Hirdetés
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
- Így készül egy Earfun headset
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon27
senior tag
válasz agresszor #14235 üzenetére
alaplapi programok csak 7 támogat., Ai_Suite, Audio..,..,. vezérlőt nem engedi telepíteni (ez még annyira nem is zavarna mert a 10 ad mindenre, alapot) De ami igazán idegesít az a Firefox fagyása kb. 2 percenként leállt, és hibát dobált ki 1-2 programra.//
Azért próbálkozok vele mert alapból tetszik a Win10 kialakítása,funkciók, teljesítménye.. Ha lecserélem az alaplapomat biztosan 10 fogok használni remélem addigra a Firefox fagyás is megoldódik..
Ez volt a bajom, de nem kaptam választ: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a licencel kapcsolatban: A most használt 8.1-em nem OEM vagy dobozos amit én vettem, hanem az egyetemtől kapott (msdnaa keretében) licenc, ami elvileg csak addig szól, míg diák vagyok. (CD kulcsot kaptam vele, de elvileg kb. 2 év után már nem él) Ha erre frissítek a tálcán megjelenő "Get Windows 10" programmal, az újonnan kapott rendszer már örökre jogtiszta lesz? Mert amit használok az is az, csak elvileg bizonyos ideig.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Polír
csendes tag
Sziasztok
3 napja van fent a win 10 és most egy furcsaságot tapasztalok.Bármit meg akarok nyitni ráklikkelek az egérrel,elkezd pörögni az egérkurzor mellett a kis karika és pár másodperc után eltűnik és nem történik semmi.Se mappát,se böngészőt,se a startmenüt semmit nem nyit meg.Ujraindítás után működik minden mindent nyit szépen elsőre,és kb fél óra eltelte után megint semmi,ujraindítás és megint jó minden,Van valakinek tippje ez mitől lehet??
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
A kikapcsolt windows update ellenére leszedte a 3 frissítést, de úgy, hogy a frissítéseknél és a frissítések eltávolításánál nincs egy sem.
Érdekesség, hogy amikor az fogott, hogy feltette, akkor a bejelentkezésnél ment a töltés karikája, de közben előtte ott volt a jelszó beírásához a mező, pedig sosem volt jelszó a fiókon.Egyenlőre csak internet nélkül lehet frissítések nélkül használni.
-
vlevi
nagyúr
válasz peterk #14244 üzenetére
"Az UI userfüggő, hogy kinek jön be. "
Én kettéválasztanám a dolog. Az egyik a design, a másik a megvalósítás. Designben most a laposítás a divat. Nem csak a Microsoftnál. De például az androidos material design jobban tetszik, mint a Win10. Az is igaz, a droidnak könnyebb dolga van, mert nem kell huszonharmincéves dolgokhoz ragaszkodnia. De van, ami ettől független. Az, hogy a Win8 óta a Windows nem képes egy normális betűt kiírni a képernőre, az bosszantó. Volt korábban a Cleartype, amit sokan fújoltak akkor, amikor bevezették, de most, hogy már nem használja a Cleartypeot a Microsoft, most azért fújolnak nagyon sokan. Nem csak a Windows8-10-ben, hanem az újabb Officeokban is szálkás, és kis méretben nehezen olvasható a szöveg. Oké, értem én, HiDPI a menő irányzat, de nem akarok 4k-s kijelzőt használni azért, hogy 200%-ra felskálázva pont úgy nézzen ki, mint a korábbi windowsban HD felbontással. -
kmisi99
addikt
Felraknám a win 10 et a meglévő win7 em mellé SSD re. Nem fognak összeveszni a C meghajtón? Mert gondolom mind a két rendszer a saját meghatóját fogja C meghajtónak tekinteni, vagy nem?
-
Polír
csendes tag
válasz crazyhardver #14257 üzenetére
Hosszútávon megéri vagy nem,nemtudom,eddig nem volt gondom a windowsal,se a 7-el sem a 8-assal,ezzel is most csak ez van,de két napig flottul működött ma kezdte el ezt csinálni.Bár sokan mondják a linux jobb stabilabb rendszer,nem tudom nem értek hozzá
-
bandras0226
aktív tag
válasz Mezga Aladár #14254 üzenetére
Miért ne? Az alkalmazott csak a céges appokat fogja használni, jó esetben minden más le lesz tiltva. A Windowsal aligha fog találkozni.
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
szunyi777
őstag
1 év alatt majd meg szokják.. Ha nem, akkor később majd fizetnek...
Kinek a pap....
Ahol dolgozom Cég, még XP-t használ, mit nem mondjak.. SZÉGYEN!!!SymbianOS
de először frissiteni kell... utána lehet gyalulni gépházból, vagy Pen-ről, DVD-dől, bánat tudja még... lassan Megáról is már[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
félisten
Olvaslak titeket és érdekes. Ráfrissítve nagyon rossz volt és random fagyott. Tisztán épp a másik véglet van. Sőt, driver sem kellett neki, minden úgy megy ahogy van. Gyakorlatilag tekintet nélkül mennek fel azok amik régen és minden megy. Kimondottan várok valami gebaszt. 2009-es laptopról van szó.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bandras0226 #14263 üzenetére
Szerintem pedig még jobban a vékony kliensek felé fog mozdulni a rendszer.
Ott minden testre szabható, nem kell azt keresni hol "ereszt" a rendszer. -
GEPESZ66
veterán
Ősszel vásároltunk egy HP250G2 laptopot, WIN8.1-el.
Nézem az eszközkezelőt,a rendszerinformációt, s ott csak azt írja, hogy WIN8.1.
Nem írja, hogy PRO, vagy stb.
A Microsoft eszközével szerettem volna majd egy későbbi tiszta telepítéshez letölteni az ISO fájlt, csak így nem tudom, hogy melyiket töltsem le.
Esetleg hol tudom még megnézni a laptopon, hogy ez melyik verzió lehet?
Esetleg az AIDA-val? -
AMD_ok
őstag
Windows 10 "altalunk gyujtott szemelyes adatok":
"Név és kapcsolati adatok. begyűjtjük utó és családnevét, email címét, postai címét, telefonszámát és más hasonló adatait.
Hitelesítő adatok. Összegyűjtjük a jelszavakat, jelszó emlékeztetőket és a hasonló biztonsági adatokat, melyet azonosítási és fiókhoz való hozzáférési céllal használnak.
Demográfiai adatok. Olyan adatokat gyűjtünk Önről, mint a kora, neme, országa és a választott nyelve.
Érdeklődések és kedvencek. Adatokat gyűjtünk az érdeklődéseiről és kedvenceiről, mint a csapatok melyeket követ, a részvényeket melyet egy pénzügyi alkalmazásban figyel, vagy a kedvenc városa melyet egy időjárás alkalmazáshoz ad hozzá. Azok mellett melyeket kifejezetten megad, érdeklődési köreit és kedvenceit szintén kikövetkeztethetjük vagy kivonhatjuk az általunk gyűjtött adatokból.
Fizetési adatok. Adatokat gyűjtünk ahhoz, hogy feldolgozzunk kifizetéseit ha vásárol, mint a fizetési eszközének számát (mint pl. a hitelkártyaszám), és a fizetési eszközéhez rendelt biztonsági kódot.
Használati adatok. Adatokat gyűjtünk arról, hogy hogyan használja szolgáltatásainkat. Ezek közé olyan adatok tartoznak, mint az Ön által használt funkciók, a megvásárolt elemek, a meglátogatott weboldalak és a keresési kifejezések melyeket beír. Ezek közé tartoznak eszközének adatai, beleértve az IP címét, az eszköz azonosítóját, a regionális és nyelvi beállításait, valamint adatokat a hálózatról, az operációs rendszerről, a böngészőről vagy szoftverről melyet használ a szolgáltatásokhoz való kapcsolódáshoz. Ehhez tartozhat még a szolgáltatások teljesítménye, és bármilyen ezekkel tapasztalt probléma.
Ismerősök és kapcsolatok. Adatokat gyűjtünk ismerőseiről és kapcsolatairól ha egy Microsoft szolgáltatást használ Ismerőseinek kezelésére, vagy más emberekkel és szervezetekkel való kommunikációra.
A helyre vonatkozó adatok. Adatokat gyűjtünk földrajzi helyzetéről, ami lehet pontos, vagy pontatlan. A pontos helymeghatározási adat lehet a Globális helymeghatározó rendszer (GPS) adata, a közeli mobiltornyok és Wi-Fi hotsoptok adatai, melyeket akkor gyűjtünk, ha engedélyezi a helymeghatározás alapú szolgáltatásokat és funkciókat. A pontatlan adatok közé tartozik az IP címéből kivont helymeghatározási adat, vagy az olyan adat ami kevésbé pontosan jelzi azt, hogy Ön hol tartózkodik, mint pl. a város vagy az irányítószám.
Tartalom. Gyűjtjük a fájljainak és tartalmainak tartalmát, ha az egy Ön által használt szolgáltatáshoz szükséges. Ehhez tartoznak: dokumentumainak, fényképeinek, zenéinek vagy videóinak tartalmai melyeket olyan Microsoft szolgáltatásokba tölt fel, mint a OneDrive. Ehhez tartozik az olyan Microsoft szolgáltatásokban küldött vagy fogadott kommunikációinak tartalma, mint pl.:
•az emailjének tárgya vagy szövege,
•egy csevegőüzenet szövege vagy más tartalma,
•egy videóüzenet hang- vagy filmfelvétele, és
•egy hangüzenet hangfelvétele melyet Önnek küldtek, vagy egy szöveges üzenet melyet diktál.Emellett, amikor Ön kapcsolatba lép velünk, pl. az ügyfélszolgálattal, a képviselőinkkel folytatott telefonbeszélgetéseket vagy csevegéseket megfigyeljük és rögzítjük. Amennyiben belép üzleteinkbe, képét biztonsági kameráink rögzíthetik.
Önnek jogában áll az általunk gyűjtött adatokról dönteni. Ha Önt személyes adatainak megadására kérik, azt visszautasíthatja. De amennyiben az választja, hogy nem adja meg a szolgáltatás biztosításához szükséges adatokat, lehet, hogy bizonyos funkciókat vagy szolgáltatásokat nem tud majd használni.
Az alábbi szolgáltatás-specifikus részek írják le az ilyen szolgáltatások használatára vonatkozó gyakorlatokat"
Szep jovo
[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
válasz crazyhardver #14257 üzenetére
Erre a kérdésre nem lehet válaszolni, csak te tudod eldönteni.
Ezen topicban kb. 80% ban panaszkodnak az emberek, így ők tuti azt tanácsolják ne tedd. Gyanítom legalább annyian vannak az elégedettek is csak ők nem olyan hangosak........
Egyébként meg mit veszíthetsz? Biztonságba helyezed a cuccaidat aztán kipróbálod. Max. ha nem tetszik visszaállsz a régire........Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
yodamester10
őstag
válasz Dragon27 #14231 üzenetére
Pedig simán veri a win7-et,és nálam a win8 egy hétig volt fent.Na az nálam egy foshalmaz volt és reméltem,hogy jön valami király amivel letudom váltani a win7-et és tessék.Nagyon bejön.Samsung 850 ssd-re raktam és brutál gyors,mindent felismert amit eddig használtam progi.
-
Воланд
titán
válasz Mezga Aladár #14276 üzenetére
epelmeju rendszergazda elolvassa a teljes szoveget, majd ertelmezi.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz Mezga Aladár #14278 üzenetére
elolvastad a teljes szoveget?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Fred23
nagyúr
Ez igaz, illetve még mindig így van? Ha igen, mikorra várható megoldás a problémára?
-
Ivan15
senior tag
válasz Mezga Aladár #14278 üzenetére
mit gondolsz miert ingyenes mikrobi bip-bip [link]
[ Szerkesztve ]
-
wjbhbdux
veterán
válasz Mezga Aladár #14276 üzenetére
szerinted a prohardver nem adja el a kommentjeidből készített statisztikát? melyik terméket emlegeted, milyen téma érdekel, nagyon sok minden kiderül itt egy emberről, a hírekbe beágyazott youtube videok, az oldal tetején lévő kis facebook ikon pedig összeköti az egész internetes tevékenységedet. nem vagy biztonságban
/s
-
front3r
őstag
válasz Mezga Aladár #14242 üzenetére
Erre azt is írhatnám, hogy teljesen mindegy hogy te mit szeretsz.
A tied is csak egy vélemény, meg az enyém is. Nekem pl. pont ellenkező véleményem van, mint neked.[ Szerkesztve ]
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
mefistofeles
addikt
válasz Воланд #14281 üzenetére
Nem tudom, hogy igaz e de azt olvastam, hogy Service Release1 (SR1) néven már augusztusban jön egy nagyobb javító csomag. A stabilitást és a kompatibilitást hivatott javítani, új funkciókat nem tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Ditoo0225
aktív tag
Sziasztok. Mrgprobaltam rendszervisszaallitassal alap helyzetbe állítani a rendszert. Ennek az lett az eredménye, hogy hibát írt ki és ujraindult. Azóta azt írja h innacasible boot device és ujraindul. Ezt végtelenségig ismétli és nem kínál fel semmilyen lehetőséget. Tudtok rá valami megoldást? Előre is köszi
-
nagyúr
-
Goblin12
őstag
Eddig minden fasza, minden fut rendesen, semmivel sem tapasztaltam eddig hibát.
Boot hasít, gyorsabb mint Win8-on, a startmenüben az ikonok méretezése, is elsőre tökéletesen működik.
Engem egyedül az zavar, hogy amikor bejelentkezünk, azt a háttérképet nem lehet megváltoztatni. Tudom kb 2 ms-ig nézem míg beírom a jelszót, de na szerintem nem egy nagy setting lenne.
___
Megkaptam az első kékhalálomat: "System Thread Exception not handled syntp.sys" még nem találtam rá semmit, de ettől eltekintve is imádom a 10-et se xp-re se 7-re se 8.1-re nem váltanék vissza.
-
szundybence
aktív tag
Miért kellene hozzá szokni?
Marad a hetes, és ha a támogatás végeztéig nem javítanak a 10-en akkor linux.
Szerinted ebben az állapotban nagy cégek használnák?De miért a vagy-vagy? Nem "hegylakó az operációs rendszer, hogy csak egy lehessen. Nekem van MacOS is, linux is, w7 is, meg w10 is. Azt használom amelyiket akarom. Egyébként már elég régen a linux az amelyiket használom. Nem reklámozom, de tényleg azzal vagyok a legjobban megelégedve. Jelenleg ezt használom. Szépen megfér egy winyón a w10-el.
-
Kékes525
félisten
Mi ebből az igazság? Bosszantó telepítési hibákat okozhat a Windows 10
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
szundybence
aktív tag
válasz kmisi99 #14261 üzenetére
Felraknám a win 10 et a meglévő win7 em mellé SSD re.
Én ezt a gondot úgy hidaltam át, hogy előbb csináltam egy partíciómentést a Paragonnal, aztán a w7-re frissitettem a w10-el tiszta mentésként, majd egy külön partícióra visszaraktam a w7-et és végül a linuxomat. A linux bootjából aztán azt indítom el amelyiket akarom. Persze nem ajánlgatom senkinek a linuxot, csak válaszoltam a kérdésedre. Merthogy így biztosan működik amit te is szeretnél.
[ Szerkesztve ]
-
Zoshi85
aktív tag
Erre a Runtime Brokerre tényleg nincs megoldás? Hogy állandóan elindul, és eszi a procit.. A metrós appok törlése nélkül. Azokat nem törölném ha már vannak..
[ Szerkesztve ]
Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85
-
front3r
őstag
válasz szundybence #14294 üzenetére
Nekem pl. tökéletes a Windows vonal, a 10 is teljesen jó lett. Minden működik a gépemen! ... és szárnyal mint a madár, de biztos én is csak sámán vagyok, hogy ilyeneket beszélek.
A kékhalálnak mindig van oka! Nézzétek meg az eseménynaplót és keressetek rá a neten!
Legtöbbször rossz driver(az egyik verzió nem kompatibilis a Win10-el), vagy hardverhiba okozza legfőképpen.
Addig kell keresni a megoldást, amíg meg nem lesz![ Szerkesztve ]
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows Server 2012
- Mini PC
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Spórolós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Video konvertálás
- Android felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest