Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz lao ce #4515 üzenetére

    Tökéletesen igazad van, hogy aki bűnt követ el, az viselje is a következményeket. Még ha egy egyzházszervezet tagja, akkor is. Sőt, akkor főleg. Akik ezt tették, ki kell zárni a szervezetből, mert megsértették az ott elfogadott normákat. Mint ahogy egy cégnél a túl sokat lopó alkalmazottat is kirúgják. De a példám ott is sántított, hogy az alkalmazott a saját cégét lopja meg, itt pedig egészen más történt. Inkább olyan, mintha egy rendőr bűnt követne el. Ilyenkor jó esetben kizárják az állományból.

    Egyébként az a véleményem, hogy azok az emberek, akik ilyet tesznek, önmaguk is sérültek lehetnek. És talán már korábban észre kellett volna venni a problémát. Főleg, mert ez egészen nagy méreteket öltött.

    Amit írtam, úgy értettem, hogy a pápa nem tudja megakadályozni, hogy egy katolikus pap pedofil bűncselekményt kövessen el. Bizonyos óvintézkedéseket megtehet, de nincs olyan szigorú felügyelet alatt az egész egyházszervezet. Egyes keresztény egyházaknál nincs is ilyen közös vezető, hanem nagyfokú önállóságot élveznek az adott tartományok. Persze a megelőzésben, és a már kiderült ügyben pont az egyházfőnek kell a legérthetőbben, legkorrektebben kiállnia, és rendet tennie.

    Az számomra nem teljesen világos, hogy az egész katolikus egyházra, mint szervezetre gondolsz a maffiázással, vagy azokra, akiket valóban illet ez a vád?

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák