- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Kb. 1 éve linkelt valaki érkező ventit, amit egymásra lehet fűzni. Radira fel lehet tenni 1 kábellel őket.
Egyszerűen nem találom. Ennyiből tudja valaki, hogy mire gondolok? :D
-
Fiddlestick
aktív tag
Sziasztok ! adott egy i5 8600, meg a polcomon van egy uj, h80i v2. tulzas lenne ezt ratenni, eleg a gyari hutoje ?
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
Grózi
Topikgazda
válasz Fiddlestick #54209 üzenetére
Ez a topic kell neked: [link]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fonok87
aktív tag
válasz bombibmw #54211 üzenetére
Köszönöm, ezt felírom
Mindenképp ilyen "tejet" szeretnék majd én is. Mayhems pastelt segített csak megtalálni Google barátom,viszont olvastam pár rémtörténetet róla (cső elszíneződés, lerakódások mindenhol), sőt Alphacool külön megemlíti minden termékleírásban hogy csak saját felelősségre használd. Viszonylag nagy beruházás lesz nálam a víz (vagy rendeset vagy semmilyet és közben költeni kell másra is, pl kenyér ). Szóval nem akarnám elcseszniTruss me, I'm an engineer.
-
mpierre
veterán
válasz fonok87 #54212 üzenetére
Érdekes dolog ez mayhems, meg alphacool kapcsolat.
A gyárilag bekevert sárga mayhems pastel lötyi elég rövid idő alatt bebarnult nálam. Kicseréltem mayhems fehérre, sárga mayhems színezővel megdolgozva. Azért előtte a rendszer kapott egy citromsavas átmosást. Azóta semmi gáz. Az átfolyás is ugyanannyi, és a cső sem sárgult be az első adagtól. Sz'al lehet benne valami, de nem 100%-osan igaz. (Plexi csövön nem is tudom mit fogna meg, de ha sárgára fogja, hát tegye. A tartályt pl még biztos nem fogta meg.) Mondjuk úgy sok múlik azon milyen színről van szó, meg hogyan lett előállítva.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
carr
őstag
Skacok! Van valami amivel az ex alaplapom bőséges ventilátor ellátottságát pótolni tudom? (asrock 990fx extreme 4)
Az új lap elég szűkösen méri a ventilátor csatlakozók lehetőségét. (asrock X370 killer sli)
Konkrétan van egy "cpu-opt/W-pump egy CPU fan, meg egy cha fan1 csati. De lehet vaksi vagyok...?
A radiátoron van 2 Arctic, elöl a vinyokon 1 arctic + 1 pumpa. :/
Ez 4. Azt van 3 csati.Edit :
A szivattyút szeretném kintre tenni. Mivel a radi a ház tetején van, odakint, ötlet, hova tehetem a pumpát? Radiátor tetején pl?
Oka : a levegő és a folyadék helyet cseréltek egy pár hónap alatt. Szivattyú eddig lenn volt, (reverse atx házam van). Emiatt a folyadék lement...[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Grózi
Topikgazda
Elosztókábelekkel akár 5 egyforma is mehet egy aljzatra(külső tápos elosztó) vagy táp nélkülivel 3,a lényeg hogy az 1A-t ne haladja meg.Persze elsőként ellenőrizni kell a ventialjzatok lábkiosztását.
És ami úgy indul hogy Arctic,az radira nagyon nem való az biztos.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Vad27
újonc
Hello,
segítséget szeretnék kérni az alábbi dologban:
adott 8 db blokk soros kötése. 30 fok különbség van az első és az utolsó között. 1 db szivattyú és egy 1 db radiátor van a rendszerben. Lehet a soros kötés helyett 2x4 db-ot párhuzamosan kötni? Jelent a szivattyú számára többlet terhelést?
Köszi
-
rup1u5
nagyúr
-
Tikakukac
titán
Na ez már viszont topikba illő okosság lesz. 8 blokk az szép munka, 1 radival és pumpával. Ha mákunk van ebből 3 VGA és akkor viszonylag könnyű a válasz.Jézusom Vacsira után ezt meghagyom
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
carr
őstag
Köszi. Többieknek is.
Valaki linkesítené? Kérem. https://www.arctic.ac/eu_en/arctic-f12-tc.html
Ilyen van, eddig jól működnek. Van ennél biztosan jobb, de nem ástam bele magam a témába.
Köszi a képeket, a cha2 stb miatt is. Már nem láttam a zidegtől.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
rup1u5
nagyúr
válasz F e Z o #54228 üzenetére
Két NB-eLoop B14-PS és két ilyen 120-as Enermax van rádugva. A két enermax a vga mellett van a legalacsonyabb fordulaton. Aztán van még két darab 140 fractal házventi a gép tetejében. Tervezek még egy ilyen radit + arra még egy eLoop. Ezért is rendeltem be most a komolyabb hub-ot, hogy akkor arra mehet mind a 7 venti.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nehéz a bányászélet...
Nagy vízhozamú szivattyú és mehet az összes párhuzamosan. Persze fontos, hogy a csövek és a radi se PC-s hűtés legyen, mert ott a G1/4 csati megfojt. Valami autó-radi kell oda legalább 1/2"-os, de inkább 3/4-es csatlakozással és mehet a 20-24-es belvilágú tömlő. Nem nagy ördöngösség, ha volt már dolgod vízzel, csak fel kell skálázni az egészet. Gyári Laing D5 elviszi, de a réz tetős kell, emrt annak 1/2-es a csatija.
Ha full-párhuzam, akkor a sok blokkra való tekintettel kettős betáplálás kell, vagyis a prhuzamosan kötött blokkokba mindkét oldalról kell be és kimenő csövezés a G1/4 szűkössége miatt.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
carr
őstag
-
bombibmw
veterán
Hello!
EK Supremacy EVO-nál számít, hogy milyen irányba rakom be a jetplate-et?
Vagyis áramlás szempontjából biztosan számít, de mennyit?
Most néztem meg és jó irányba raktam, de melegszik a proci.
Az viszont furcsa, hogy stresszteszt alatt jók a hőfokok.[ Szerkesztve ]
-
norbalia87
tag
Sziasztok,
vegre sikerult szettszednem/kitakaritanom a vizhutest es egy nem kivanatos meglepetest talaltam a d5 pumpaban Valakinek otlet, hogy mitol lehet? Probaltam alkoholt/parfumot de semmi nem szedte le teljesen ami azt jelenti, hogy az anyag rozsdasodhatott be
A pumpa tokeletesen mukodik, hiba nelkul. Elkepzelheto, hogy a radiator is igy nezhet ki belulrol, ha a pumpan megjelent? A cpu blokkon valami fekete "trutymak" volt de a rezet nem bantotta.[kép]
[kép]
[kép]1 darab aluminium "lezaro" volt az egesz rendszerben kozel a pumpahoz, a szabad beomlo nyilast azzal zartam le. Sajnos nem figyeltem, hogy aluminium amikor osszeraktam a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz norbalia87 #54242 üzenetére
Egy kis polír csodát tesz vele. Ne aggódj, minden rotorban meg házban lesz legalább 1-1 pont ami sötétebb lesz vagy akár megkapja az oxidot. Összes DDC-m ilyen volt.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Frenky89 #54244 üzenetére
A korrózióhoz sok dolog nem kell, ez egy vízhűtés, ebben meg aztán főleg lehet állatkodni. Pléne ez egy pumpa ahol még lehet kavitálkodni is. Maga a mennyei fizikai és kémiai paradicsom Para nincs, 6-7 évig tuti voltam így DDC-vel új tulajnál is jó, szóval esztétika. Összerakva úgysem látod
-
Razi
tag
Grózi mond csak mi rossz származhat abból ha egy külső tápcsatis elosztóba több mint 5 ventit dugok? Példának okáért nálam 2db 8-as elosztó van a gépbe, mind a kettő külső tápcsatival rendelkezik és darabonként 6db NB Eloop ventit kötöttem rá. A külső táp csatival szemben van egy 4pines venti csati amit a lapra kötök, hogy tudja szabályozni a furdulatot pwm-el, viszont a fordulatszám monitorozása közben vannak ciklusok amikor nem tudja jól leolvasni hogy mennyin pörögnek a ventik. Ezt úgy kell elképzelni, hogy írja mondjuk IDLE állapotban, hogy 800RPM, várok egy picit és eltűnik a számláló vagy épp 0RPM-et ír ami ugye fals érték mert látom, hogy szépen pörögnek a ventik és jól is szabályozza őket a lap. Ezt az egész jelenséget betudtam annak hogy mivel több mint 1 venti van rákötve az elosztóra ezért nem bírja mindig követni a lap. Hozzáteszem hogy 3 éve üzemelnek így a ventik az elosztóval együtt, anno még pont a te tanácsodat kértem ki ezekkel kapcsolatban de akkor még 4790k procim volt Maximus VII ranger alaplappal. Most egy 8700k-t hajtok Maximus X Formula alaplappal és pont ugyanúgy működik minden mint a régin.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
Félreértettél-pont azt írtam hogy külső tápellátás nélküli elosztóra nem teszünk háromnál többet,hogy ne lépjük át az 1A-s határt(bizonyos lapoknál már van 2A-s terhelhetőségi lehetőség,de arra külön fel is szokták hívni a figyelmet a manualban).Evidens,hogy külső tápos elosztónál ez nem számít.Az rpm visszajelzés bugja meg nem egyedi eset-nem kell vele foglalkozni.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
syC
addikt
Érzelgős lett a pumpám:
Kicsit furcsa hanga volt a pumpának bekapcsoláskor, meg láthatóan kevesebb lötyi volt a tartályban. Érdekes hogy 2 hétig nem rosszalkodott, megvárta vele a hétfő délelőttöt.
•
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest