- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz DeathAdder #124050 üzenetére
Hát ezt én is passzolom, ki tudja mit állít át ebben a csilivili UEFI-ben.
upd: egy gyors keresésre azt találtam hogy talán ezt állítja (advanced mode-ban látszódhat):
Windows 10 WHQL SupportAz ilyen WHQL kapcsolókat érdemes disabled-en hagyni (ez a default is legtöbbször).
Talán valami plusz driver ellenőrzéseket/tesztmódot/stb kapcsol be, ez akár lassíthat is (magyarázhatja a dolgot).
Hogy miért UEFI CSM-nek nevezték el a kapcsolót ezen a szimpla felületen, az rejtély, mert semmi köze nincs hozzá.[ Szerkesztve ]
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Windows 10 Home un S mode.
hogy lehet telepíteni programokat? -
félisten
válasz DeathAdder #124053 üzenetére
Mondjuk F7... Geth ? (Martfű-röl süvítünk haza, kb 2 napja nem aludtam...Próbálok menekülni, nem akarok Siófokon inni... Tartsd a frontot... )
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Zoz
őstag
válasz cooi11 #124052 üzenetére
Normál programokat sehogy, csak a Microsoft Store használható.
Kapcsold ki, ha nem tetszik. -
Geth
veterán
Ez alapján viszont tényleg a boot mode-ot állítja uefi és uefi+legacy között.
Ennek viszont 0 köze van az fpshez, valami más lesz, vagy nem mértél eleget. -
MaxxDamage
félisten
válasz King Unique #123802 üzenetére
Updateket rendbe raktam és most kezeli a rendszer megfelelően a dokkolót és a 2x meghajtót. Most minden OK (tesztelve)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Geth
veterán
Ez is kemény:
MSI B450 TOMAHAWK MAX uefi csm fps drop
Nálam 1. találat: [link]
Bár itt az Above 4G Decoding opcióval kombinálja a srác/csaj.
I get also a performance regression (and a Code 10 error from the LAN NIC) on Windows with these settings, albeit the performance loss is not that drastic.
Én a helyedben kipróbálnám UEFI-n, és megkeresném ezt a másik opciót (ahogy kolléga írta, F7 advanced mode talán), és azt kapcsolnám ki (legalább próbából). Itt kezd érdekes lenni.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Rendelkezem egy dobozos Windows 10 Home példánnyal. Ha eladom az alaplapot és processzort mit kell csináljak, hogy a következő számítógépemnél tudjam használni a kulcsom?
Eltávolítottam a Microsoft fiókomból a számítógépet most eladás előtt, de a Windows-om még mindig aktivált állapotot mutat.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
DeathAdder
veterán
Advanced módban is ugyanazt lehet kapcsolgatni, ha itt átkapcsolom az egyszerű módban is átmozdul a csúszka, illetve ha CSM-en van, akkor a képen látható GOP és Secure boot nem elérhető.
Biztos hogy ez okozza a különbséget, ma legalább 5x átkapcsoltam és megpróbáltam, és akkora a különbség, hogy nem tudható be a véletlennek. De ilyet...
-
Geth
veterán
válasz DeathAdder #124061 üzenetére
Sajnos nem tudok újat írni. Próbáld meg újra elolvasni amit írtam/linkeltem.
Az opció elvileg ott van valahol (nem ott ahol nézed), mert a manualban is megtaláltam.Én értem hogy ez okozza. Csak nem kellene neki. Ezért írtam, hogy a link alapján kezd érdekes lenni a dolog, és én megnézném hogy az Above 4G Decoding kikapcsolva + UEFI-re állítva mi a helyzet.
Remek lapnak tűnik[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Elnézést, hogy itt kérdezem meg.
A Defendernek az AnyBurn.exe (DVD író) nem tetszik.
Tudtok-e javasolni másik magyar nyelvű DVD író szoftvert? -
King Unique
titán
válasz Aprósólyom #124060 üzenetére
Volt már erről szó itt számtalanszor, lásd pl. az ebben és ebben a válaszban leírtakat. Ha Microsoft-fiókhoz van kapcsolva a digitális licenc, akkor szükség esetén annak megfelelően újraaktiválni, az új eszközt megadni, stb. Magát a Windowst lehet deaktiválni, de attól még a digitális licenc nem szűnik meg a hardverre vonatkozóan, amiről szintén volt szó itt.
Az nem derült ki a leírtakból, hogy a hardvermódosítás miatt a 0-ról történő újratelepítés-e a cél, vagy a jelenlegi telepítés megtartása, de amúgy megoldható az utóbbi is a szükséges előkészületekkel: [link], [link].[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #124063 üzenetére
Ha nem lett véglegesen törölve, akkor visszaállítod a karanténból és hozzáadod a kivételekhez a programot, annak mappáját, aztán kész.
Vannak alternatív programok (példák) optikai lemezek írásához, viszont itt az is kérdés, hogy milyen célra kell. Ha meglévő lemezképet kiírni, azaz pl. W10 ISO-t DVD-re kiírni és telepítési adathordozót kreálni, akkor ahhoz pont nem kell 3rd party program, megteszi a beépített eszköz is, lásd az alábbi cikket.
Ha adatlemez készítése, fájlok DVD-re írása a cél, akkor az szintén nem feltétlen igényel külső programot, szintén megoldható natívan Windows 10 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz MaxxDamage #124058 üzenetére
Mivel a korábbiak alapján ugyanazon gépen másik OS alatt oké volt a működés, ezért sejthető volt, hogy a nálad telepített W10-nél nem stimmel valami, meg ha a frissítések sem települtek. Illetve amíg nincsenek telepítve a szükséges eszközillesztő-frissítések és Windows-frissítések, addig nincs miről beszélni.
Ha most minden oké, akkor oké. -
MaxxDamage
félisten
válasz King Unique #124071 üzenetére
Pontosan!
Ha máskor is tapasztalok hasonlót és az Updatek problémákba ütköznek, akkor addig próbálkozom míg nem sikerül telepítenem.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
DeathAdder
veterán
Sry hogy nem írtam, lefoglaltak a screenshotok, megnéztem rögtön, de az nálam már alapból ki volt kapcsolva, kínomban viszont már bekapcsoltam, és ez hozta meg az áttörést csak így meg szarul fut, mert gyakran beesik az fps, mintha elfogyna a VRAM aztán próbáltam csm + Above 4G Decoding enabled, na ott történt valami, mert azóta CSM-ben sem akar már jól futni
Úgyhogy ez nálam most halmozottan érdekes, hogy vajon ezt miért a csm uefi kapcsolgatásnál produkálta? csináltam felvételt is, de nem tudom most hova feltölteni, de úgyis elhiszitek hogy van 10-15 fps különbség, nem kell mutogatni
egyre inkább azt gyanítom hogy a játékkal lesz a gebasz, bár én olyat még nem láttam ami indulástól függően 20%al jobban futna, vagy gyengébben (azonnali windows start után) ¯\_(ツ)_/¯
-
Geth
veterán
válasz DeathAdder #124073 üzenetére
Passz, a linkelt postban csak az Above 4G Decoding bekapcsolás + UEFI volt tré (neki (is?) 8 GB VRAM-os a GPU-ja).
Mostanában nem terveztem lapot venni, de az ilyen esetek is fontos infók számomra -
SunMount3r
nagyúr
Most egy olyan probléma jött elő, hogy a HDSentinel Pro Portable verzióját sehogy se tudom autostart-oltatni, tehát hogy a Windows-al együtt induljon. A Portable verzióból ugye hiányzik (szürke) az a lehetőség, hogy ezt a programon belül kapcsoljuk be, így ezek szerint bemásoltam a linkjét a Startup mappába és a Task Manager->Startup fülön látszik is, hogy elvileg be van kapcsolva hogy így Win indításkor induljon, de valamiért mégsem teszi.
Van erre valami megoldás?
Köszi!
-
Kékes525
félisten
A 2004-eshez kiadott a Microsoft egy nagyon nagy hibajavítást [September 3, 2020—KB4571744 (OS Build 19041.488) Preview]. Ekkora hibajavításra nem emlékeszem, hogy lett volna. Körülbelül most jutott el a 2004-es arra a szintre, hogy ki lehessen adni, viszont egy hónap múlva jön a következő funkciófrissítés újabb hibák tömkelegével. Mi értelme ennek azt nem tudom. A Windowsnak igazából nincs konkurenciája, mert messze a legelterjedtebb operációs rendszer a PC-ken (87%-a, ha jól emlékszem), másrészt a felhasználók döntő többségét egyáltalán nem érdeklik az új funkciók. Ilyen ütemű frissítéshez meg kellene dupláznia a fejlesztő-hibajavító csapatát, persze az pénzbe kerül és ezért nem teszi. Tökéletesen elegendő lenne az évi 1 funkciófrissítés. Az Apple és a Google is ezt teszi.
Bocs, a filozofálgatásomért!
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
arcitec
addikt
válasz Kékes525 #124076 üzenetére
Ad abszolút egyetértek a véleménnyel ...+1 U.I : Max annyi , hogy pénzük ellenben mint tenger .. És még az is lehet, hogy a userek a tesztelők... sőt azok is...
Egy cég óvatosan frissít, egy vállalat meg pláne ...Nem raknak fel minden ksz@rt ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
törölt tag
Igazából egy hónap múlva nem lesz nagy funkciófrissítés, gyakorlatilag már 2004-ben benne a kód szinte, csak majd engedélyezik és egy szokásos havi patch-nél több időbe nem fog kerülni. Ahogy tavaly 19H1-ről 19H2. Egyébként egyetértek, rossz a kiadási, tesztelési módszerük. Insider blogon is azt kell olvasnom "evolving emoji picker" éljen, ahelyett öt év után csinálnának egy normális képnézőt ami nem szar és alapvető funkciókat rendbe tenni, ami évek óta bugos.
-
Geth
veterán
Én nem látom hogy olyan húde nagy lenne, vagy sokkal nagyobb lenne mint a korábbi Preview update.
jön a következő funkciófrissítés újabb hibák tömkelegével
20H2-es rendszerem is van (19042-vel kezdődő buildek, enablement package telepítve), mik ezek a hibák amiket tömkelegével kellene tapasztalnom?
A .488-at most tettem fel, pöccre felment. -
Cs1csó
félisten
Ez a frissítés kijavította a lemez optimalizációs bug-ot (nem jegyezte meg a korábbi futtatás időpontját, és mindig azt írta, hogy még soha sem futott le)
-
Kékes525
félisten
"A .488-at most tettem fel, pöccre felment."
Ez és a hibátlan működés között van egy kicsi különbség.
Amúgy nálad nem szokott hiba előfordulni, mert te, a saját bevallásod szerint csak Microsoft programot használsz, abból is keveset. Elég sok ember van akiknél hibák szoktak jelentkezni a használat során. Akkor ezek agyon gányolt Windows-al, szoftverekkel, hardverekkel dolgoznak és abszolút nem értenek az operációs rendszer és programok helyes használatához?
Amúgy szerintem sok a hiba és főleg súlyos hibák, mert másképp nem lett volna szükség pár nappal a rendes Patch előtt kiadni.
[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
válasz Kékes525 #124087 üzenetére
Előnézeti frissítés már egy ideje van azt hiszem. Hónap elején és hónap végén adják ki patch kedd előtt. Ebbe kerülnek a javítások, patch kedden meg úgy néztem a biztonsági javítások jönnek csak.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Geth
veterán
válasz Kékes525 #124087 üzenetére
Ez és a hibátlan működés között van egy kicsi különbség.
Szerencsére sehol nem írtam az ellenkezőjét. Azért jegyeztem meg, mert valakinél nem így történt.
Te, a saját bevallásod szerint csak Microsoft programot használsz, abból is keveset.
Jézusom, soha sehol nem írtam ilyet, mert nem igaz
Relatíve kevés külső szoftvert teszek fel (pl.: far manager, openvpn, mpc-hc, picard, imgburn, docker, intellij idea, dosbox, paint.net - egyik sem MS).
Cserébe pont hogy kevés MS dolgot használok. Majdnem 0 UWP app, Office és onedrive helyett gugli, mssql helyett postgresql, stb. Nem tudom miért haluztál ilyet.Akkor ezek agyon gányolt Windows-al, szoftverekkel, hardverekkel dolgoznak és abszolút nem értenek az operációs rendszer és programok helyes használatához?
Kezdesz jó helyen keresgélni Nyilván nem csak erről van szó, nem nagyon van hibátlan szoftver.Nem azért adták ki most mert sok és súlyos hibát javít, hanem mert Preview!
Azokat meg ilyenkor szokták kiadni (ha adnak ki).
Úgy látom lenne mit olvasnod filozofálgatás helyett/mellett...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ebben nincsen semmi extra azon kívül, hogy a szokásos "D" körös opcionális frissítés, ami már lehetne akár "E" is, mivel átcsúszott a következő hónap első hetére. Meg nagyon nagy frissítésnek sem mondható, eddig is voltak hasonlók, illetve a "C" és "D" körös frissítések eddig is a szokásosnál több fejlesztést és hibajavítást tartalmaztak.
A 20H2-es, illetve 2009-es verzió meg inkább lehet október/november környékén lesz elérhető a Windows Update-en és a jelenlegi 2004-es verzióra pont nem lesz nagy frissítés, valószínűleg a 1903—►
1909 upgrade mintájára csak egy ~ 21 KB körüli Enablement Package. Azaz a 2004-es verzióba a havi összesítő frissítésekkel (CU) már belekerültek/belekerülnek a 2009-es fejlesztések, az utóbbi néven kiadott funkciófrissítés max. csak aktiválni fogja azokat. Valamint max. régebbi, pl. 1909 és az előtti verzióknál lehet teljes build upgrade. de támogatott, aktív életciklusú Windows 10-verzióknál továbbra is csak választható frissítésként fogja felajánlani a Windows Update, lásd pl. a 1903—►
1909, meg a "teljesre" a 1909—►
2004 verziók esetét. Vagyis nem, nem feltétlen kötelező félévente a funkciófrissítés, meg amúgy is18/30 hónap a "normál" Windows 10-verziók támogatási ideje kiadástól, illetve tavaszitól/őszitől függően(#124078) arcitec:
Az már nemrég el lett magyarázva másnak, hogy ezek a "C" és "D" körös kumulatív frissítések egy jó ideje már alapból csak opcionálisak, azaz nem kötelező telepíteni őket, ahogyan a 2004-es verziónál a most kiadott KB4571744 is eleve ilyen. Vagyis a felhasználó max. akkor "tesztel", ha önként engedélyezi és kattint a "Letöltés és telepítés" opcióra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na bátorkodom: [kép]
-
King Unique
titán
válasz SunMount3r #124075 üzenetére
Ott a feladatütemező, azzal elvileg meg lehet oldani, ahol szükség esetén emelt szintű jogosultsággal (highest privileges) kell futtatni (bejelölni) a programot, ha az igényli, lásd pl. a feladatkezelő automatikus indításának esetét.
-
viharhozo
addikt
válasz King Unique #124019 üzenetére
Vegul Recovery Diskkel rakuldtem a javitot. A "Számítógép diagnosztizálása" ponton egy oraja homokorazik, feltetelezem, nem is fog tuljutni rajta. Innen van vmi mas megoldas vagy mehet a teljes reinstall?
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
King Unique
titán
válasz viharhozo #124094 üzenetére
Mármint a Startup Repair? Ha igen és nem megy, akkor vannak más módszerek is a rendszerindítás javításához (példa).
Viszont itt nem derültek ki az előzmények, mi volt a hibát kiváltó ok (frissítés/egyéb?), illetve nincs-e esetleg hardverhiba, stb. Ha az előbbi, akkor ott is attól függően lehetne nekiállni vagy frissítést eltávolítani/visszavonni, rendszer-visszaállítást próbálni (ha van hova), vagy a rendszerindítást javítani, hogy mi váltotta ki a hibát. Vagy ha nem egy belakott rendszerről van szó, le lettek/lesznek mentve az adatok stb., akkor igen, a clean install is megoldás lehet. Ha az utóbbi az oka, akkor viszont hiába telepíted újra, amiatt újra előjöhet a probléma, illetve olyankor elsődlegesen nyilván a hardverhibát kellene megszüntetni.[ Szerkesztve ]
-
Üdv. A windows defender beragadt detektálási előzményeit hogyan lehet gyalulni? olyan kártevőt jelez, ami már nincs is a gépen, A NoxPlayer android emulátor egyik appjára detektált valamit,töröltem de még mindig reklamál miatta!
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
viharhozo
addikt
válasz King Unique #124095 üzenetére
Igen, a SR. Valoszinuleg az SSD-jevel lesz gond, bar masik gepben mindent le tudtam menteni rola. Az egyebkent miert van, h a linkelt keppel ellentetben nalam nem volt Startup Settings menupont? A masik 5 megvan.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Gyula84
veterán
Üdv
Egyik havernak a gépén a Windows 10 S módban van, hogy lehet ezt átváltani? Amit a Microsoft ajánl az nem működik (amit az áruházból kell leszedni)
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
Kékes525
félisten
A biztonságos rendszerindítás nálam eredendően ki van kapcsolva az UEFI-ben, pedig a telepítésem UEFI [kép] [kép] Utólag bekapcsolhatom? Napra kész teljes partíció mentésem van a rendszerpartícióról, ha utána valami galiba történik. Érdemes próbálkoznom? Ha viszont a későbbiek során is előfordulhat valami galiba a bootolással, akkor már nem próbálkoznék. Ezt úgy értem, hogy most minden rendben lenne a biztonságos rendszerindítás bekapcsolása után, de több nap után is jelentkezhet ettől valami bootolási hiba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- OpenMediaVault
- Windows 10
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest