- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
andatti
senior tag
Na, ma megint szembesültem vele, hogy az FVD (csöndben, stikában) árat emelt... Így már 4,5 Ft-ért lehet mobilt hívni...
Van aki már váltott a sorozatos áremelések miatt? (ugye, most 0,015 € / perc egy mobilhívás...)
Esetleg sipdiscount? bár ott nem 120 napot adnak, hanem csak 90-et és az egy centes mobilhívás csak akciós... (persze még van több mint 4 €-m, de érdeklődöm...) -
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! 40 kezdődő számot tudok hívni FVD-vel? És a 80 talán már lehet igaz?
-
McLaca
őstag
80-as megy simán FVD-vel.
A 40-essel nem tud mit kezdeni.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
zedok
őstag
Tudtok olyan programot ami méri nekem a VoIp által használt adatmennyiséget? Csak kíváncsiságból.
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
törölt tag
Egy kicsit összezavartál, mert ezt a kettőt én nem tudom összerakni. Te adatmennyiséget kérdeztél. Ezt meg lehet nézni a gyári menüben, az adathasználatnál. A 3G Watchdog is tud ilyet, az Avast is, meg még nagyon sok program. De ezek bit alapon számolnak, a hívásszámoló programok viszont idő alapon. Webes felületen meg lehet nézni a VOIP -ot is idő alapon, de annak nincs közvetlen köze az adatmennyiséghez.
[ Szerkesztve ]
-
zedok
őstag
válasz #79335424 #7616 üzenetére
Igen, tudom. Bocsánat ha elbeszéltünk egymás mellett. Szóval. Egy olyan program (akkor a watchdog gondolom jó), hogy maga az alkalmazás mekkora adatforgalmat generált! Ez volt az eredeti kérdésem, és téged az zavart össze, hogy megemlítettem, hogy a Call Meter is számol - de most így kiderült számomra, hogy ő a perc alapú hívást (teljesen mindegy honnan indítom- előfizetés/VoIP) méri.
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
törölt tag
Ez egy érdekes kérdés. Én abban sem vagyok biztos, hogy a rendszer számára hívás -e a VOIP. Velem már fordult elő olyan, hogy egy Skype, Gtalk, vagy VOIP hívásba belecsörgött a GSM. Ebből nekem az jön le, hogy az Android szerint olyankor én netezek és nem telefonálok. Azt ne kérdezd, hogy a hívásszámoló akkor miért adja hozzá a számlázandó híváshoz a VOIP -ot!
-
törölt tag
Félreértettél. Nem a szolgáltatók szempontjából nézem, hanem az oprendszer, az Android szempontjából. Ha a telóra telepítek egy blokkoló alkalmazást, akkor el lesz utasítva a hívás úgy, hogy ez nincs külön "lekommunikálva" a szolgáltatóval. Ő továbbítja a hívást, a teló pedig elutasítja. A kérdés, hogy a telón futó oprendszer miért nem tekinti telefonhívásnak a VOIP -ot? Pl. ha X program fut (vagy fókuszban is van), van aktív adatkapcsolat és a mikrofont/hangszórót épp használja az alkalmazás, akkor az nem netezés, hanem telefonhívás, amire az erre az esetre beállított paraméterek alapján reagál a rendszer. Vagyis pl. a "másik hívás folyamatban van" állapot szerint reagál a bejövő GSM hívásra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De én még mindíg nem erről beszélek!!! A szolgáltató nyilván nem küldi ki a hívást, ha foglalt a csatorna. Szándékosan írtam a hívásblokkoló programot, mert az csak kliens oldalon dönt a hívás sorsáról. Ezt megtehetné a rendszer is, ha a VOIP -hívás rendszer szinten definiálva lenne. Pl. a korábban írt feltételek együttes teljesülése esetén telefonhívásnak minősül a használat. Én a "hívás folyamatban van" állapotot nem a szolgáltató felé jelzendőként írtam, hanem rendszerállapotként, amire ugyanannak a rendszernek egy másik programja reagál és elutasítja a GSM hívást. Csak ennek egyik feltétele, hogy a GSM hálózat ne legyen magasabb prioritással kezelve.
[ Szerkesztve ]
-
gelez
csendes tag
VoipJumperrel van tapasztalat? Itt is 1,5 a percdij, de dollárban, nem superdeal. Paypal 2500-ért tölti így 3,75 ft egy perc, kapcsolási díjat nem találtam.
-
McLaca
őstag
válasz #79335424 #7623 üzenetére
Nokia (Belle FP2) SIP protokollon a VoIP-ot teljesen ugyanúgy kezeli, mint a GSM hívást. Vagyis ha épp SIP-en beszélek, a bejövő GSM hívást azonnal elutasítja. Persze egy fél mp-re a hívónak kicseng, szóval hallani, hogy nem „klasszikus“ foglaltságról van szó, olyan, mintha nagyon gyorsan kinyomnám a hívást, de legalább nem csörög bele a VoIP hívásba.
Apropó, tegnap kora délután az fvd katasztrófa volt call backkel. Jó másfél-két másodpercet késett, halk és érthetetlen, bugyborékoló volt.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
gyula38
tag
Gyerekek, ma vettem egy Gigaset A510IP telót, ezzel egy álom a voip hívás... Semmi késedelem, semmi hiba, ezt a hívott felek is megerősítették. Ja, FWD a szolgáltató. Ég és föld a különbség a mobilos hívás és eközött! Aki nem ruházott még be ilyen telóba, annak melegen ajánlom!
-
MIG21
tag
válasz gyula38 #7631 üzenetére
A mi esetünkben 3 telefonszám van regisztrálva a VoIP szolgáltatónál, ezeket felváltva szoktuk használni. Mennyire körülményes tárcsázás előtt egy ilyen telefonon beállítani, hogy melyik telefonszámot jelezze ki a hívott félnél?
Jelenleg PC-n keresztül bonyolítjuk a hívásokat, ott csak 3 kattintásba kerül ez a művelet. -
Okosandroid
tag
Kicsit láma vagyok még a dologban Mennyi beállítás szükséges egy ilyen készülékhez? Voip ismereteimnek még nagyon az elején járok Lehet láma a kérdés,nézd el nekem de megbírkózik vele egy hozzám hasonló kezdő is,vagy igényel némi jártasságot? Az az igazság hogy egy ideje számítógéppel használom a FVD progit és nagyon tetszik,de kifogástalan hangminőséget is szeretnék
-
gyula38
tag
MIG21, megmondom őszintén, fogalmam sincs, én nem állítgatom a kimenő számaimat, tehát még ezzel nem is próbálkoztam... De a teló menüjében nincs ilyesmi lehetőség, szerintem azt csak a szolgáltató oldalán lehet kiválasztani ebben az esetben. Nekem így kényelmesebb a hívás, mint számítógépről, de talán valaki erre is tud megoldást. Okosandroid, egyáltalán nem bonyolult a beállítása, többféle módja van. Én a számítógépes beállítást választottam, ez olyasmi, mint amikor egy routert állítassz be.
[ Szerkesztve ]
-
denis.p
tag
Szia Gyula!
Lenne pár kérdésem a Gigaset A510IP készülékkel kapcsolatosan.
1. A nagyobb fekete dobozt kell LAN-on csatlakoztatni a routerhez és a kis tartó egyben a töltője, amit bárhol el lehet helyezni a lakásban?
2. A böngészőn keresztül lehet ugye ezt is bekonfigolni és 3 vonalat tud kezelni. Tehát lehet egyszerre rajta FVD, Ephone, és egy harmadik, pl neophone account is? -
Zeki
nagyúr
Leselejtezés során hozzám került egy fritzbox.
Fritz!X ISDN a neve, német gyártmány. Part No: 2000 1754
ISDN PBX system van még ráírva.
Jó ez még valamire, vagy dobjam ki? -
aicon
senior tag
válasz pinnacle #7640 üzenetére
Ahogy látom neked se sok magyar nyelvű kézikönyv jutott, mert nekem se. Még szerencse, hogy az angol nem gond, csak érdekes, hogy így kerülnek forgalomba, holott kötelező a magyar nyelvű leírás, kézikönyv....
Egyébként nagyon jó készülék. + Asterisk központtal viszi a pálmát. Semmi visszhang, csúszás vagy egyéb hang-minőségi probléma. Igaz én átmentem a callwithus-hoz, meguntam az FVD-t.======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
sipi25
tag
-
gyula38
tag
válasz denis.p #7642 üzenetére
Szia! A bekötés, csatlakozás úgy van, ahogy írtad! Nem három, hanem 6 sip vonalat kezel, plusz még egy hagyományos analóg telefonvonalat is. Nálam is be van állítva 4 voip szolgáltató, de gyanítom, lesz ez még 6 is... Na meg a Digi szintén voip vonala, de a hagyományos módozattal...
-
instantwater
addikt
Mi van most ami a FVD helyett menő?
Pár hónapja használom, olyan amilyen... és ahogy olvasom, megint emeltek....[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz instantwater #7649 üzenetére
Ilyen árfekvésben csak a többi Dellmont klón van. Azok közül egyre többen választják a sipdiscount-ot, ami pedig így biztos, hogy árat fog emelni...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest