Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz oxox #4509 üzenetére

    Nyilván jobb lenne ha keményebb lenne az elhatárolódás az egyházi vezetés részéről.

    Vannak dolgok, amikből tényleg nem tudok engedni, és ez nem is a katolikus tanítás hatása. Az emberi élet védelme a legfontosabb dolog. És nem szabad relativizálni. Így is épp elég ember hal meg, az élet nem kellő tisztelete miatt. Ez nem kéne, hogy vita tárgya legyen. A szemet szemért elvet már te is felpuhítottad azzal, hogy a nem szándékos gyilkosságot nem büntetnéd így. Eszembe jutott az is ,hogy mi van, ha te az elvet alkalmazva megölöd a rokonod gyilkosát. Akkor az ő rokona megölhetne téged, mert te megölted a rokonát. Így aztán a te rokonod is megölhetné a téged megölőt. Persze mondhatod azt is, hogy csak 1 cilkus-ideig él az elv. Önkényes választás, lóg a levegőben. Ha pedig következetesen alkalmazzuk, akkor remek, mert az egész világ kinyírhatná egymást.

    Igazából ezzel már nincs is kedvem vitázni, mert nagyfokú primitívségnek tekintem, ha valaki egy ilyen elvet vall. Egy igen archaikus fekete-fehér, igen-nem világkép van a hátterében. Az egyetlen megoldásnak azt látnám, ha egy általad tisztelt tekintélyszemély segítené a személyiségfejlődésed. (vagy az idő, és önmagad)

    Tudom, hogy ez fölényeskedő, lenéző hozzászólás, de őszintén nem tudok mást írni. Az emberölés nem lehet "szerintem" kérdése. És ezért nem is tartható tiszteletben.

    A spermium pedig spermium. Számold meg, hány kromoszómája van, nézd meg a genetikai állományát. Bárhogy táplálod, bármilyen környezetbe helyezed, sosem lesz belőle felnőtt ember. De ezt a vitát korábban lejátszottuk, tessék elolvasni az erről folyó vitát.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák