-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
rankesz
veterán
Kellene már egy összeszedett 1. hsz ahova le van írva minden fontos infó, mert lassan gáz naponta leírni a dolgokat
OgKush: neked meg annyit kellene a jobb felső keresőbe beírni bogy freevoipdeal...
-
Zeki
nagyúr
Na akkor legyen összeszedve:
Szóval veszel egy Tescomobil sim kártyát, vagy akár tesco mobilt is.
Az ugye alapból tartalmaz havi 10MB internet forgalmat. Ingyen.
Ez a lényeg. Meg hogy nincs havi előfizetési díj. 1000Ft-tal is feltölthető, és 1 évig jó.
A második, hogy beregisztrál az illető a freevoipdeal.com oldalra. Aktiválja a telefonszámát, és feltölti az egyenlegét. Ha USA címmel regisztrálsz, akkor nem számol 20% áfát feltöltéskor a netto értékhez. Ebben az esetben 3Ft-ra jön ki egy perc másik hazai mobil hívása, és ingyenes a vezetékes. A számlázás perc alapú.
Butateló esetében: A telefon internet/wap böngészőjébe beírod a freevoipdeal.com-t, belépsz, kiválasztod a phone to phone szolgáltatást, majd lekönyvjelzőzöd/kedvencekbe/startoldalra rakod. Így később nem kell újra beloginolni, és nem kell felesleges kilobájtokat elhasználni.
A phone to phone szolgáltatásba megadod a te telefonszámod, meg akit fel akarsz hívatni.
Ha megvagy, katt a Call now gombra.
A weboldal elküldi a szervernek a te számodat, meg a hívandót, a szerver felhív téged a hívandó fél számával, te felveszed, és azt hallod, hogy a szerver hívja a hívandót, vagyis kicsörög nála a te számod. Felveszi, és beszéltek.
Mi ebben a jó?
Az összes adatforgalom csak annyi, amíg belépsz a weboldalra a telódról, és elküldeted, hogy kit hívjon fel a szerver. Ez így a gyenge, lassú net kapcsolattal is működik, pár kilobájt az egész. Onnantól hogy visszahív a szerver, te már gsm hálózaton beszélsz a másik féllel.
Mivel itt a rendszer kapcsol össze két mobilt, így a percdíj is duplázódik, azaz 6Ft egy perc. Ha vezetékest hívsz fel akkor a te mobilhívásod 3Ft/perc, meg a vezetékes ingyenes, tehát csak 3 Ft/perc neked, ha vezetékest hívsz fel. (PLUSZ AZÓTA VAN 12FT KAPCSOLÁSI DÍJ IS)
Okosteló esetében:
Letöltöd a mobilevoip programot a mobilevoip.com-ról, vagy a google áruházból. Telepíted, belépsz, és használod. Akár a callbacket (a mobilneten vagy), vagy ha otthon vagy, és van wifid, akkor a rendes hívást (ekkor a vezetékes ingyen, a másik mobil meg 3Ft..
Nincs hűségidő, nincs kötelezően kifizetendő havidíj.
Sok külföldi ország vezetékese és mobilja is ingyen/nagyon olcsón hívható.
Okosteló 2:
Vagy beállítja rajta a SIP beállításokat (android: csipsimple, Nokia: gyári SIP kliens), és használhatja akár wifin, akár 3G hálón, és akkor csak a rendes percdíj van, nem a dupla. Viszont így sokkal komolyabb az adatforgalom. Erre már a tescomobil ingyen netje nem elég.Most ezt annyival lehet kiegészíteni, hogy a Bluemobile vagy T-mobile akciós netjeit kell cserélgetni, és akkor mindig akciós áron lesznek.
Adatforgalom:
Most is néztem egy 3G-s SIP hívást a Nokiámról.
6:11
Küldött 1.14MB
Fogadott 1.14MB
ILBC kodek.-------
A saját méréseim alapján a MobileVoip percenként kb. 400 kB forgalmat generál. A SIP kliensek ettől kodektől függően hol jóval többet, hol kevesebbet.------------
Kipróbáltam a Mobile Voip-ot (ezt állítólag egyik szolgáltató sem tudja korlátozni): 560 kbyte / percet (74 kbit/s) forgalmazott nálam (droidwall-lal minden tiltva kivéve a MV-t, wifi-s routerrel mértem), 100 mbyte net közel 3 órára elég, lassított nettel (max 32 kbit/s) nem tudom, hogy használható-e.
Ha a Telenornál havi 530 forintért van 100 mbyte, akkor kb. 3 forinttal (530 ft / 180 perc) kerül így többe a hívás, tehát ugyanott vagyok, mintha voip 3 ft/perc helyett 6 ft/percért phone to phone-t indítanék.
3CxPhone, CSipSimple és Sipdroid programokat is teszteltem, GSM 13kbits és G729 8 kbits kodekekkel is 500 kbyte / perc felett forgalmazott wifi-n (router és 3g watchdog is ennyit mért), amit nem értek, mert ezekkel 200 kbyte / perc lehetne a max. Valaki le tudná ezt tesztelni, hogy mobilneten is ennyit fogyasztanak? Droidwall-lal mindent letiltani, 3G watchdog kiírja a forgalmazott mennyiséget, próba előtt lenullázni, hogy csak ezt mérje.
Blue Mobile-nál én csak T-Mobile-osra hasonlító 2 hónapig 2 x 90 forintért 100 mbyte-ot láttam, csak sim kártya 1.700 forint, ami drágább mint a Telenor 1.590 ft-os 3 hónapra 0 forintos Klikk-je.
Első hozzászólásban jó volna összehozni, hogy melyik szolgáltató tiltja a voip-ot: talán telenor és voda az olcsóbb csomagoknál tilthatja, a T-mobile egyiknél sem, de jó volna gyakorlatban is tesztelni. A voip szolgáltatókat is bele lehetne írni: FVD nem EU-s címmel 3 ft / perc, VoipYo talán a 2. legolcsóbb.---------
MobileVoip-nál 500-550 kbyte / percet mértem anno, 200 mbyte 6-6,5 órára, 500 mbyte 15-16,5 órára elég kb. -
őstag
válasz rankesz #4399 üzenetére
Létrehoztam egy kamu facebook reget, üzenőfalra írt szövegről email-t küld a Facebook, ezt a weboldalam feldolgozza. Az üzenetet csak a küldő és a kamu reg látja, 3. fél nem.
Ezekkel lehet vezérelni:
+voipreg provider loginname password = account hozzáadása, jelenleg csak fvd-t kezel
-voipreg provider loginname = account törlés a weboldalamról
+voipdefault provider loginname number = callerid beállítás
+voippurchase = feltöltések értéke és ideje
+voipinfo = egyenleg, ingyen napok száma, callerid, névjegyek válaszüzenetben:Szolgáltató: fvd - vgxxx (ma 10:50:48)
Egyenleg: 10.00 euro, Ingyennap: 120 nap
Callerid: +3670x*, +3630y, +3620z
Névjegyek: x (+3630x), y (+36203740057)Hívás indításához elég a névjegy részletét beírni vagy új szám esetén a telefonszámot. Azért nem reklámozom, mert a bejelentkező nevet és jelszót eltárolom, amit ismeretlen helyen én nem adnék meg.
T-Mobile-lal a 0.facebook.com ingyen van, ezért nem kell hozzá havidíjas net, viszont a callback-nél 13 forint kapcsolási díj és 2x-es percdíj van, szóval ez inkább olyan vészmegoldás.
-
OgKush
senior tag
Ezen a freevoipdeal.com-on a 10dolcsi a legkevesebb?Nem lehet kipróbálni mondjuk 1 dollárral?
Ja még 1 kérdés: mondjuk 1perc beszélgetés mennyi netet eszik ? Illetve ha csak 2g-t használok az is elég neki?[ Szerkesztve ]
-
OgKush
senior tag
válasz szilard28 #4414 üzenetére
Regeltem, meg minden, igaz még nincsen rátöltve pénz, de próbáltam lakást hívni, mert ugye az ingyenes elvileg, de azt írja, hogy nincs keret, és, hogy töltsem fel a telót.
A másik, hogy hol kellett volna amcsi reg-re állítani? Mert nem találtam ilyen opciót, csak a telószámnál kérdezte meg, hogy milyen ország, de ott ugye nem lehet hazudni.Szerk: Tesóm telójára is feltetttem, csináltam másik reg-et, viszont nem engedi hívni, pedig az is ingyenes elvileg, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Regisztrációnál van lehetőség megadni melyik ország vagy (név, cím). Na nem amikor az elején megadod a nevet/jelszó/email címet.
Nem hív ingyen csak a vezetékest, feltöltés után, másik mobilt meg 3Ft-ért.
Ha a weboldalon regisztráltál be, ott van a lehetőség az adataid megadásánál, miután beléptél.
És ne pöcsölj, töltsd fel az egyenleged, nem fogsz szopni, nem kell a rinya. -
OgKush
senior tag
Ha uk címet ad meg az ember, akkor van olyan opció, hogy 1.3 euró, és a telefonszámlára terhelik
Csak nem lehet a +44-et átírni +36-ra, így gondolom nem fogadja el. -
Zeki
nagyúr
Uhh, tényleg!
--------------------
Az eltelefonált összeg a feltöltött egyenlegedből vonódik le.
Az egyenleged Paypallal, vagy bankkártyával tudod feltölteni. (Talán banki átutalással is, erre nem emlékszem). Az egyenleg feltöltéséhez aktiválnod kell a telefonszámod, lehet sms-ben (T-mobilra ne!) és lehet kérni hogy felhívjanak, és angolul bediktálnak 4 számot, azt kell beírni az ellenörző mezőbe.
Az egyenleg érvényességi ideje években mérhető. Tehát nem törlik ha nem használod, és nincs x időnként kötelező feltöltés sem.-------------------
Remélem így jó.Egy modi ha erre jár, egybe tehetné ezt a 4405-össel, és akkor talán tényleg minden egyben lesz.
Esetleg a topiknyitóba be is lehetne linklelni.KÖSZÖNÖM!
[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
Szép kis összefoglaló, simán mehet a #1-be!
Javaslom ide szedd össze szépen tagolva amit bele szeretnél tetetni, aztán linkeld az elkészült hozzászólást ide és akkor pár órán belül beketrül. Egyéb esetben elég kicsi a sansz hogy egy MOD erre jár és épp' meg is látja a próbálkozásainkat
Esetleg még Linkekkel (mondjuk a Freevoipdeal oldaléval, és a MobileVoip play elérhetőségével), és mobilvoip logóval lehetne kicsit csinosítani, de ez már részletkérdés...
-
amstro555
tag
Király az összefoglaló.
Milyen olcsó androidos telót tudnátok ajánlani, amivel jól működik a sipdroid? Telefon vagy szoftverhiba, hogy csak a kihangosítón lehet hallani a hívott felet sipdroidnál és ZTE Blade készüléknél? Sajnos így nagyon vízhangos. Sipdroidnál beregisztráltam két sip usert, de nem lehet egyszerre használni őket Jó lett volna, mert az egyik egy ephone budapesti szám, amin hívhatnak, a másik meg freevoipdeal, amin én hívok.
Tudnátok ajánlani jó voip - analóg adaptert? Mint a Linksys pap2, vagy hasonló. 2 sip vonalas kellene...köszi!
-
őstag
Huawei G300-on GB-n (2.3.x) nálam is ez volt, ICS-en (4.0.x) rendesen állítja a hangerőt. Próbálj régebbi verziót felrakni vagy jelezd a google play-en a fejlesztőknek. Én Tasker-ral oldottam meg, MobileVoip indulásakor feljebb veszi (In-Call Volume x).
Haveromnak is megjött Vodától hordozott T-mobil-osra az sms, igaz 2x kellett elküldetni.
[ Szerkesztve ]
-
allfinanz
senior tag
Korlátlan mobilnettel próbálta már valaki a voipot?
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
club1
veterán
válasz allfinanz #4440 üzenetére
Ugyanúgy működik, mint bármelyik másik Mobil Online vagy a Kilkk csomagnál. Viszont a flexi voipra sem korlátlan, heti 1.5 GB után voipra használhatatlanra korlátozzák. A Telenor 3G celláinak lefedettsége ráadásul nagyvárosi környezetben pontszerű, ezért sok helyen nincs átfedés a cellák között, ez pedig 3G-2G váltásnál nem ritkán a hívás megszakadásával jár. Vidéken több kilométeres az egy-egy cella általi lefedettség, de még síkvidéken is vannak helyek, ahol nincs átfedés a szomszédos 3G cellák között, dombos helyen meg igen gyakori.
-
-
Nisida
aktív tag
válasz amstro555 #4433 üzenetére
Szerintem egy másik jobb megoldás :
A vonalasat átviszed az egyik voipos szolgáltatóhoz , pl: ephone 99 Ft / szám / hó a díja, veszel egy IP telefont mondjuk egy Cisco SPA 942 vagy 303 -asat és beprogramozod a telót 1 vonal a ephone, 1 vonal FVD , és marad mindig 1 vagy 2 vonalad üresen.
"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"
-
Zeki
nagyúr
Jött a netegyesülettől hírlevél... a voipos csomagjuk, a delta, 5ft/perc, ingyen vezetékes, de a lényeg, hogy hamarosan java alapú szoft is lesz hozzá, így régebbi nem okostelókkal is igénybe vehető lesz.
Na ez a lényeg. -
OgKush
senior tag
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest