- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Ilyen Bitlocker viselkedést nem tapasztalt itt senki? Nálam a héten 2 gépen jött elő.
Neten van pár ilyen téma, csak választ nem találtam még..
-
Shaza
senior tag
válasz tordaitibi #149101 üzenetére
És azon belül?
-
gyáliSanyi
őstag
válasz AlyrArkhon #149097 üzenetére
Próbáltam másik kábellel.
Meg közbe leptóbáltam egy másik tableten is, ott jók ezek az Usb-k (pendrive, kamera).Live poor, die rich.
-
bringasisti
őstag
Üdv. Csacska kérdés tudom. Eddig úgy csináltam biztonsági mentést, hogy a kívánt tartamat a külső tárolórá húztam. Most csináltam egy mentést gépház és teljes mentéssel. Ha a külső tárolóban a fájl nevét részben megváltoztatom ( dátum) akkor a visszaállítás sérülés mentesen megoldható a számítógépre? Köszi
BENEFON DELTA--------N8
-
Shaza
senior tag
válasz tordaitibi #149105 üzenetére
Hello ezt biztos nekem akartad írni?
-
Aureal
senior tag
HP uefi-s asztali gépbe beraktam egy hdd-t adat átmigráláshoz. Mindkét vinyón win10 van, de gondoltam ez nem jelenthet gondot (itthon is van gépem, amiben 4-5 hdd parkol külön oprendszerekkel és boot menüből azt indítom, amelyiket akarom).
Ilyennel viszont nem találkoztam, hogy a HP boot menüjéből akármit akarok indítani rendszert a sata slotokról: “nincs boot partíció vagy opr.” stb. felirat fogad (angolul).
Sakkoztam kicsit a hdd-kkel, lehúztam a dvd írót is ne zavarjon, így viszont csak az originál hdd-ről indul el a win10, ha sata 0-ra dugom és a másik hdd-t ekkor semelyik más slotban nem látja, sőt win. alatt lemezkezelőben sem! Ill. a másik se látja sata 0-n az előzőt másik slotokon, végigpróbáltam… Nem találkoztam még ilyennel, de gyanítom vmit állítani kéne bios szinten, de mit?
Ha van ötletetek nagyon megköszönném. Ez most feladta a leckét.Természetesen kiírtuk az igényt ssd beszerzésre a főnökség felé, de a malmok ott lassan őrölnek...
Addig el kéne szórakozni ezzel. (Pendrive nem játszik, mert terányi adatot kéne mozgatni…)
Köszi! -
proly01
őstag
válasz tordaitibi #149105 üzenetére
Te elolvasod amit írok?
Nem jön be a BIOS nem látom a megjelenítőn!!!
Semmit nem tudok át állítani rajta mert nem látom mit is kellene mivel nem látom!
Ez a fő probléma.....Pr:)ly....
-
[w]
őstag
válasz King Unique #149003 üzenetére
huhh, akkor ennek hamarosan nekiesünk...
köszönöm!
cmdr PETER W. VOLKOV
-
tordaitibi
veterán
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Amikor megprobalom bekapcsolni a gepemen a print to pdf-et, akkor a 0x800F0922 hibat kapom. Lehet ezzel kezdenem valamit magamtol?
(W10 Enterprise 19044.2130 Experience Pack 120.2212.4180.0)
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
svgyula
addikt
válasz proly01 #149110 üzenetére
Szia! Alaphelyzetben az a problémád, hogy másik kimeneten ad jelet a BIOS! Mivel nem ismerem az eszközt és nem tudom milyen kimenetek vannak még belül elérhetők, ezért csak tippelek a D-sub vga kimenetre. Az viszont valószínűleg a fedél alatti csatlakozóval(ha?) elérhető. Én a helyedben elvinném az "emberhez" ahol vetted és megkérném, hogy állítsa be azt az opciót már ha egyáltalán van ilyen!? Az sincs kizárva, hogy valami egyéb módon lehet belépni a BIOS-ba vagy egyáltalán nem módosítható! Ez ugye nem egy hagyományos PC! Inkább célhardver jellegű adatmegosztó.
Vagy mint írták a TV-hez egy fali okos konnektort csatlakoztatsz ami nem kapcsol vissza, ha elmegy az áram.......Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
flash-
veterán
mostanában lagol a win 10, talán szinte egyik hónapról a másikra, pedig nem nagyon telepítettem semmi olyat,stb.
milyen alakalmazások vannak amivel ennek okát ki tudnám deríteni illetve hogy induljak neki a dolognak?
a cpu (i5 3570k) használat 20% körül, memória (ddr3 16gb) 50% körül, gpu(r9290oc)10%, ssd (samsung 830) használat 1% körül..
ha új oldalat nyitok meg akkor viszont a cpu használat 80% vagy főlé megy pár másodpercig,, régebben nem volt ez..
viszont furcsa hogy bármit nyitogatok,stb a memória konstans 50%on van..mintha valami lelockolná[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Kész, feladom. Inkább kérdezek. Kifolyt a szemem már a sok kereséstől. Nem találtam semmi normális információt erről a ....... Eseménynaplós figyelmeztetésről. Miért van tele vele a log? Úgy vettem észre mindig a gép alvóból ébresztése után jelenik meg.
Nem tudja valaki véletlenül mi ez?
PerfProc id 2002
Nem lehet lekérdezéshez megnyitni a feladatobjektumot (\BaseNamedObjects\WmiProviderSubSystemHostJob). Valószínűleg a hívó folyamatnak nincs engedélye a feladat megnyitásához. A visszaadott állapotkód a Data szakasz első DWORD értéke.A másik W10-es gépen is van ilyen log és úgy emlékszem a W11-es rendszeren is.
-
milszab
senior tag
Sziasztok. Gépemen a fényképek "nagy ikonok" nézetben jelennek meg vagyis úgy van beállítva. Na most. HA belépek egy mappába ami tele van fotókkal, tök sok idő, mire megjelenik mind és ugye ilyenkor ott felül megy egy zöd csík. Oké betölti a képeket. Legközelebb ha ugyan ide bemegyek kezdi előről. Ezt hol tudnám beállítani hogy ne így legyen? Régen úgy rémlik ez pikk pakk ment. M2 SSd van a gépben szal ennek nem iylen lassan kéne mennie szerintem...
-
-
King Unique
titán
-
Csupingo
veterán
válasz Zolifarkas #149124 üzenetére
Kiveszed a pipát a processzorok száma elől. Akkor elvileg minden magnak meg kéne jelennie. Szerintem a memória elől is kiveheted a pipát.
Nekem win 7-nél a pci zárolás előtt sincs, az nem tudom mit csinál.
Közben ezt találtam: PCI-zárolás (PCI lock) - megakadályozza, hogy a Windows átcsoportosítsa az I/O- és IRQ-erőforrásokat a PCI-buszon. A BIOS által beállított I/O- és memóriafoglalások megmaradnak.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ha cserélném az alaplapot+procit+ramot akkor a win10et újra kell rakni?
Köszi
SfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Zolifarkas
tag
-
tordaitibi
veterán
válasz Zolifarkas #149128 üzenetére
nem fogsz sebességnövekedést tapasztalni mert az a boot folyamata alatti magokat állítja, ha felállt úgyis mindet használja.
-
Zolifarkas
tag
válasz tordaitibi #149129 üzenetére
Két maghoz képest valószínűleg nem, de mikor csak 1 mag volt az msconfig-ban borzasztóan akadozott minden, de lehetett más problémától volt. A lényeg, hogy jelenleg jónak tűnik.
-
Krystal_s
addikt
válasz tordaitibi #149129 üzenetére
Szia, neked nincsenek ilyen PerfProc id 2002 jelzések az Eseménynaplóban?
-
tordaitibi
veterán
válasz Krystal_s #149131 üzenetére
Szia, teljesen őszinte leszek, Windows alatt én eseménynaplót 23 év alatt talán 5xnéztem, akkor is azért mert szemmel látható durva hibákat produkált a rendszer.
Ha működik akkor minek, ha hiba van akkor meg Windowson roppant szegényes, noninformatív, vélenényem szerint használhattlanok a naplóbejegyzések. Leglábbis én semmit nem tudtam kibogarászni soha.
Ugyanez a Win hibaüzenetei, mit kezd bárki egy ilyennel hogy pl.
A BBHH12X művelet során a kivételnél KKIIM hiba keletkezett a ram művelet közbe...?
sztem. ezt Redmondba se tudják értékelni nemhogy halandó.
Ha megy a géped normálisan, használd és ne naplóolvasással töltsd a drága idődet
Linux más, azt is naplózza ha egy légy szállt a monitorra, az használható, meg bármit terminálba indítva azonnal kiírja mi a baja. -
GEPESZ66
veterán
Elnézést, hogy itt kérdezem meg.
WIN10 alatt ezt találta a Defender, karanténba helyezte.
BrowserModifier:JS/NeoreblamyExtension
Mi a fene ez, hogyan került a gépre?
Veszélyes oldalakon nem járok. -
Cs1csó
félisten
válasz GEPESZ66 #149135 üzenetére
Futtasd le pl. az AdwCleaner-t. Itt károsnak tartják: [link]
Törölheted de pár kiegészítő védelmet lefuttathatnál a szokásosakat az AdwCleaner mellett még: Emsisoft EK, DrWebCureITEz amúgy nem annyira súlyos inkább pl. módosíthatja a keresőmotort, reklámokat mutat, vagy hasonló.
-
Csupingo
veterán
válasz GEPESZ66 #149135 üzenetére
Elvileg böngésző oldal eltérítő vírus.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
King Unique
titán
-
sz.j
nagyúr
válasz GEPESZ66 #149138 üzenetére
Régebben írtad, hogy a Macrium Reflect-et jobban szereted, ezért ha az ingyenes Media Rescue ki van írva penre vagy dvd-re, akkor az ingyenes támogatásának megszűnése után egy-két évig szerintem nyugodtan használhatod ...
Persze Te tudod, mert ha megszoktad és bevált az AOMEI is akkor nem szóltam.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
addikt
Szeretném megóvni a windowsomat bizonyos vírusoktól, vagy akármilyen potenciális kártól, amelyet egyes linkek megnyitása, vagy egyes alkalmazások feltelepítése rejtegethet.
Ugyanakkor nem akarom megfosztani magam attól az információtól sem, amit ezek nyújtanak, ezért szeretném megnézni őket, még ha veszélyes is lehet.Erre a célra gondoltam azt, hogy egy virtuális gépet telepítenék fel az anya operációs rendszerben, és az ilyen sötétnek tűnő dolgokat abban a virtuális operációs rendszerben nézném meg. Ha esetleg vírusos, vagy egyéb kártékony hatása van, akkor csak abban az operációs rendszerben tenne kárt, nem nagy veszteség, nem kerülnek veszélybe adataim.
A vírus nem terjedhet ki a virtuális gépből a valós operációs rendszerembe, ugye?Jó ez az elképzelés, vagy valamiért nem működne úgy, ahogy én ezt elképzelem?
-
addikt
Olyan cél is lenne, hogy belső háló legyen, net pedig ne, ez egy másik kísérlethez, így VM-et futtatnék, de nem kell egyidejűleg.
Ha mindkettő megoldható, akkor tulajdonképpen problémám nem lesz. Attól függően, hogy mi milyen veszélyt jelenthet, az ahhoz megfelelő virtuális környezetben próbálnám ki.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest