Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz oxox #4544 üzenetére

    anyai oszton:
    mivel nem emlekszem hogy honnan van az informaciom, ezert nem tudok sokat ervelni, lehet hogy igazad van. csak pontosithatom amit irtam. nem ugy ertettem hogy 24 ora es aztan se elotte se utana, de a szules, siras, baba megolelese a kulcsa egy sor osztonnek amit megfigyeltek (talan Salk). ha ez elmarad ES az anyanak ez az elso gyereke, akkor egyszeruen 'kimaradnak' ezek az aprosagok, amit aztan 'tanulni' kell esetleg ha szukseges. a tigris csak akkor neveli a malacot ha vannak vagy voltak kolykei. ha nem, akkor inkabb megeszi. :)

    az erzesek allatvilagbol jonnek, osztonok valtjak ki ezeket. szeretet / szerelem oszton-e vagy nem, ezt nem en kavarom, hanem etologusok. persze hogy tobb mint endorfin, az endorfin a test hormonalis visszajelzese es nem a kivalto ok. a ok az oszton, azon belul egy aktivizalo kulcs (nagy cicik mondjuk - elnezest). az emberi kapcsolatoknak nyilvanvaloan vannak lepesei, szakaszai. a szerelem olyan szakasz ami elosegiti a parkapcsolat kialakulasat, elmelyuleset es stabilizalodasat. ami a tarsadalomra es a fajra nezve ugye elonyos.

    almossag es alomba merules (a biologiai orad), viszolygas, nyelvre valo fogekonysag, pislogas ilyesmik mind osztonok. ebben nem velem vitazol mert nem a sajat allaspontomat kepviselem, csak megprobalom huen tolmacsolni ami manapsag tobbe-kevesbe elfogadott. gondold el, ezeknel ugyanaz a folyamat mint a szerelemnel. valami kivaltja, lefut a program, ertesitve van a vezerlo kozpont, belindul a kemia (hormonok, enzimek, neuronok) aztan beindulnak az izmok, gondolatok, erzesek stb stb.

    amit te tanult osztonnek nevezel azt ugy hivjak (a peldad alapjan), hogy kondicionalas (ismetles altali tanulas). egyebkent nem csak kuzdosportban van, hanem mindenfele sportban, es muveszetben is (meg a hetkoznapokban is). bizony egy rachmaninov koncert vagy schumacher leggyorsabb kore kozott az biologia szintjen komoly osszefuggesek vannak :)

    egyebkent azt amit Dalai Lama siman ugy hiv hogy tanulas az meg ize... megint elillant.... asszociativ tanulas, nno, o arra gondol azt hiszem. a csudaba is, eleg regen foglalkoztam ezekkel :)

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák