapter ami otg közbeni töltést biztosít, de egyrészt nagyon drága (ha azt a pénzt hozzáadom a vételárhoz akkor már találok olyant ami gyárilag tudja), másrészt nem is 100% hogy tényleg működik. Valamint a dedikált töltősök is töltenek usb porton is, csak nem olyan gyorsan, de ha nincs ott véletlenül a saját töltő akkor mentheti a helyzetet.
"Noname" példányok: Nem kizáró tényező nálam, kínait fogok rendelni. Neten rá kell keresni, most már vannak tapasztalatok velük. Én amit fontosnak tartok, hogy legyen letölthető recovery csomag hozzá, ami akkor jön jól, ha nem indul valami miatt a windows, esetleg olyan partíciót töröltünk amit nem kellett volna. Fontos a saját gyártói csomag, hogy az aktiválással ne legyen gond. (pl. teclast és onda csomagokkal már találkoztam, másokhoz is lehet,, kimondottan nem kerestem még, majd ha lesznek jelölteim akkor azoknak utána nézek)
Esetleges extrák, pl. gyári billentyűzet dedikált porttal, ami jól illeszkedik, és egy otg eszközt megspórol, vagy gyári védőtok, esetleg gyárilag felhelyezett védőfólia a kijelzőn, ezek segíthetnka sok hasonló között átbillenteni a képzeletbeli mérleg nyelvét.
A kamera/kamerák nekem annyira nem számítanak, komoly dologra nem jó egyik sem, komolytalankodni meg lehet a 0.3 1.3 2 megapixeles fixfókuszossal is.
Így hirtelen ennyi, ezek a saját szempontok, másnak lehet más véleménye, majd beírja ide és átgondoljuk.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
freelancer68
tag
-
joergie
őstag
válasz freelancer68 #4175 üzenetére
Időközben ahogy elnéztem aliexpressen, a Teclast X98 air 3G-ből is van már 64gb-os verzió...
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
Upo
addikt
válasz joergie #4182 üzenetére
Hamisítványok mindig vannak (meg verebek is).
Majd ha itt vagy itt látod, esetleg az authorized retailer-eknél akkor el is hiszem.
Találsz ott még sok mindent, hónapok óta vannak 4GB ramos telefonok pedig nemrég JELENTETTÉK BE az elsőt, nemsokára talán lesznek ott 8 GB ramosak is, olyan számot hamisít a szoftverbe amilyent akarsz, ha elegendő darabot rendelsz akkor azt hamisít bele amit csak akarsz.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz TedThomas #4185 üzenetére
Ez így már valóban ok, de az egészséges gyanakvást nem szabad elnyomni ha piactérről vásárol az ember (ebay/vatera/amazon/...), mindenhol lehetnek csalók. Aki a beírt specifikációk alapján rögtön nyomja a buy gombot (pláne ha az ára is "jó"), az meg megérdemli.
-
TedThomas
aktív tag
Tehát a logikádat követve, bármit beírok ide, hogy láttam az aliexpressen, akkor te egyből írsz egy kommentet, hogy az "nem létezik", "kamu", "ne hidd el", anélkül, hogy utána néznél a valóság alapjának?
Inkább mond azt, hogy bocs fiúk benéztem és annyi.Főleg, hogy még be is linkelted ahol kapni megbízható helyről, ami "nem létezik"
-
Biga123
addikt
Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat . elkezdek nézelődni
bogyo112 , Upo
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
Acer 64GB így elsőre, árban már nem mennék följebb.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Biga123 #4189 üzenetére
Ha a HDMI nem szükséges (mint pl nekem nem) inkább ezt venném (vettem), ugyanannyiért: [link]
Ezen még "teljes értékű" Office 2013 Home & Student van, nem csak az Office365 egyéves használata, amit utána nagy pénzekért kell hosszabbítani.(#4191) Biga123: nekem részben munkaeszköz is a tablet, így a jogtiszta, korlátlan Office számomra kincset ér.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Biga123
addikt
-
-
NGA
addikt
Szerintetek, ha nem aktiváltam be még az Office H@S-t, és megvan a kód, beaktiválhatom? A tabletet visszaadtam, de pl a bill maradhatott nálam :-)
-
törölt tag
Mennyire bővíthető egy 8"-os tábla billentyűzettel meg egérrel? Vannak olyan univerzális cuccok amibe valahogy belerögzíthető a tablet és akkor kvázi mini laptopként üzemel? Vagy ha ez az álmom akkor jobb ha az Acer Switch meg hasonló szériákat nézegetem?
-
INMOTEP
őstag
Tárhely kérdésem volna ,adott ez a kis Lark tablet ami 16 gb os .8.59 GB a C meghajtó ,ebből kb 4.20-4.30 GB volt tegnap elérhető .Mára 3.67 GB lett belőle ,kérdezem én mi eszi a tárhelyet ? Automatikus frissítek kivan kapcsolva már rég ..Letöröltem ami nemkell és mégis csökken a hely ,ezt nem értem .Továbbá van egy másik partíció a gépnek ami nem látható a saját gépben csak a lemezkezelőben .Ennek a mérete 5.86 GB ,ebből állít helyre a Windows azért van igy megcsinálva ? Nem lehet ezt az 5 gb os particiót kisebbre venni ? vagy használhatóvá tenni ?
-
katonab1983
tag
Sziasztok!
Lenne egy játékkal kapcsolatos kérdésem, konkrétan a San Andreas-al kapcsolatban.
Tehát megvásároltam a Windows áruházból, fut is szerintem elég jól, egy Toshiba WT8-A102-n.
A kérdés az lenne, hogy ha a gépre rákapcsolnék egy bluetooth-os billentyűzetet és egeret, akkor lehetne úgy játszani vele mint PC-n? Vagy ennél a változatnál csak az érintőképernyővel lehet irányítani?
Köszönöm előre is a választ/válaszokat és üdv mindenkinek,
Balázs
[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
Igen, aktiválhatod, de úgy tudom aktiválás után hozzá lesz kötve a géphez, amire telepítetted.
(#4194) erahurka
Igen, vannak ilyen billentyűzetes tokok, mondjuk többnyire BT billentyűzettel. Pár ezerért kaphatsz univerzális darabokat (pl. Alcor és hasonló márkák).Üdv, pengwin
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #42308056 #4198 üzenetére
A 7-8"-os tabokhoz való BT-s billentyűzetek között van magyar kiosztású is, pl. ALCOR BT-80, de nagyon szerencsétlen módon van megoldva. Vakon nem fogsz rajta gépelni, az tuti... Nekem ez van, 8k HUF-ért mérik.
(#4200) erahurka: ebben a méretben egyszerűen nem fér el más.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Gyári Apple Ipad Mini Smart Folio tok
- Kindle Touch
- Microsoft Surface Pro 5 12.3" 2K Windows tablet i5-7.gen 8G/256GB, 4G/LTE - Üzletből, garanciával,
- 8. gen. iPad 10,2" Wifi+Cellular 90% akku, Bomba Áron
- Apple iPad Air 5 M1, Space Gray, 64Gb , Wifi + Cellular ( Sim+eSim ) független, 100% akku, + Pencil
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs