- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
properttl
csendes tag
válasz King Unique #124843 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget és a linkeket, jól jönnek majd.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Fater céges gépéhez anno vettünk nagykertől "borítékos" W10-et. Most viszont főkomponens csere lesz (lap, cpu, ram) és nem vagyok biztos benne, hogy transfer capable-e a kulcsunk. Honnan tudhatom meg, hogy OEM vagy Retail verziót vettünk-e? Tekintve, hogy honnan és hogyan vettük, elvileg retail kéne, hogy legyen, nem? A borítékon rajta van ez az infó, nem?
+1: Mi van akkor, ha új gépen beaktiválom a kulcsomat, de pár napon/héten belül megadja magát a deszka és gariban cserélik? (megtörtént eset) Hallottam olyat, hogy ilyenkor a garanciás cserekor új kulcsot is adniuk kell. Ez valid infó?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
PappZ75
tag
Szeretnék segítséget kérni!
Windows10 PRO 64 bites változatot szeretnék feltenni egy újgépemre. Természetesen legálisat. Szigorúan otthon felhasználás céljából.
Itt találtam 5000 Ft-ért egy termékkulcsot:
https://www.xupe.hu/termek/windows-10-professional-oemKérdésem, ha ehhez MS oldalán USB-re készített képfájlt leszedem az működő képes-e és jogtiszta-e és PRO 64 bites magyar lesz-e afenti helyről megvásárolandó kulccsal?
Ha ez nem jó megoldás, mit ajánlotok64 ites magyar PRO verzióhoz ami USB-ről települ és hivatalosan aktiválható?
szerk:
Most készítettem inne egy telepítő USB-t. Azt tudtambeállítani hogy Windows 1064 bit HUNmde hogy PRO legyen azt nem lehetett beállítani. Gondolom telepítésnél beállítható ugye?
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz PappZ75 #124854 üzenetére
Igen az beállítható, majd a telepítésnél. Egy win verzió az aktiválás után lesz legális vagy illegális, amilyen kulccsal aktiválód. Szerintem nem hihető hogy 44 helyet 4400.ért megkapsz egy kulcsot, legalábbis ha 44ért árulta eddig akkor valószínűleg nem 2 ezerért vette, de majd jönnek itt a kommentek hogy én hülye vagyok. Így annyit írok, hogy miindenki onnan vesz kulcsot ahonnan szeretne. Valószínnűleg működni is fog, de nem kell meglepődni, ha később már nem
-
Doky586
nagyúr
válasz TheProb #124852 üzenetére
"pár napon/héten belül megadja magát a deszka"
Ne aktiváld be csak 1 hónap után.. (addig kibirod a default háttérképpel)"borítékos" ...? (postai bélyeg és pecsét is van rajta?)
ha az 'slmgr /dli' azt mondja hogy retail akkor valószínű továbbviheted, de én azért beregisztrálnám a gépet MS fiókba hogy biztos legyen."..cserekor új kulcsot is adniuk kell. Ez valid infó?" Nem.
PappZ75: "PRO legyen azt nem lehetett beállítani"
Telepítés: [link] - kép4![ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz TheProb #124852 üzenetére
"Honnan tudhatom meg, hogy OEM vagy Retail verziót vettünk-e?"
Azt normál esetben tudni szokta a vásárló, hogy mit vett, rajta a számlán, stb. Vagy nem? Amúgy megnézed parancssorban, hogy OEM/Retail/Volume licenc-e, + ott van pl. a ShowKeyPlus is a termékkulcs ellenőrzéséhez.
"Mi van akkor, ha új gépen beaktiválom a kulcsomat, de pár napon/héten belül megadja magát a deszka és gariban cserélik?"
Arról már számtalanszor vlt szó itt, hogy hardvermódosítás esetén egyrészt hogyan tartható meg a jelenlegi Windows 10-telepítés, nem feltétlen kell emiatt a 0-ról újratelepíteni: [link], [link]. Másrészt arról szintén, hogy utána szükség esetén az újraaktiválás hogyan oldható meg, amiatt sem feltétlen kell új licencet, termékkulcsot venni: [link], [link]. Azt meg kérdezd a nagykertől, hogy a garancia az eladott szoftverekre vonatkozik-e és ha igen, akkor hogyan, meddig.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz PappZ75 #124854 üzenetére
Természetesen igen, illetve a honnan és hogyan töltsük le a W10 ISO-t, majd írjuk ki pendrive-ra, majd telepítjük pendrive-ról a W10-et téma nemrég egy másik válaszban volt részletezve. Ahogyan arról is volt már szó itt, hogy a hivatalos helyről letöltött W10 ISO, telepítő eleve többféle kiadást tartalmaz, nincs olyan, hogy csak Home, csak Pro. Illetve az a telepítésnél választható ki, hogy melyiket akarod telepíteni, vagy ha az aktiválásnál megadod a termékkulcsot, akkor nem jelenik meg az előbbi opció és egyből a termékkulcsnak megfelelő kiadás kerül kiválasztásra és utána telepítésre.
Egyébként ha annyira fontos számodra a többször említett jogtisztaság, akkor itt inkább az a kérdés, hogy az az pár ezres licenc, termékkulcs mennyire oké ilyen téren, biztosan a feltételeknek megfelelő EU-s használt szoftver-e, amiről szintén volt már szó itt.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz King Unique #124860 üzenetére
Nekem ezt írja az "eredeti" Win Key-el kapcsolatban (licenc)
BIOS-ba (gyártó által) integrál Key (nem ismert)"Részleges termékkulcs" az mit takar?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
King Unique
titán
válasz MaxxDamage #124862 üzenetére
Ami itt a mellékelt screenshoton van BIOS OEM Key esetén, az stimmel, licencelt az állapot, ilyen felállásnál nyilván jogtiszta, stb. A részleges termékkulcs a termékkulcs utolsó 5 karaktere szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Volt egy elég csúnya Win10 összeomlásom a múlt hétvégén. Először a WinStore felkiáltójelezett és nem akart indulni, majd nem volt start menüm se miután egy netes scriptet a kelleténél korábban állítottam le.
Lényeg, hogy SFC, DISM hibát nem talált, repair install nem oldotta meg, viszont a WindowsApps folder permissionst defaultra visszaraktam, azóta mennek a dolgok.De, több user van a gépen, és az egyik userben az asztalon ha duplaklikkelek egy ikonra, akkor kifagy az asztal (explorer.exe). Szóval valami még valahol van. A fő felhasználónál viszont ez a hiba nem áll fenn.
Van bármi ötlet merre keressek?
-
MaxxDamage
félisten
válasz King Unique #124863 üzenetére
Igen, köszi!
Azt a Key-t ki lehet valahogy törölni (BIOS-ból) és a helyére másikat betenni? (örök időkre valót)[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Geth
veterán
válasz MaxxDamage #124865 üzenetére
Mit tippelsz?
-
MaxxDamage
félisten
Nem a tippem.
1x volt alaplap cserém másik notiba (hivatalos szakszervizbe, garanciális) és ott pl. kapott az új lap/bios win sn key-t.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #124867 üzenetére
Persze, hisz alaplaphoz van, ha cserélik, akkor ujat kapsz abból is, ami ahhoz az alpalaphoz tartozik
-
PappZ75
tag
válasz King Unique #124861 üzenetére
Szia!
Először ismegszeretném köszönni a válasod neked és mindenkinek.
Az általam belinkelt 5000 Ft-os Windows 10 pro verzió aktiváló kulcsa számomra is kicsit kétkedésre okot adó ár. Persze örülök neki hamégis valós.Az MS Oldaláról készítettem egy Boot-os Windows 10 64 bit USB driveot (2004-es verzió). (Telepítettem már így)
Kérdésem még az lenne, mit ajánlotok, mit ajánlasz Windows 10 64 bit hun pro verzióhoz hol vehetek olyankulcsot ami biztonsággal for most és később is működni?Előre is köszönve aválaszod, válaszotokat.
Köszönettel:
PappZ. -
Log13
csendes tag
Üdv,
megtudnátok mondani, hogyan lehet sima felhasználói szintű fiókból rendszergazdai szinttel indítani programokat? Tehát, hogy Win betöltésnél alapból már úgy induljon a program.
Konkrét gondom, hogy a Norton 360-ban semmit nem tudok állítani mert nincs rendszergazdai szintű engedély a fiókon.
Próbáltam Szolgáltatásokban (adminként) megkeresni a Nortont, beállítani, hogy rendszergazdai fiókkal induljon, de hozzáférés megtagadva.Válaszokat előre is köszönöm.
-
nihill
őstag
-
tordaitibi
veterán
válasz Doma88 #124870 üzenetére
Nyisd meg szövegszerkesztővel, a Notepad teljesen jó, talán a tartalma beszédesebb, bár 40 bájt az szerintem a fejléc, töküres lesz.
Valami valamikor valamiért ott felejtette.
Vagy valami használja, írogat bele aztán törli a tartalmát.
Bár a C gyökerébe ez nem jellemző.
Nevezd át, ha hagyja majd egy darabig figyeld a C gyökerét, ha program használja akkor úgyis létrehozza ismét, ha semmi nem történik hetekig akkor töröld. -
tordaitibi
veterán
válasz nihill #124872 üzenetére
A középső képeden kattints fölül oda ahol kirja a 100%-ot, (lemez), akkor ez az oszlop lesz a releváns és sorrendbe ott lesznek a folyamatok amik épp a lemezt használják.
Értelemszerűen legfölül lesz a legnagyobb "fogyasztó".
Valami víruskergető..? Esetleg rendszerfolyamat, beleragadt az agyába egy frissítés.[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
Eszerint az ntrtscan.exe olvas mindent is, folyamatosan.
Viszont akkor is 100% az SSD használat, amikor a legnagyobb olvasás 3,5kB/s, kicsit tovább figyelve utána meg akkor is alig pár % amikor a legnagyobb olvasás 90kB/s.
Az írás részen nem látok semmi kiugrót.(#124876) tordaitibi
már eleve aszerint van rendezve a képen[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
-
nihill
őstag
válasz tordaitibi #124878 üzenetére
kipróbálom köszi tényleg van rajta nekem SQL is és VMWare is ahogy írják.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok! Pár napja azt tapasztaltam, hogy nem lehet kattintani a tálcán a dátumra és az értesítésekre! Ha rákattintok nem csinál semmi! Illetve a tálcán lévő alkalmazásokra sem lehet jobb egérgombbal kattintani! Ötlet?
Windows 10 2004 build[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Impair1980 #124880 üzenetére
Start menü, keresés, gépház, ezek se mennek? Ilyen volt nekem is múlt hét végén...
[link] Ezt csináld meg, aztán WSreset. Appx teljes újraregisztrálást egyelőre ne, mert attól meg fog halni még jobban.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Log13 #124871 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz Impair1980 #124880 üzenetére
Na és naprakészre van frissítve az a 2004-es verzió, újraindítás után is ez van, driveres ütközés nincsen? Amúgy szintén lásd egy másik esetnél leírtakat, ha az előbbiek nem használnak.
-
King Unique
titán
válasz PappZ75 #124869 üzenetére
Az előző válaszban már linkelve volt az, ahol ez is le van írva, mármint a standard beszerzési források, amiknél nem kell találgatni a licenc, termékkulcs eredetét, jogtisztaságát illetően, meg pl.az ilyen esetektől tartani. Az egyéb forrásból való, meg gyanúsan olcsó termékkulcsoknál viszont lutri lehet, az ügyben azok eladójánál, árusítójánál kellene érdeklődni. Meg el kell dönteni, hogy most csak egy működő termékkulcs kell olcsón otthonra az aktiváláshoz, vagy a szokásos/reális áron olyan, ami biztosan jogtiszta, működik, esetlegesen nem tiltják le utólag, stb.
-
King Unique
titán
válasz MaxxDamage #124865 üzenetére
Nem, meg nem mintha okvetlenül szükség lenne rá, amikor attól még nyilván lehet akár más Windows 10-kiadást is telepíteni és tartósan aktiválni az ilyen gépen, tartozhat ahhoz digitális licenc, stb.
-
Log13
csendes tag
válasz King Unique #124882 üzenetére
köszönöm, megnézem
-
MaxxDamage
félisten
válasz King Unique #124885 üzenetére
Igen, jobb is így, elengedtem.
-
Dumi86
senior tag
válasz King Unique #124889 üzenetére
Mit tudni ma jöhet választható frissítés? Mintha az rémlene hogy a hónap utolsó péntekén jön(vagy jöhet). Bár nem úgy néz ki mintha lenne benne mostanában valami rendszeresség.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
King Unique
titán
válasz Dumi86 #124890 üzenetére
Mármint a 2004-es verziónál kérdezed, mert pl. 1809 és 1903/1909 verzióknál már jött 16-án választható frissítés. Valószínűleg a 2004-es verziónál is fog, de hogy pontosan mikor az passz, a múlt havi KB4571744 is átcsúszott erre a hónapra. Amúgy nem feltétlen mindig fixen a hónap utolsó péntekén kell jönni ezeknek a választható kumulatív frissítéseknek, hanem valamikor a hónap 3-4. hetén, de lehet kivétel, lásd az előbbi példát.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Akkora egy gagyi ez a 2004 mint a ház. Ha ujrainditom a routert és ki van kapcsolva a gép, nem kér ipt ez a hulladék.
De ha bekapcsolt gépnél inditom ujra a routert akkor bezzeg kér. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Vettem Philips monitort, ennek van egy Smart Control programja amivel szoftveresen tudom állítani a kijelzőt. Egyszer csak a Beállítás feletti menüpontok inaktívvá váltak. Semmit nem csináltam, csak feltettem a legfrissebb Nvidia drivert, de azzal is működött eleinte. Program indításakor 1mp-ig még fekete színűek a betűk, de utána inaktívvá válnak. Mi a fene lehet a gond? Olyan mintha valami letiltaná. Bitdefender kivételhez hozzáadtam, DDU-val Nvidia drivert leszedtem, majd újratelepítettem, de semmi változás. Smart Control telepítése végén jelzi, hogy a legfrissebb .NET Framework kell, leszedtem, de nekem már a legfrissebb van fent. Meg ugye egy ideig, amúgy is gond nélkül működött.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz pinnacle #124894 üzenetére
Hacsak nem valami egzotikus menükbe lehet turkálni a gyári szoftverrel, én igen ajánlom [ezt a külső szoftvert.]
Mindent tud ami a monitorral kapcsolatos és ajándékba kapunk egy Linux feelinges hangerőikont a tálcán amire egérrel ráállva és scollozva a hangerő változtatható.
Speciel ez nekem nagyon hiányzik a Winből.
Csodás kis program.
A moniornak támogatnia kell a DDC controllt de ezt az utóbbi 15-20 évben gyártotak tudják, a tiédet is így vezérli a gyári szoft.
Még valami, Winen nem tudom hogyan kell lecsekkolni a hogy a DDC elindul-e a rendszerrel, lehet ez a baja, nem fut a ddc modul vagy minek nevezzem amin keresztül a szoft kommunikál a monitorral.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz tordaitibi #124895 üzenetére
Köszi! Ez tényleg profinak tűnik. Scroll az oszlopon működik. Így működik a számon is. Nekem igazából csak a fényerő állítás kell. Sajnos úgy néz ki, a automatikus fényerőszabályozás nem működik. Ezen be lehet azt állítani, hogy pl. 8-18-ig 50% fényerő legyen, utána meg óránként csökkenjen 10%-al 5%-ig?
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz King Unique #124860 üzenetére
Azt normál esetben tudni szokta a vásárló, hogy mit vett, rajta a számlán, stb. Vagy nem?
Normál esetben igen. De egy 6 éve vett géphez, amit nem is én használok, talán megbocsátható, ha ezt nem tudom csuklóból megmondani.Nem említettem, hogy újra akarom húzni a gépet. 1:1 át lesz rakva a rendszer SSD. Pontosabban át lesz klónozva az újra. A license transfer-es linkeket köszi!
(#124859) Doky586: Direkt írtam időzőjelben, mert tudok, hogy suttyó megfogalmazás... Egyébként több helyen "envelope"-ként hivatkoznak rá, szóval akkora blődséget talán nem mondtam.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
fabri07
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit off lesz. Szóval ismerősöm gépén megpróbáltam egy windows 10-et elég régi a gép(csak azért mert zavarta a windows 7 támogatás megszűnése felbukkant párszor.. de már a windows 7 is elég lassú volt rajta.
Szerintetek erre a gépre mit érdemes rakni? Egy linux verziót? Ha van külön topic erre, akkor linkelhetnétek
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest